Fenerbahçe Fenerbahçe'de tarihi seçim yapıldı

Fenerbahçe'de tarihi seçim yapıldı

10.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de herkesin merakla beklediği Yüksek Divan Kurulu Başkanlık seçimi dün gerçekleşti. Kulüp tarihinde ilk kez 4 adayın yarıştığı ve rekor katılımın olduğu genel kurulda oyların 825’ini alan Uğur Dündar başkanlığa seçildi.

Fenerbahçede tarihi seçim yapıldı

CELAL UMUT EREN

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı dün yapıldı. Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki genel kurulda Vefa Küçük, Uğur Dündar, Sait Yılmaz ve Nail Kır yarıştı.

14 sandıkta 3 bin 76 üyenin sandığa gitme hakkı olduğu kongrede bin 871 oy kullanıldı. Bugüne kadarki en yüksek katılımlı divan kurulu seçimi oldu. Oyların 824’ünü alan Uğur Dündar, Fenerbahçe’nin 7. Yüksek Divan Kurulu Başkanı oldu. 8 senedir görevde olan Vefa Küçük ise oyların 799’unu aldı. Diğer adaylardan Nail Kır’a 122, Sait Yılmaz’a da 117 oy verildi. 9 oy geçersiz sayıldı.

‘Fenerbahçe kazandı’

Seçim sonuçlarının resmiyet kazanmasının ardından kürsüye gelen yeni başkan Uğur Dündar, “Biz Fenerbahçe’deki fay hatlarını derinleştirmek için değil, tam tersi tüm kırgınlıkları bitirmek için göreve geldik. Bu seçimin kazananı Fenerbahçe’dir. Fenerbahçe için birlik ve bütünlük mottosuyla yola çıkan bu ekibe gönüllü katkılarda bulunan çok değerli çalışma arkadaşlarıma, yönetimde görev alacağımız değerli ekibe sonsuz teşekkürler ediyorum. Çocukluk hayalim gerçekleşti. Ben kimsenin adamı olmayacağım, ben sadece Fenerbahçe’nin adamı olacağım. Fenerbahçe’nin birlik içinde neleri başarabileceğini 3 Temmuz’da gördük. Bu değişim çok şeyi müjdelemektedir. Listemiz kazandı ama en büyük kazanan şanlı tarihe sahip kulübümüzdür. Oy verenlere, oy vermeyenlere teşekkür ediyorum. Centilmence yarış sürdüren rakiplerimizi kutluyorum. Her zaman kazanmak önemli değildir, yarışmak da anlamlıdır” Yaşasın Türkiye. Yaşasın Fenerbahçe” diye konuştu.
Başkan Ali Koç’a da teşekkür eden Dündar, “Sayın Başkanın 2 sene sonra yapılacak seçimlerde, benimle ilgili kuşkuları dolayısıyla ‘Ne kadar yersiz bir kuşkuya kapılmışım, bizimle gösterdiği özenli, uyumlu çalışma nedeniyle Uğur Dündar ve heyetine çok teşekkür ediyorum.’ diyeceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

‘Belki gereksiz endişelenmişizdir’

Yüksek Divan Kurulu’nda yapılan seçim sonrası Başkan Ali Koç açıklamalarda bulundu. Başkan Koç, “Uzun zamandır Yüksek Divan Kurulu’nda böyle çekişmeli bir seçim görmedik. Rekor oy kullanımı oldu. Sayın Uğur Dündar’ı öncelikle tebrik ediyorum. Son aday olarak ortaya çıktı ama seçimi kazanan aday olarak tamamladı. Şimdi göreceğiz. Uğur Bey ile çalışmayı heyecan ile bekliyoruz. Uğur Bey taze bir kan, taze bir anlayışla gelecektir. Belki de biz gereksiz yere endişelenmişizdir. Uğur Bey, taze başkanlığıyla camiaya katma değer kazandıracaktır. Uğur Bey, sizden de ricam bizim kovaladığımız insanlar sizin sayenizde tekrar kulübe giriyorlar, buna azami şekilde dikkat etmelisiniz. Kulüpten gönderdiğimiz isimlerin, Uğur Dündar’ın arkasından kulübe tekrar girmemesini rica ediyoruz” dedi.

‘Hizmet etmeye devam edeceğim’

8 senelik görevini Uğur Dündar’a devreden Vefa Küçük özel bir konuşma yaptı. Uğur Dündar’la da el sıkışarak tebrik eden Küçük, “Ömrümün yettiğince Fenerbahçe’nin yanında olmaya devam edeceğim. Zamanında 1 oyla kaybettim, bıkmadım. Allah’ın yardımıyla Fenerbahçe’ye hizmet etmeye devam edeceğim. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi. 

2 yıl için

Yüksek Divan Kurulu’ndaki seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı sonrası başkanlığa seçilen Uğur Dündar, 2 yıl boyunca görev yapacak. Normalde 3 yıllık görev süresi olsa da pandemi süreci nedeniyle bu durum değişti. Geçen sene yapılması gereken ancak pandemi kısıtlamaları nedeniyle bu yıla ertelenen seçim nedeniyle görev süresi bu seferlik 2 yıl olarak belirlendi.

Birlik tablosu

Seçim sonuçlarının ardından başta Vefa Küçük ve Uğur Dündar olmak üzere adaylar birbirlerini tebrik etti. Sadece Sait Yılmaz son bölümü beklemedi. Uğur Dündar, Vefa Küçük ve Nail Kır’la beraber Başkan Ali Koç, birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Man City ve Liverpool forması giymiş oyuncular

Yazarlar