Fenerbahçe Fenerbahçe'de öncelik yabancı teknik direktör!

Fenerbahçe'de öncelik yabancı teknik direktör!

13.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus’un vedasıyla beraber Fenerbahçe’de gözler yeni teknik direktörün kim olacağına çevrildi. Sarı-lacivertli kulüpte önceliğin yabancı antrenör olacağı belirtildi.

Fenerbahçede öncelik yabancı teknik direktör

Yeni sezon öncesi Fenerbahçe’de teknik direktör çalışmaları sürüyor. Jorge Jesus’un Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunun ardından veda etmesiyle beraber arayışlar sıklaştırıldı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerde önceliğin yabancı teknik direktör olacağı kaydedildi. Her ne kadar Jorge Jesus döneminde özellikle derbilerde, İstanbulspor, Giresunspor ve Ümraniyespor maçlarında hayal kırıklığı yaşansa da yabancı teknik adamdan vazgeçilmemesi düşünülüyor.

Başkan Ali Koç, şu an için yerli hoca tercihini geri planda tutuyor. Bu doğrultuda Adana Demirspor’u Avrupa kupalarına taşıyan ve ligde 4. sıraya getiren Vincenzo Montella adı gündemde duruyor. İtalyan çalıştırıcı ciddi adaylardan biri olarak göze çarpıyor.

Yerli hoca konusunda ise adaylar arasında Abdullah Avcı ismi de bulunuyor.

ZAMAN KISITLI

Fenerbahçe’nin en büyük dezavantajı kısıtlı bir zamanın olması. 27 Temmuz’da sarı-lacivertlilerin UEFA Konferans Ligi’nde 2. ön eleme ilk tur maçı yapılacak. Bu sebeple Fenerbahçe’de haziran ayının son haftasında yeni sezon çalışmalarının başlaması bekleniyor. Ayrıca Rusya’da da temmuz ayının ilk haftası bir özel turnuva olması planlanıyor. Tüm bunlar sıralandığında sarı-lacivertlilerin kısa bir süre içerisinde teknik ekibi belirleyip transferlerini tamamlaması düşünülüyor. 

Haberin Devamı

"TEŞEKKÜRLER JORGE JESUS"

Fenerbahçe Kulübü yaptığı açıklamada Jorge Jesus’a veda etti. “Teşekkürler Jorge Jesus” denilerek şu ifadeler kullanıldı: “Futbol Takımımız toplam 52 maçta 35 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde ederek toplamda 2,21 puan ortalamasına ulaştı. Fenerbahçemiz, Avrupa Ligi’nde sezonu Avrupa Şampiyonluğu ile tamamlayan Sevilla’ya son 16 turunda elendi. Takımımız, Ziraat Türkiye Kupasını müzemize getirdi. Bugün itibariyle Jorge Jesus’un sözleşmesi sona ermiş ve kendisi ile yollarımız ayrılmıştır. Sayın Jorge Jesus’a bugüne dek ortaya koyduğu tüm emekleri için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz.”

BREZİLYA'DA VALENCIA BEKLENİYOR

Sarı-lacivertli takımda sözleşmesi biten bir diğer isim olan Enner Valencia için Brezilya basınında haberler devam ediyor. Internacional ile prensip anlaşmasına vardığı belirtilen Ekvadorlu yıldızın kısa süre içerisinde yeni takımına katılması bekleniyor. Brezilya basınında, Süper Lig’in gol kralı olarak tanıtılan Valencia’nın Türkiye Kupası’nı almasına da geniş yer verildi. 

Haberin Devamı