Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus gerçeği! Her şey böyle başladı

Fenerbahçe'de Jorge Jesus gerçeği! Her şey böyle başladı

21.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’ye kısa sürede bambaşka bir kimlik kazandıran Jorge Jesus, Samandıra’ya adım attığı ilk gün tesislerin duvarlarına tarihi başarıların fotoğraflarını astırdı, tüm oyuncularına formasını giydikleri kulübün büyüklüğünü gösterdi.

Fenerbahçede Jorge Jesus gerçeği Her şey böyle başladı

Portekizli teknik adam, tesislerde telefon kullanımını yasaklarken, giriş-çıkış ve dinlenme saatlerini katı kurallara bağladı. Teorik derslerle desteklenen antrenmanların temposu arttı, uzatmalarda bile pres yapan bir takım ortaya çıktı.

Haberin Devamı

DİSİPLİN, ÇALIŞMA HIRSI VE TAKIM OLGUSU

Alanyaspor karşısında elde ettiği 5-0’lık görkemli galibiyetle şampiyonluk yarışındaki iddiasını ve gücünü ortaya koyan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus’un başarısının arkasında disiplin, çalışma hırsı ve takım olgusu birlikteliği gibi detaylar öne çıkıyor.

Fenerbahçede Jorge Jesus gerçeği Her şey böyle başladı

İŞE MOTİVASYONDAN BAŞLADI

Oynattığı kazanmaya odaklı ofansif futbolla kısa süre içerisinde herkesin takdirini kazanan dünyaca ünlü Portekizli hoca, Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne ilk ayak bastığında işe motivasyondan başladı. Jorge Jesus tüm tesisi kulübün tarihindeki başarıların fotoğrafları ile donatırken, kazanılan 28 şampiyonluk kupasını da büyük bir şekilde tesisin girişine astırdı. Deneyimli çalıştırıcı oyunculara önce ne kadar büyük bir kulübün parçası olduklarını öğretti.

Haberin Devamı

KATI DİSİPLİN KURALLARI

Jesus’un tesis içerisinde koyduğu disiplin kuralları da dikkat çekiciydi. İlk olarak giriş-çıkış, dinlenme ve yatış saatlerine kesinlikle uyulması talimatını verdi. Tesis içerisinde telefon kullanımını yasakladı ve oyuncu grubunun birbiri ile diyalog seviyesini arttırdı. Bu kuralları yüksek para cezaları ile güçlendirdi.

Fenerbahçede Jorge Jesus gerçeği Her şey böyle başladı

FİZİKSEL GÜÇ PATLADI

Fenerbahçe’de Jesus’la birlikte çalışma temposu da bambaşka bir seviyeye çıktı. Her antrenman öncesi oyuncularıyla yaklaşık yarım saatlik teorik toplantılar gerçekleştiren Jesus, günün antrenmanına ilişkin detayları ve o hafta uygulanacak maç taktiklerini takımla paylaştı.

Sezon başında her gün fitness salonunda başlayan antrenmanlar sahada devam ederken, çalışma temposu ve süresi geçmiş yıllara oranla büyük fark yarattı. Bunun karşılığında fizik gücü en yüksek seviyede olan, sahada uzatma dakikalarında bile rakibe pres yapan bir takım ortaya çıktı.