Fenerbahçe Fenerbahçe'de eski yöneticilerden 8 teklif! 'Süper Kupa maçını oynamayalım'

Fenerbahçe'de eski yöneticilerden 8 teklif! 'Süper Kupa maçını oynamayalım'

29.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesinde gündemdeki kararlar masaya yatırıldı. Ligden çekilmenin ağır bir düşünce olacağını düşünen eski yönetici ve başkanlar, farklı yaptırımlarla tepkilerini göstermenin daha doğru olacağı konusunda görüş birliğine vardı.

Fenerbahçede eski yöneticilerden 8 teklif Süper Kupa maçını oynamayalım

Fenerbahçe camiası 2 Nisan’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı için geri sayıma geçerken Başkan Ali Koç’un davetiyle eski başkan ve yöneticiler önceki gün iftarda buluştu.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’den çekilme teklifinin masaya yatırıldığı mini toplantıda, herkes yönetimin arkasında dururken, ligden çekilmenin ağır bir karar olduğu, çeşitli yaptırımlarla da kararlı duruşlarının gösterileceği görüşünde birleşildi. Bazı yöneticiler ise stratejik önerilerin yönetimle özel olarak paylaşılması ve kamuoyunda gündeme gelmemesini savundu.

İftardan çıkan teklifler ise şöyle:

KALAN MAÇLARA SİYAH FORMA

İftarda görüş bildiren bazı yöneticiler, Trendol Süper Lig’de kalan 8 maça ve Süper Kupa maçına siyah forma ile çıkılmasını savundu. Böylece hem medyada hem de futbol camiasında beklenilen tepkinin verilebileceği düşünülüyor.

DEPLASMANA TARAFTAR GÖTÜRMEYELİM

Trabzonspor deplasmanında yaşanan olayların, dış saha maçlarına taraftar götürülmemesiyle kapanmayacağı da teklif edildi. Deplasmana taraftar götürülmeyerek ev sahibi takımın tribün gelirleri düşürülecek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE KUPASI’DA ZAYIF TAKIM

Türkiye Futbol Federasyonu’nun en önemli organizasyonlarından biri olan Ziraat Türkiye Kupası’na zayıf bir takımla çıkılması ve ilk turda elenilmesi teklif edildi. Böylece kupanın ilk turunda en çok seyircisi olan üç takımdan biri havlu atacak.

TRABZON’DA MAÇA ÇIKMAYALIM

Bir yönetici Trabzonspor ile deplasmanda oynanacak maçlara çıkmama teklifini sundu ve kaybedeceklerinin sadece üç puan olduğunu söyledi. Ancak puan kaybının katlanması yani 6 puana yükseleceği ortaya çıkınca bu önerisini geri çektiğini belirtti.

SÜPER KUPA MAÇINI OYNAMAYALIM

Suudi Arabistan’da yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen ve Şanlıurfa’da 7 Nisan’da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa mücadelesine çıkmamanın büyük bir tepki olacağını düşünen yöneticilerin sayısı da fazlaydı. Ayrıca sarı-lacivertli yönetim Konferans Ligi’ndeki maç nedeniyle Süper Kupa’nın ertelenmesini istemiş ancak bu kabul görmemişti.

EKONOMİK DÜŞÜŞE SPONSOR ENGELİ

Ekonomi kökenli yöneticiler ligden çekilmenin ve gelecek sezon 1. Lig’de mücadele etmenin kulübe maddi olarak ciddi zarar vereceğini savundu. Burada araya giren Başkan Ali Koç sponsorlardan imzalı destek adıkları için bu konuda rahat olduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

TARİHİ KULÜP VURGUSU

Birçok yönetici, tarihi başarılarla dolu ve Türkiye’nin en büyük üç kulübünden biri olan Fenerbahçe’de ‘ligden çekilme’ kararının camianın tarihine yakışmayacağını ifade etti.

UEFA’DA ÖRNEK YOK

Fenerbahçe Yönetimi, ‘ligden çekilme’ konusunu UEFA yetkilileriyle de görüştü. Ancak UEFA’dan böyle bir durumla bugüne kadar karşılaşmadıkları yanıtını aldı.

Yazarlar