Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un Mesut Özil kararı Avrupa'yı da şok etti! 'Yine kenara atıldı'

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un Mesut Özil kararı Avrupa'yı da şok etti! 'Yine kenara atıldı'

05.06.2022 - 13:04 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus, imza töreninde Mesut Özil için açıklama yapmış tecrübeli futbolcu için alınan kadro dışı kararının devam edeceğini söylemişti. Mesut Özil için şok etkisi yapan açıklama Avrupa basınında da bomba etkisi yarattı. İşte Avrupa'daki Mesut Özil yankıları....

Fenerbahçede Jorge Jesusun Mesut Özil kararı Avrupayı da şok etti Yine kenara atıldı

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör Jorge Jesus, Cuma günü düzenlenen törende 1 yıllık sözleşmeye imzayı attı.

Haberin Devamı

Portekizli teknik adam imza töreninde birçok konuda önemli açıklamalarda bulunurken Mesut Özil için gelen soruya çok konuşulacak bir cevap vermişti. Mesut Özil kendi sosyal medya üzerinden yaptığı hem de menajerinin yaptığı açıklamalarla kesinlikle takımda kalacağını duyurmuştu. Fakat Jesus'un törendeki açıklamaları Mesut Özil cephesinde adeta deprem etkisi yarattı.

Fenerbahçede Jorge Jesusun Mesut Özil kararı Avrupayı da şok etti Yine kenara atıldı

MENAJERİ: 'MESUT İKİ SENE DAHA FENERBAHÇE'DE' DEMİŞTİ AMA...

Fenerbahçe'de kadro dışı olan Mesut Özil'in menajeri Erkan Söğüt, Jorge Jesus'un imza töreninden bir hafta önce yıldız futbolcunun takımdan ayrılmak istemediğini söylemişti.

Söğüt, 'Mesut'un Meksika'daki bir kulüpte hissesi var ama hiçbir şekilde oraya futbolcu olarak gitme gibi bir düşüncesi yok. MLS için de aynı şey geçerli. Daha önce adı orayla geçmişti. Ama Mesut orayı tercih etmeyip, Fenerbahçe'yi tercih etti. Şu anda da düşüncesi değişmedi. Daha önce MLS'ten birkaç tane takım istemişti. Mesut Fenerbahçe'ye gelmek istedi ve şu anda Fenerbahçe'de. Mesut iki sene daha Fenerbahçe'de top oynayacak. İki taraf arasında yapılan bir anlaşmadır. İki taraf da sözleşmeye saygı duyacaktır. Mesut Fenerbahçe'ye uzun vadeli olarak geldi. Biz bu sözleşmeyi bir sene için yapmadık. Şu anki durum tabii ki kimsenin istemediği bir durum. Önümüzdeki sezon Mesut'un Fenerbahçe ile devam edeceğini düşünüyorum. Fenerbahçe Mesut'un uzun vadeli bir projesiydi. Mesut bir olay yaşandığı için bir yerden gidecek bir futbolcu değil. İradesi Fenerbahçe'de kalmaktan yana. Hazırlık kampı başladığında takıma katılmak için her şeyi yapacaktır. Benim şüphem yok, Mesut takıma katılacaktır.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesusun Mesut Özil kararı Avrupayı da şok etti Yine kenara atıldı

MESUT ÖZİL: AYRILMAYACAĞIM

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan ve geleceği konusunda belirsizlik devam eden Mesut Özil de Jesus'un şok açıklamalarından önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sarı lacivertlilerden ayrılmak istemediğini belirtmişti.

Sarı lacivertlilerde uzun süredir kadro dışı kalan ve takımdan ayrılacağına yönelik haberler çıkan Mesut Özil, iddialara sosyal medyadan yanıt vermiş ve takımdan ayrılmak istemediğini ancak yönetimin bir karar alması durumunda saygı duyacağını kaydedip futbolu sarı lacivertli takımda bırakmak istediğini ifade etmişti.

Haberin Devamı

Mesut Özil'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Son günlerde kariyerim ile ilgi yapılan iddialarla ilgili olarak bir açıklama yapmam zorunlu oldu. İlk 6 ay ücret dahi almadan, çocukluk aşkım olan Fenerbahçe ile 3.5 yıl bir kontrat imzalayarak, kariyer hedefimi tamamlamıştım. Altını çizerek tekrarlıyorum; Fenerbahçe’den başka bir takımda kariyerimi noktalamayacağım. Sözleşmem süresi boyunca, Çubuklu formamızı terletmek tek amacım. Bu kararım çok net ve kesindir. Profesyonel yaşamın gereklilikleri gereği, yönetimimizin benimle ilgili bir karar alması durumunda ise bu tavra sadece saygı duyacağım. Çok çalışıp kendimi daima hazır tutacağım.Her zaman dediğim gibi;aslolan Fenerbahçe’dir. Büyük Fenerbahçe taraftarına sevgi ve saygılarımla."

Fenerbahçede Jorge Jesusun Mesut Özil kararı Avrupayı da şok etti Yine kenara atıldı

JORGE JESUS: 'MESUT ÖZİL'İN KADRO DIŞI KARARI DEVAM EDECEK'

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus, törende gelen Mesut Özil sorusuna; 'Futbolda geçmişte başardıklarınız çok önemlidir. Fenerbahçe 8 yıldır şampiyon olamıyor. Mesut Özil, gerçekten çok iyi bir geçmişe sahip ama benim de kulüple ilgili fikirlerim var. Kendisiyle ilgili alınan karara aynı şekilde devam edeceğim. Burada önemli olan Jorge Jesus değil, Mesut Özil değil, burada önemli olan Fenerbahçe.' ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçede Jorge Jesusun Mesut Özil kararı Avrupayı da şok etti Yine kenara atıldı

AVRUPA BASINININ DA GÜNDEMİNDE

Bu açıklamalar Mesut Özil cephesinde şok etkisi yaratırken Avrupa basını da Jesus'un yıldız oyuncuyla ilgili yaptığı açıklamaları gündeme taşıdı.

İşte Avrupa basınında öne çıkan Mesut Özil manşetleri;

Alman dergisi Kicker: Mesut, çocukluk aşkı olduğunu itiraf etmişti. Fenerbahçe'de yeni hoca Jorge Jesus'un imza töreninde, eski Alman Milli Takım futbolcusu Mesut Özil'in kadro dışı kararının devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Alman gazetesi Bild: Mesut Özil, tuttuğu takım olduğunu açıkladığı Fenerbahçe'de hala kadro dışı... Jorge Jesus imza töreninde Özil'in kadro dışı kararının devam edeceğini açıkladı.

'MESUT ÖZİL YİNE KENARA ATILDI'

İngiliz Sky Sports: Tarih kendini tekrar mı ediyor? Jesus, kulübün kişilerden daha önemli olduğunu söyleyerek Özil'in kadro dışı kararının devam edeceğini duyurdu.

İspanyol AS: Jesus, Mesut Özil'e kapıları kapattı.

İngiliz Daily Mail: Mesut Özil yine kenara atıldı. Yıldız oyuncu takımda kalmak istediğini açıklamasına rağmen Jesus tarafından takımdan sürüldü.

İngiliz Metro: Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus, imza töreninde Arsenal'in eski yıldızı Mesut Özil'in kulüpte bir geleceği olmadığını açıkladı.