Fenerbahçe Fenerbahçe'de Edin Dzeko'dan net uyarı: Geçmişe değil bugüne bakacağız

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'dan net uyarı: Geçmişe değil bugüne bakacağız

17.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin forveti Edin Dzeko saha içinde ve dışında lider olduğunu kanıtlamaya devam ediyor. Takım arkadaşlarıyla yaptığı toplantılarda ‘Geçmiş yok, bugün var’ sözüyle rehavete kapılmamaları uyarısını yapan tecrübeli golcü, İsmail Kartal’ın da yükünü azaltıyor.

Fenerbahçede Edin Dzekodan net uyarı: Geçmişe değil bugüne bakacağız

Fenerbahçe’de Edin Dzeko fırtınası esmeye devam ediyor. Sarı-lacivertli takıma çabuk uyum sağlayan ve Türkiye macerasına 5 gol, 2 asistle başlayarak saha içinde lider olduğunu kanıtlayan tecrübeli futbolcu, saha dışında da liderliğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Kendi hayat felsefesini takım arkadaşlarına aşılamaya çalışan Dzeko, her fırsatta rehavete kapılmamaları uyarısında bulunuyor. İyi başlanılan sezonda kazanarak devam etmenin yakalanan olumlu havanın sürmesinin en önemli etkeni olarak gören sarı-lacivertli futbolcu, takım içinde yapılan toplantılarda, “Geçmişe değil bugüne bakacağız. Çünkü hiçbir zaman geçmiş yoktur, bugün vardı. Oynayacağımız en önemli maç sıradaki mücadelemiz” sözleriyle takımı motive ediyor. Edin Dzeko gibi kariyerleri bir ismin bu sözleri oyuncuları fazlasıyla etkilerken toplantının başarıya ulaşmasını da sağlıyor.

Sadece golleriyle değil, liderlik özelliğini fazlasıyla gösteren yıldız golcünün bu davranışı Teknik Direktör İsmail Kartal’ın da üzerindeki yükü hafifletiyor. Tecrübeli çalıştırıcı da zaman zaman motivasyon konuşmaları yaparken, mesaisinin daha büyük kısmını teknik taktik detaylara veriyor. Kartal’ın da bu yaşananlardan memnun olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Edin Dzeko, Fenerbahçe kariyerine müthiş bir başlangıç yaptı. Sarı-lacivertli formayla 7 resmi maça çıkan tecrübeli forvet, 5 gol, iki asistle 7 gole etki etti. Sadece UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 3-1 biten Maribor kaşılaşmasını boş geçen Dzeko, diğer mücadelelerde ya gol attı ya da asist yaptı.

İSMAİL KARTAL'DAN SÜRPRİZ TERCİH

Fenerbahçe dün yaptığı idmanla Antalyaspor maçının hazırlıklarına nokta koyarken, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın da kafasındaki 11’in netleşti. Tecrübeli çalıştırıcının 6 numara pozisyonunda ise sürpriz bir tercih yapabileceği ortaya çıktı. İsmail’in cezalı, Bartuğ’un sakat olması nedeniyle ilk akla gelen isim Crespo olurken, Kartal’ın bu bölgede Mert Hakan Yandaş ve Zajc’ı denediği öğrenildi. Hafta içinde birçok kurgu deneyen sarı-lacivertli takımın teknik patronunun Zajc da karar kıldığı bildirildi.

Fenerbahçe’de Alex’in vedasının ardından birçok 10 numara alınsa da istenen performansı ortaya koyamamıştı. Bunu gözönünde bulunduran Teknik Direktör İsmail Kartal ise 10 numarasız bir sistem geliştirdi. Tecrübeli çalıştırıcının yeni sisteminde en önemli bölge ise orta saha. Kartal maçlarda orta sahayı bir 6, iki de 8 numaradan oluşturuyor. Fred ve Szaymanski bu oyun anlayışında en kilit isimler. Çünkü iki yıldız da oyunu iki yönlü oynuyor, hem zaman zaman defansa yardım ediyor hem de skor katkısı veriyor. Bu sistemin sonucunu hemen alan sarı-lacivertli takımın teknik patronunun sezonun devamında da oyun anlayışını bozmayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

LIVAKOVIC KALEYE GEÇİYOR

Sarı-lacivertli takımda Antalyaspor maçıyla kalede de değişim yaşanacak. Altay’dan kaleyi kapan İrfan Can Eğribayat tekrar kulübeye çekilecek. Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic ise ilk kez bugün sahaya çıkacak. İlk maçta sakatlığı nedeniyle yedek soyunan yıldız kaleci Hırvat basınına verdiği röportajda, “Fenerbahçe’ye geldikten sonra birkaç antrenmana çıkamadım. Ufak bir ağrım vardı ama şu an iyiyim. Antrenmanlarımı yüzde 100 şekilde yapabiliyorum. Hocam İsmail Kartal’a teşekkürler, beni korudu ve riske etmek istemedi” ifadelerini kullanmıştı.

FENERBAHÇE İLK 20'DE

Haberin Devamı

Uluslarası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 1 Eylül 2022 ile 30 Ağustos 2023 arasındaki Dünya Kulüpler sıralamasını yayınladı. Geride bırakılan sezonu kapsayan listede Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City 395 kulüp arasından 312 puan ile lider oldu. İspanyol devi Real Madrid 301 puanla ikinci basamakta yer alırken, 3. sıraya 268 puanla Flamengo yerleşti.

Bir önceki listede 28. sırada yer alan Fenerbahçe 199,5 puanla IFFHS’nin istatistiklerinde 16. sıraya yükseldi. Sarı-lacivertliler; PSG, Roma, Milan, Juventus, Barcelona, Arsenal, Ajax, Sporting Lizbon gibi takımları geride bıraktı. İlk 20’de Türkiye’den sadece Fenerbahçe bulunurken, Galatasaray 125,5 puanla 94., Beşiktaş 103,5 puanla 135., Trabzonspor 100,5 puanla 143. olarak gösterildi.

Yazarlar