Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın maaşı ortaya çıktı! 'Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış'

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın maaşı ortaya çıktı! 'Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış'

11.07.2023 - 11:08 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Jorge Jesus ile yollar ayrıldı ve göreve İsmail Kartal getirildi. Fanatik'ten Faik Çetiner, İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'den kazanacağı yıllık maaşı duyururken "Başkan Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçede İsmail Kartalın maaşı ortaya çıktı Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon büyük umutlarla takımın başına getirilen Jorge Jesus, Süper Lig'de ezeli rakibi Galatasaray'ın arkasında kalarak ligi ikinci sırada bitirdi. Portekizli teknik adam Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda Sevilla'ya elenen ve Avrupa macerası sona ereden Jorge Jesus'la sezon sonu karşılıklı anlaşma sağlanarak yollar ayrıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Jorge Jesus ile yolların ayrılmasının ardından birçok aday gündeme gelirken sarı-lacivertliler İsmail Kartal'da karar kıldı. İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Fanatik'ten Faik Çetiner, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kazanacağı yıllık maaşı bugünkü köşesine taşırken "Başkan Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış." ifadelerini kullandı. İşte ayrıntılar...

FENERBAHÇE KAP'A BİLDİRDİ

Fenerbahçe, Jorge Jesus'un ayrılığı sonrası teknik direktörlük koltuğunu İsmail Kartal ile doldurdu.

Sarı lacivertliler, 62 yaşındaki çalıştırıcı ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Futbol A Takımı teknik direktörlüğü için İsmail Kartal ile 2023-2024 sezonu için bir yıllık sözleşme imzalanmıştır. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin İsmail Kartal için KAP'a yaptığı açıklamada mali detaylara yer verilmedi.

Fenerbahçede İsmail Kartalın maaşı ortaya çıktı Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış

İSMAİL KARTAL'IN YILLIK MAAŞI ORTAYA ÇIKTI

Fanatik yazarlarından Faik Çetiner, İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'den kazanacağı yıllık ücret bugünkü köşesine taşıdı. Çetiner, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Jorge Jesus'a İsmail Kartal'dan maddi anlamda daha cömert davrandığını ifade etti.

Faik Çetiner'in Fanatik'teki yazısı şu şekilde:

Fenerbahçe Yönetimi, Jorge Jesus’a karşı maddi konulardaki cömertliğini İsmail Kartal’a göstermemiş. Yaptığım istihbarata göre iki teknik direktörün sözleşmelerinde dağlar kadar fark var. Mesele Jesus’a yıllık 7 milyon Euro ödeyen yönetim, Kartal’a yıllık yaklaşık 1 milyon Euro ödeyecek. Jesus’a ödemeler Euro üzerinden yapılırken, İsmail Kartal TL kazanacak. Aldığım bilgilere göre Fenerbahçe Yönetimi yeni hocasına yıllık 30 milyon TL verecek. Bu para her ay 3 milyon TL maaş olarak 10 ay hesaba yatacak.

Fenerbahçede İsmail Kartalın maaşı ortaya çıktı Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış

Kartal’a ‘ekonomik’ yaklaşım

Fenerbahçe şampiyon olursa, Kartal’ın primi 20 milyon TL olacak. Süper Kupa primi 2.5 milyon TL, Ziraat Türkiye Kupası primi ise 3 milyon TL olarak belirlenmiş. Konferans Ligi primleri de kademe kademe olacak. Bu kupa kazanıldığı takdirde İsmail Kartal 10 milyon TL prim alacak. Görüldüğü gibi Başkan Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış.

Haberin Devamı

Tüccar çıkınca...

Yaptırdığı transferleri de hesaba katarsak Portekizli hocanın bir sezonda Fenerbahçe’ye maddi olarak büyük hasar verdiğini görüyoruz. Düşünün, Jesus 7 aldıysa İsmail Kartal 1 alacak. Sonuç mu? Fenerbahçe servet ödediği hocayla ligi yine hüsranla kapattı. Neden mi? Teknik direktör diye getirdiğin tüccar çıkarsa, sonuç sürpriz olmuyor. Jesus’un yeni adresi de bunun en güzel örneği.

Fenerbahçede İsmail Kartalın maaşı ortaya çıktı Ali Koç, Jesus’a cömert, Kartal’a ise ekonomik yaklaşmış