UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe'de Slovacko karşısında ilk 11'de büyük sürprizler! Yeni transfer sahada

Fenerbahçe'de Slovacko karşısında ilk 11'de büyük sürprizler! Yeni transfer sahada

04.08.2022 - 12:18 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Dinamo Kiev'e talihsiz bir biçimde elenen Fenerbahçe, bu akşam UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Slovacko'yu konuk edecek. Teknik direktör Kadıköy'de saat 20.00'de başlayacak karşılaşma öncesi ilk 11'ini belirledi. Yeni transferin Çek ekibi karşısında ilk kez forma giymesi bekleniyor.

Fenerbahçede Slovacko karşısında ilk 11de büyük sürprizler Yeni transfer sahada

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne ikinci ön eleme turunda Dinamo Kiev'le karşılaştı. Temsilcimiz Polonya'da golsüz biten maçın rövanşında Kadıköy'de Ukrayna temsilcisini ağırladı. 57'de Vitaliy Buyalski'nin golüne 88'de Attila Szalai karşılık verince maç uzatmalara gitti.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Slovacko karşısında ilk 11de büyük sürprizler Yeni transfer sahada

DEVLER LİGİ'NE ERKEN VEDA

İsmail Yüksek'in 53'te oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan sarı-lacivertli takım, uzatma bölümünün 114. dakikasında Oleksandr Karavaev'in golüne engel olamayınca dev organizasyona erken veda etti. Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarından devam etmek isteyen temsilcimizin önünde iki engel var. Biri Slovacko. Sarı-lacivertli ekip, Ülker Stadı'nda bu akşam Çek ekibi önünde avantaj arayacak.

Saat 20.00'de başlayacak karşılaşma Exxen'den naklen ekrana gelecek. Müsabakayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Joao Pinheiro görev yapacak. Pinheiro'nun yardımcılıklarını ise Bruno Alves Jesus ve Luciano Antonio Gomes Maia üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Gustavo Fernandes Correia olacak.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN EKSİKLERİ

Sarı-lacivertli ekipte Serdar Aziz, İrfan Can Kahveci ve yeni transferlerden Joao Pedro; UEFA'ya bildirilen listede sakatlıkları nedeniyle yer almadı. Sakatlığı devam eden kaleci Altay Bayındır da ilk 11'de olmayacak.

Fenerbahçede Slovacko karşısında ilk 11de büyük sürprizler Yeni transfer sahada

İRFAN CAN EĞRİBAYAT TAKIMLA ÇALIŞMADIĞI İÇİN KADRODA YOK

Tedavisine devam edilen Mert Hakan Yandaş, UEFA listesinden çıkarılırken yerine satın alma opsiyonuyla kiralanan İrfan Can Eğribayat yazıldı. Fakat genç eldiven takımla hiç çalışmadığı için Slovacko maçının kadrosunda olmayacak. 

JESUS PLANINI BELİRLEDİ

Sarı-lacivertliler, önceki turda Dinamo Kiev’e elense de, Jorge Jesus takımın genel olarak performansından ve oyun planının sahaya yansımasından memnun kaldı. Jesus, Kiev kadar güçlü bir ekip olmasa da, Slovacko karşısında da benzer taktik düzeniyle takımı sahaya çıkarmayı düşünüyor.

Fenerbahçede Slovacko karşısında ilk 11de büyük sürprizler Yeni transfer sahada

GÖRÜNTÜLÜ ANALİZLER YAPILDI

Burada dikkat edilecek en önemli konu, savunma ve olası boşluklar... Deneyimli teknik adam rakibin hızlı hücumlar ve az adamla takımını yakalamaması için önlemlerini aldı. Sarı-lacivertliler, Dinamo Kiev maçı üzerinden görüntülü analizler yapıldı. 

KALEDE GENÇ ERTUĞRUL ÇETİN 

Jorge Jesus Slovacko maçında sahaya süreceği ilk 11'i belirledi. Kalede Altay'ın yokluğunda Ertuğrul Çetin görev yapacak. Portekizli teknik adam dün yaptığı açıklamada, "Altay'ın fiziksel bir sıkıntısı var, yarın kalede Ertuğrul başlayacak. Kendisine güveniyoruz. Üçüncü bir kaleciye ihtiyacımız var. Derin bir kadromuz var, sakatlıklar sonrası sıkıntı yaşamamak için böyle bir tercih yaptık. Yarınki maçta da çok süre almayan isimler oynayabilir" şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

Fenerbahçede Slovacko karşısında ilk 11de büyük sürprizler Yeni transfer sahada

ANTALYASPOR MAÇINDA KALEYİ İLK KEZ KORUMUŞTU

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Osman Ertuğrul Çetin, 21 Nisan 2003 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Altyapıya 11 yaşında katılan genç eldiven, 2020 yılında Altınordu'ya transfer oldu. 2021 yılında Fenerbahçe'ye geri dönen genç kaleci, Süper Lig'de Fenerbahçe forması ile ilk kez Antalyaspor maçına çıktı. Ertuğrul, U19 Milli Takımı'nda da forma giydi.

LUAN PERES İLK KEZ FORMA GİYECEK   

Savunmada dörtlüsünde Osayi Samuel, Attila Szalai, Luan Peres ve Ferdi Kadıoğlu görev yapacak. Marsilya'dan transfer edilen Brezilyalı savunmacı, ilk kez Fenerbahçe formasıyla boy gösterecek.  

İSMAİL YÜKSEK'İN YERİNE CRESPO

Orta sahada kart cezalısı İsmail Yüksek'in yerine geçen sezonun flaş ismi Crespo oynaması bekleniyor. Portekizli oyuncunun yanında Arao oynayacak. Fenerbahçe kanatlardan ise Diego Rossi ve Bruma ile etkili olmaya çalışacak. Sarı-lacivertli ekip, forvetin arkasında Lincoln Henrique ve en uçta Enner Valencia ile gol arayacak. 

Haberin Devamı

Fenerbahçede Slovacko karşısında ilk 11de büyük sürprizler Yeni transfer sahada

ESKİ DOST KADLEC RAKİBİN EN TECRÜBELİSİ

Slovacko'nun kadrosunda oyuncuların önemli bir bölümü 30 yaş ve üzerinde... Mavi-beyazlılarda 35, 37 ve 39 yaşında futbolcular da bulunuyor. 2013'te Leverkusen'den Fenerbahçe'ye transfer olan ve 3 sezon sarı-lacivertli formayla top koşturan Michal Kadlec rakibin en tecrübeli oyuncusu.  

SLOVACKO'NUN MUHTEMEL 11'İ: Nguyen, Reinberk, Kadlec, Hofmann, Doski, Danicek, Havlik, Travnik, Petrzela, Holzer, Kalabiska  

 

Yazarlar