Fenerbahçe Fenerbahçe'de Dusan Tadic hem hücumda hem defansta dikkat çekti!

Fenerbahçe'de Dusan Tadic hem hücumda hem defansta dikkat çekti!

18.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Dusan Tadic performansı ile eleştirilse de hem yönetimin hem teknik heyetin, ‘Sadece skor katkısına bakılıyor. Ama Tadic defansa da yardıma geliyor ve burada da katkı sağlıyor’ yorumunda birleştiği öğrenildi.

Fenerbahçede Dusan Tadic hem hücumda hem defansta dikkat çekti

Trendyol Süper Lig’de milli araya lider giren Fenerbahçe’nin tecrübeli ismi Dusan Tadic son dönemdeki performansıyla eleştirilerin hedefi olurken, yönetim ve teknik heyetin aynı görüşte olmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Özellikle sol kanattan skor katkısı alınamayınca yaz döneminde takıma katılan tecrübeli futbolcunun yeterliliği sorgulanırken, sarı-lacivertli kulübün, ‘Bir kanat oyuncusu olduğu için sadece skor katkısına bakılıyor. Ama Tadic defansa da yardıma geliyor ve burada da katkı sağlıyor’ yorumunda birleştiği öğrenildi.

Trendyol Süper Lig’de 12 maçta bin 64 dakika, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 8 karşılaşmada 653 dakika şans bulan tecrübeli futbolcu 6 kez rakip ağları havalandırırken, takım arkadaşlarına da üç asist yapmayı başardı. Ligde maç başına 1 isabetli şut atan Tadic, buna rağmen taraftardan geçer not alamadı.

Özellikle Adana Demirspor maçını örnek gösteren teknik heyetin, Yusuf Sarı’nın kanatta Tadic’in Ferdi’ye zaman zaman yardım ettiği için çok fazla etkili olamadığını kendi aralarında konuştuğu bildirildi. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın da yapılan eleştirilere rağmen oyuncusundan çok memnun olduğu hem performansı hem de Dzeko ile beraber takım üzerindeki etkisi nedeniyle ondan vazgeçmeyeceği vurgulandı.

Haberin Devamı

KENT VE KING'E KONTENJAN ENGELİ

Fenerbahçe’de ara transfer dönemi için düğmeye basılırken, özellikle stoper ve 6 numara üzerinde duruluyor. Yönetim bu iki bölgeye kaliteli isimler almak isterken, daha önce de görüşülen ancak istenilen sonuca varılamayan Al Musrati ve Krunic’in isimleri yine ilk sırada geçiyor. Fakat bu iki isimin takıma katılması için kontenjanda yer açmak gerekiyor.

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın da onayıyla beraber bu sezon verilen şansları kullanamayan Ryan Kent ve sezona iyi bir başlangıç yapıp Tadic’in alternatifi olsa da yine şanssız bir sakatlık yaşayan Joshua King ile yolların ayrılabileceği öğrenildi.

"PLANLANDIĞI GİBİ GİTMİYOR"

Fenerbahçe’ye sezon başında Marsilya’dan 15 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Cengiz Ünder, şu ana kadar beklentileri karşılayamadı. Milli futbolcu özellikle sosyal medyadan çok fazla eleştiri alırken, Fransız basını da bu etkisiz performansa kayıtsız kalmadı. Tecrübeli futbolcu için yapılan haberde “Sakatlıkları nedeniyle zayıflayan Cengiz Ünder’in Türkiye’ye dönüşü pek de planladığı gibi gitmiyor” ifadeleri kullanılırken, Cengiz’in Fenerbahçe’ye şu ana kadar fayda sağlayamadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de şu ana kadar 8 maçta sahaya çıkan milli futbolcu, 1 asist yaptı.