Fenerbahçe Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat güven verdi! Altay Bayındır’ın yokluğunu hissettirmedi

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat güven verdi! Altay Bayındır’ın yokluğunu hissettirmedi

05.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kaptan Altay Bayındır’ın belinden geçirdiği ameliyat sonrası kaleyi devralan İrfan Can Eğribayat kısa sürede kalitesini gösterdi, her maç üstüne koyarak ilerledi. Sarı-lacivertliler, Altay’ın yokluğunda kalede hiçbir sorun yaşamadan devam etti

Fenerbahçede İrfan Can Eğribayat güven verdi Altay Bayındır’ın yokluğunu hissettirmedi

Sarı-lacivertlilerde kaleci İrfan Can Eğribayat güven kazanmaya devam ediyor. Ziraat Türkiye Kupası’nda Demir Grup Sivasspor’la golsüz berabere biten maçın ardından taraftarlar, Göztepe’den satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanan 24 yaşındaki kaleciye bir kez daha tam not verdi.

Maçın ikinci yarısında 47. dakikada Erdoğan’ın kritik bir şutunu çıkararak takımını oyunda tutan İrfan Can, Altay Bayındır’ı aratmıyor. Altay Bayındır’ın talihsiz bel rahatsızlığı ve ameliyatı sonrası eldivenleri alan İrfan Can Eğribayat, hiç adaptasyon sorunu yaşamadı.

Kalede her maç üstüne koyarak ilerleyen genç eldiven, teknik heyetten de tam not aldı. Jorge Jesus’un gözü arkada kalmadı, kalede sorun yaşanmadı. Altay Bayındır şu anda iyileşme aşamasında olsa da teknik heyetin sezon bitimine kadar İrfan Can Eğribayat ile devam etmesi bekleniyor. Maç oynadıkça form kazanan ve özgüven elde eden İrfan Can Eğribayat, takım arkadaşlarıyla da iyi anlaşıyor.

Savunma oyuncularıyla kısa sürede iyi anlaşan İrfan Can, arkadaşlarına da güven veriyor. Sadece Başakşehir deplasmanında Samet’in kısa düşen pasında bir gol yense de bu problem dışında bireysel bir hata ya da sıkıntı yaşanmadı. İrfan Can Eğribayat bu sezon Fenerbahçe formasıyla 8 resmi maça çıktı.

Haberin Devamı

İSMAİL UMUDU

Süper Lig’de 7 Mayıs Pazar akşamı Giresunspor deplasmanında kritik bir maça çıkacak Fenerbahçe’de orta saha konusunda çalışmalar yapılıyor. İrfan Can Kahveci ve Arao’nun cezalı olması teknik heyetin keyfini kaçırıyor. Ayrıca İsmail Yüksek’in kas yırtığı sakatlığı bulunuyor. Orta sahada özellikle 6 numara son derece kritik bir bölge. Bu sebeple teknik heyet İsmail’in sahada olmasını planlıyor. Arao’nun yokluğunda İsmail’in oraya çekilmesi hedefleniyor. Giresunspor maçı sonrası Gaziantep mücadelesi hükmen galibiyetle geçileceği için İsmail’in Giresun’da sahaya sürülüp, girilecek 11-12 günlük arada fiziksel olarak toparlanması amaçlanacak.

Fenerbahçede İrfan Can Eğribayat güven verdi Altay Bayındır’ın yokluğunu hissettirmedi

GÖZLER GİRESUN’DA

Kupa mesaisini tamamlayan Fenerbahçe’de gözler tekrar Süper Lig’e çevrildi. Giresunspor’la deplasmanda karşılaşacak sarı-lacivertlilerde hazırlıklar başladı. Jorge Jesus yönetimindeki antrenman koşu, ısınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başladı. Pas çalışmalarıyla devam eden idman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla sona erdi. Sivasspor maçında ilk 11’de görev alan oyuncular ise antrenmanı rejenerasyon çalışmasıyla tamamladı. Sakatlıklarını atlatan Valencia ve İsmail Yüksek ise takımla birlikte çalıştı.

Haberin Devamı

‘ATTİLA PARAYLA İLGİLENMİYOR’

Sarı-lacivertli takımın deneyimli stoperi Attila Szalai’nin babası Attila Szalai, Macaristan’da Sportsradio’ya oğlunun geleceğiyle ilgili konuştu. Baba Szalai, “Her yaz çok ciddi transfer teklifleri oluyor. Attila, şu anda Fenerbahçe’ye konsantre olmak istiyor. Çünkü şampiyonluk şansları devam ediyor. Fenerbahçe ile olan sözleşmesinin bitimine 2 yıl var. Attila için ne kadar bonservis isteyeceği konusu Fenerbahçe’ye kalmış. Ama Fenerbahçe 20 milyon euro bonservis isterse bunu başka bir kulüp vermeyebilir. Çünkü o bir defans oyuncusu, forvet değil” dedi. Attila Szalai’nin Fenerbahçe’de mutlu olduğunu belirten babası, “Ne oğlum ne ben hiçbir zaman parayla ilgilenmedik. Bir transfer söz konusuysa, önce mutluluk belirleyici olur” diye ekledi.

Yazarlar