Fenerbahçe Fenerbahçe'de Joshua King'den itiraf! 'Hiçbir ülkede görmedim'

Fenerbahçe'de Joshua King'den itiraf! 'Hiçbir ülkede görmedim'

26.02.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Süper Lig'in 23'üncü haftasında deprem felaketi nedeniyle ertelenen maçta Konyaspor'u 4-0 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerde Norveçli futbolcu Joshua King'in deprem faciasının ardından ülkemizde oluşan birliktelik tablosu hakkındaki açıklamaları dikkat çekti.

Spor Toto Süper Lig'in 23'üncü haftasında Fenerbahçe, Konyaspor'u 4-0'lık skorla yendi. Sarı-lacivertlilerin yıldızı Joshua King karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Norveçli santrfor ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından oluşan birliktelik tablosu hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un çağrısının ardından Süper Lig kulüplerinin başkanları ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi karşılaşmayı tribünde takip etti.

Fenerbahçe futbolcularının yanı sıra Konyasporlu oyuncular ve maçın hakemleri ısınma çalışmalarına siyah tişörtlerle çıktı. Fenerbahçe'de futbolcuların giydiği siyah tişörtlerin ön yüzünde "Geçmiş olsun Türkiyem", arka yüzünde ise "Yaralarımızı birlikte saracağız" ifadeleri kullanldı.

Müsabakanın hakemi Halil Umut Meler ve yardımcıları müsabaka öncesi ısınma çalışmalarında giydikleri tişörtlerde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı unutmadı. Deprem felaketinde hayatını kaybeden hakem ve gözlemcilerin fotoğrafları, Halil Umut Meler ve yardımcılarının giydiği tişörtlerde yer aldı.

Haberin Devamı

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR SEREMONİDE YER ALDI

Müsabakadan önce gerçekleştirilen seremonide depremzede çocuklar yer aldı. Fenerbahçe - Konyaspor maçında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sarı-lacivertli taraftarlar saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yanlarında getirdikleri atkıları sahaya fırlattı. Bu atkıların AFAD aracılığıyla depremzedelere ulaştırılacağı öğrenildi. Öte yandan Fenerbahçe taraftarları maç öncesinde yanlarında getirdikleri peluş oyuncakları da stadyum görevlilerine teslim etti.

Fenerbahçede Joshua Kingden itiraf Hiçbir ülkede görmedim

ŞEHİERLERİN İSİMLERİ SAYILDI

Fenerbahçe tribünleri müsabaka boyunca depremden etkilenen illerimiz için destek tezahüratlarında bulundu. Plaka numarasına göre sayılan illerde "Üşüme Fenerbahçe seninle" tezahüratları yapıldı.

"BİZİM CANIMIZ TÜRKİYE"

Fenerbahçe'de futbolcular maçta attıkları ilk golden sonra saha kenarına geldi. Takım kaptanı Altay Bayındır ve arkadaşları orta sahanın yanında tribüne döndü ve "Bizim canımız Türkiye" yazısı bulunan pankartı açtı. Sarı-lacivertli taraftarlar, futbolcularına alkışlarla destek verdi.

ÖZEL FORMALARLA SAHADA

Fenerbahçe'de futbolcular, Konyaspor maçında özel formalarla sahada yer aldı. Deprem felaketinden etkilenen illerimizin isimleri, formanın sırtında reklam bulunan bölüme yazıldı. Fenerbahçe kaptanı Altay Bayındır'ın formasının arkasında "Türkiye" yazısı yer aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Joshua Kingden itiraf Hiçbir ülkede görmedim

Sarı-lacivertliler, müsabakanın bitiş düdüğüyle birlikte orta sahada toplanarak "Türkiye bizim canımız, yaralarımızı birlikte saracağız" yazılı pankart açtı. Pankartın açıldığı sırada stat hoparlöründen de Ayten Alpman’ın seslendirdiği "Memleketim" ile Mustafa Yıldızdoğan’ın seslendirdiği "Türkiyem" şarkısı çalındı.

Fenerbahçede Joshua Kingden itiraf Hiçbir ülkede görmedim

JOSHUA KING İTİRAF ETTİ

Fenerbahçe'de Joshua King yaşanan deprem felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Norveçli forvet, yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye'deki birliktelik örneğine daha önce hiçbir ülkede rastlamadığını dile getirdi.

Sarı-lacivertlilerin Norveçli futbolcusu Joshua King, "Türkiye açısından zor haftalar yaşandı. Sadece Türkiye'deki insanlar değil, tüm dünya çok üzüldü. Bu afete kayıtsız kalmadı, çok üzüldü. Sadece Fenerbahçe değil tüm Türk kulüpleri ellerinden gelen her şeyi yardım için ortaya koydu. Orada yaşananları, hayatını kaybeden insanların sevdiklerinin hissettiklerini hissetti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Joshua Kingden itiraf Hiçbir ülkede görmedim

Yaşanan felaketin futboldan daha önemli olduğunu dile getiren tecrübeli oyuncu, "Bu olay, futboldan çok daha önemli. Umuyorum ki Türkiye yeniden yaralarını saracak. Maalesef, hayatını kaybedenleri geri getiremiyoruz. Bu çok üzücü, herkes için üzücü. Daha önce böyle bu tarz bir afet yaşandıktan sonra birlikte hareket eden bir ülke görmemiştim" açıklamasını yaptı.

King ayrıca, "Futbolda rekabet söz konusu ama herkes, tüm futbolcular, kulüpler birlikte hareket etti. Benim için çok anlamlaydı. Rekabet her zaman var futbolda ama burada birlikte olmak, tek vücut olmak çok önemliydi. Bunu başardık. Trajediyi yaşayan insanlara elimizden gelenin en iyisiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçede Joshua Kingden itiraf Hiçbir ülkede görmedim

"EN BÜYÜK TRAJEDİ"

Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Joao De Deus da maçın ardından konuştu. Deprem faciası hakkında açıklamalarda bulunan Joao De Deus, "Yaşananlardan dolayı üzgünüz. benim hatırladığım en büyük trajedi bu. Hatayspor ve Gaziantep FK'nın lige devam edemeyecek olması çok üzücü. Biz de direkt olmasa da bu olaydan etkileniyoruz. Üzgün olduğumu tekrarlamak istiyorum" dedi.

Yazarlar