Fenerbahçe Fenerbahçe'de Edin Dzeko yıldız isimleri solladı

Fenerbahçe'de Edin Dzeko yıldız isimleri solladı

22.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’ye geldiği ilk günden itibaren çalışkanlığı ve etkili performansıyla tam not alan Edin Dzeko, Avrupa’da birçok yıldızı solladı. Tecrübeli forvet attığı 10 golle, 34 yaş ve üstü futbolcular arasında zirveye çıkmayı başardı.

Fenerbahçede Edin Dzeko yıldız isimleri solladı

Son dönemde özellikle gol yollarında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, yaz döneminde 37 yaşındaki Edin Dzeko’yu kadrosuna katarak önemli bir hamle yapmıştı. Tecrübeli futbolcu ilerleyen yaşına rağmen hem çalışkanlığı, hem profesyonelliği, hem de etkili performansıyla tam not alırken, Avrupa’nın yıldız isimlerini de geride bırakmayı başardı.

Haberin Devamı

Transfermarkt’ın yaptığı 34 yaş ve üstü futbolcular listesinde Dzeko zirveye çıkmayı başardı. Trendyol Süper Lig’de 10 kez ağları havalandıran ve Galatasaray’ın yıldız forveti Icardi ile gol krallığı yarışında birinciliği paylaşan sarı-lacivertli futbolcu, Barcelona’dan Lewandowski (7), Milan’dan Giroud (7), Benfica’dan Di Maria (5) gibi isimleri geride bırakarak ne kadar doğru bir tercih olduğunu gösterdi. Dzeko, 10 golünün yanında 2 de asist yaparken, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de iki kez ağları havalandırdı.

Bu listede Fenerbahçe’den Dusan Tadic de yer aldı. Süper Lig’de 12 maçta şans bulan yıldız futbolcu 4 kez ağları havalandırarak 6. sırayı kaptı. Tadic’in ayrıca ligde 3 de asisti bulunuyor. Saha içinde ve saha dışında takıma liderlik yapan Edin Dzeko ve Dusan Tadic, kendine iyi bakmanın ve fizik gücünü yüksek tutmanın ne kadar önemli olduğunu etkili performanslarıyla daha ilk yarıdaki rakamlarıyla herkese kanıtladı.

Haberin Devamı