Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un korktuğu başına geldi! Bitmeyen forvet krizi

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un korktuğu başına geldi! Bitmeyen forvet krizi

30.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dinamo Kiev’e kaybederek sezona sıkıntılı giren Fenerbahçe’de kadro planlamasındaki hareketlilik devam ediyor. Defans hattındaki değişimin halen bitmemesi, forvetteki soru işaretleri, yedek kaleci olmaması ve düşünülmeyen isimlerin durumu çözülmeyi bekliyor.

Fenerbahçede Jorge Jesusun korktuğu başına geldi Bitmeyen forvet krizi

Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kiev’e elenen ve sezona kötü başlayan Fenerbahçe’de kadro planlaması kafa karıştırıyor. Şu ana kadar Luan Peres ve Gustavo Henrique dahil 9 transfer yapıldı. Fakat halen daha kadro tam olarak oturmadı. Sil baştan bir kadro yapılanmasına kalkışan sarı-lacivertlilerde başta defans hattı olmak üzere değişim halen sürüyor. Özellikle sol bekteki alternatifsizlik dikkat çekiyor. Sol bek için de bir an önce adımların atılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesusun korktuğu başına geldi Bitmeyen forvet krizi

FORVETTE FIRSAT TRANSFERİ

Forvet konusunda da sarı-lacivertli camiada ciddi bir beklenti olsa bile henüz somut bir adım atılmıyor. Ağustos ayının sonuna kadar zamanı olduğunu bilen yönetim ve teknik heyet, işi fırsat transferlerine bırakmayı düşünüyor. Zira şu an hücumda Joao Pedro başta olmak üzere King, Serdar Dursun ve Valencia var. Hatta kadroda düşünülmese de Berisha ve Samatta daha elden çıkarılamadı. Kanatta Rossi, Emre Mor, Bruma gibi isimler de yine hücum hattına katkı veriyor.

ALTAY'IN YEDEĞİ YOK

Jorge Jesus’un en büyük korkusu ise kaleci konusunda. Altay Bayındır’ın şu an tek alternatif olması ve tecrübeli bir yedeğinin bulunmaması keyifleri kaçırıyor. Bir sakatlık olmasından korkuluyor. Henüz bu konuda da somut bir adım atılamadı ve belli bir isim üstünde yoğunlaşılamadı. Portekizli teknik adam, yedek kaleci konusunda kiralama yöntemi de dahil tüm transfer çalışmalarına onay veriyor. Ligin başlamasına 1 hafta kala sarı-lacivertlilerin yedek kalecisi bulunmuyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesusun korktuğu başına geldi Bitmeyen forvet krizi

KALEDE KORKULAN OLDU

Dinamo Kiev maçının üzüntüsünü halen daha yaşayan Fenerbahçe’ye bir de sakatlık kabusu çöktü. Sarı-lacivertli kulüpten dün yapılan açıklamada Altay Bayındır, Joao Pedro, İrfan Can, Ferdi ve Joshua King’in son durumu detaylandırıldı. En büyük korku alternatifi olmayan kaleci Altay’da oldu. Başarılı eldivende diz travması tespit edildi. Altay’ın 4 Ağustos’taki Slovacko maçına yetişmesi için çaba harcanacak.

JOAO PEDRO ŞAŞIRTTI

Yeni transfer Joao Pedro’da ise üst adale yırtığı meydana geldi. Slovacko maçında oynatılması planlanan Pedro’nun son durumu üzüntü yarattı. Öte yandan Ferdi Kadıoğlu’nda kasıkta zorlanma olduğu, İrfan Can Kahveci’de de darbeye bağlı zorlanma yaşandığı aktarıldı. King’te de sağ ayağında burkulma olduğu dile getirildi. Sarı-lacivertlilerde Mert Hakan’dan sonra ilk 11’de olması planlanan 5 oyuncu daha sakatlandı.

Fenerbahçede Jorge Jesusun korktuğu başına geldi Bitmeyen forvet krizi

BİTMEYEN FORVET TARTIŞMASI

Fenerbahçe’de yıllardır forvet hattında bir tartışma yaşanıyor ve sürekli transfer isteniyor. Bu sezon da aynı kaos erkenden başladı. 2017-18’de sezonu Ahmethan Köse ile açıp Vardar’a elenen Fenerbahçe’ye transferin son günlerinde Soldado ve Janssen transfer edilmişti. 2018-19 sezonunda forvet olmayan Alper Potuk’la Benfica’ya elenen sarı-lacivertliler yine son anda Slimani ve Frey’i getirmişti.

BAŞARI SAĞLANAMADI

Haberin Devamı

2019-20 sezonunda sezon başında Vedat Muriç hamlesiyle iş sağlama alınsa da Kosovalı yıldıza yedek bulunamadı, Mevlüt Erdinç de başarısız oldu. 2020-21 sezonunda da istenen forvet hamlesi tutmadı. Thiam, Samatta, Cisse ve Ademi hamlelerinin hiçbiri kalıcı olamadı. 2021-22 sezonunda da forvet transferi son güne kaldı, Berisha hamlesi gelse de başarı sağlanamadı. Bu sezon da tartışma bitmedi.

VALENCİA'DAN 25 GOL

2020-21 sezonu başında transfer olan Enner Valencia, hem kanat hem de forvet olarak oynuyor. Sarı-lacivertli takımda 3. sezonuna giren Ekvadorlu futbolcu 69 resmi maçta 25 gol attı, 10 asist yaptı.

Fenerbahçede Jorge Jesusun korktuğu başına geldi Bitmeyen forvet krizi

EN İYİSİ MURİQİ

2017’den beri sürekli forvet transfer eden Fenerbahçe’de en başarılı isim Vedat Muriqi oldu. 2019-20 sezonunda forma giyen Kosovalı yıldız, 36 resmi maçta 17 gol attı, 7 asist yaptı ve 24 gole direkt etki etti. Muriqi, Lazio’ya 19 milyon euroyu bulan bir bedelle satıldı.

Haberin Devamı

Son 5 senenin forvetleri (2017-2022)

Fernandao
Soldado
Ahmethan
Janssen
Slimani
Frey
Muriqi
Mevlüt
Thiam
Cisse
Samatta
Valencia
Ademi
Berisha
S.Dursun
King
Joao Pedro

Yazarlar