Fenerbahçe Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci fırtınası! Kariyerinde bir ilke imza attı

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci fırtınası! Kariyerinde bir ilke imza attı

21.01.2024 - 16:35 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in 21’inci haftasında Fenerbahçe, Samsunspor’u konuk etti. Heyecan dolu maçta İrfan Can Kahveci damgasını vurdu. Milli yıldız kariyerinde bir ilki başardı.

Fenerbahçede İrfan Can Kahveci fırtınası Kariyerinde bir ilke imza attı

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesine devam eden Fenerbahçe 21. haftada Samsunspor'u konuk etti. Mücadeleye İrfan Can Kahveci damgasını vurmayı başardı.

Haberin Devamı

KRUNİC KARARI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kupadaki Adanaspor maçının 11’ine göre 8 değişiklik yaptı. Kartal, Mert Müldür, Oosterwolde ve Bonucci’nin haricinde diğer oyunculara Samsunspor maçında yer vermedi. Sahaya geniş bir rotasyonla çıkan tecrübeli teknik adamın ilk 11'i şöyle;

“Livakovic, Mert Müldür, Bonucci, Oosterwolde, Ferdi, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic, Dzeko.”

Fenerbahçede İrfan Can Kahveci fırtınası Kariyerinde bir ilke imza attı

SARI-LACİVERTLİLERDE 7 EKSİK

Fenerbahçe, Samsunspor maçına 7 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte; sakatlıkları bulunan Becao, Zacj, Peres ve Crespo’nun yanı sıra Afrika Kupası’nda yer alan Dijiku ve Osayi-Samuel karşılaşmada yer almadı. Bu oyuncuların yanı sıra Kent ise teknik ekip kararıyla mücadelede yer almadı.

Haberin Devamı

GOL PERDESİNİ İRFAN CAN AÇTI

Bu sezon gösterdiği performanslarla Fenerbahçe taraftarlarının beğenisini kazanan İrfan Can Kahveci, mücadelenin 12. dakikasında sarı-lacivertli, ekibi öne geçirmeyi başardı.

Ön alan baskısıyla topu kazanan Fred savunma arkasına sarkan Syzmanski'yi topla buluşturdu. Szymanski ceza sahası yayının içerisindeki Tadic'e pasını aktardı, Tadic gelen topu tekte İrfan Can'ın önüne bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan İrfan topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçede İrfan Can Kahveci fırtınası Kariyerinde bir ilke imza attı

EN SKORER SEZONU

İsmail Kartal yönetiminde performansı giderek artan İrfan Can Kahveci bu Süper Lig'de 8, toplamda ise 12 golünü kaydetti. Milli futbolcu bu sezon ayrıca şu ana kadar 8 de asist yaptı. İrfan Can Kahveci, kariyerinin en skorer sezonunu yaşıyor.

KARİYERİNDE BİR İLK

Samsunspor maçının 12'nci dakikasında Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren İrfan Can Kahveci, Süper Lig kariyerinin en erken golünü kaydetti.