Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jesus gelişmesi! Başkan Ali Koç kararını verdi

Fenerbahçe'de Jesus gelişmesi! Başkan Ali Koç kararını verdi

27.04.2023 - 10:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de İstanbulspor maçında alınan beraberliğin yankıları sürerken teknik direktör Jorge Jesus'un geleceği de merak ediliyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Portekizli teknik adam için son kararını verdi.

Fenerbahçede Jesus gelişmesi Başkan Ali Koç kararını verdi

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray'ın Fatih Karagümrük ile berabere kalıp 2 puan bırakması Fenerbahçe'nin İstanbulspor maçını zirvede daha da önemli hale getirmişti. Sarı-lacivertliler bu fırsatı tepti ve İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin İstanbulspor ile berabere kalmasının ardından Jesus tercihleriyle tepki toplamıştı. Portekizli teknik adam ayrıca puan kaybının ardından takımı sahanın ortasında toplamış ve tribünlerin tepkisini almıştı.

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un geleceği merak edilirken başkan Ali Koç, Portekizli teknik adam için son kararını verdi. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve ayrıntılar...

ALİ KOÇ'TAN TFF'YE ÇIKARMA

Süper Lig'in 31. haftasında oynanan ve 3-3'lük beraberlikle sona eren Fenerbahçe - İstanbulspor maçının yankıları devam ediyor. Maçtan sonra hakem hatalarına dair sert bir açıklama yapan Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, dün akşam saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) giderek başkan Mehmet Büyükekşi ile görüştü.

Haberin Devamı

Koç'a TFF çıkarmasında yönetim kurulu üyesi Ahmet Ketenci ve kulüp avukatları da eşlik etti. Söz konusu görüşmede TFF tarafından da Büyükekşi'ye yönetim kurulu üyesi Müslüm Özmen ve danışmanlarından Serhat Mermer eşlik etti.

Spor Toto Süper Lig'de artık geri sayıma geçilirken Ali Koç, Mehmet Büyükekşi’ye sunduğu dosyada hem saha hem de VAR'da görevli hakemlerin yaptığı hatalara yer verip şikâyetlerini dile getirdi.

Görüşmede PFDK'nın tarafsızlığını yitirmesi, verilen cezalarda standartın olmaması da dile getirildi.

Fenerbahçede Jesus gelişmesi Başkan Ali Koç kararını verdi

JORGE JESUS ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında İstanbulspor'la Kadıköy'de 3-3 berabere kalan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda kritik bir puan kaybı yaşadı. Galatasaray'ın Fatih Karagümrük'le berabere kalmasının avantajını kullanamayan sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jorge Jesus, tepkilerin odağındaki isim olmuştu.

TRİBÜNLERDEN SERT TEPKİ

Mücadelenin ardından takımı saha ortasında toplayan ve tribünleri alkışlatan Portekizli teknik adam, taraftarların tepkisi sonrası adeta çılgına dönmüştü. 

ARDA GÜLER SAKİNLEŞTİRDİ

Taraftarların takımı ıslıklaması sonrası tribüne el kol hareketleri yaparak tepki gösteren Jesus'u Arda Güler sakinleştirmişti. Yaşanan gerilimi gören takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş ise takım arkadaşları ve kulübeye doğru "Ne gerek var, içeri girsene." tarzında el hareketleri yapmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jesus gelişmesi Başkan Ali Koç kararını verdi

KARAR VERİLDİ

Bu gelişmelerin ardından gündeme Jorge Jesus'un geleceği yeniden gelirken, sarı-lacivertliler konuya dair kararını verdi.  Yönetimin teknik direktör transferi konusunda tam yetki verdiği Başkan Ali Koç, mart ayı sonunda Jorge Jesus ile yeni sözleşme için masaya oturmuş ve 1 yıllık kontrat teklifini sunmuştu. Ancak 68 yaşındaki hoca, "Sezon sonu görüşelim" diyerek öneriyi yanıtsız bırakmıştı.

Sabah'ta yer alan habere göre Jesus'un takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu ancak başkan Ali Koç, tecrübeli teknik adamı bırakmak istemiyor. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, lig bitiminde sıralama ne olursa olsun öncelik Portekizli çalıştırıcıya verilecek.

Taraflar ligin bitimiyle birlikte yeniden masaya oturacak ve bir durum değerlendirmesi yapacak. Başkan Koç, bu seneyi alışma süreci olarak görüyor ve Portekizli teknik adamla yola devam etmek istiyor. 

Fenerbahçede Jesus gelişmesi Başkan Ali Koç kararını verdi