Fenerbahçe Fenerbahçe’den 3 transfer daha! İşte yeni file bekçisi

Fenerbahçe’den 3 transfer daha! İşte yeni file bekçisi

01.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarına son sürat devam ediyor. Sarı-lacivertli kurmaylar, Dzeko, Tadic gibi yıldız isimlerden sonra 3 transfer daha yapacağı öğrenildi. Öte yandan yeni file bekçisi ortaya çıktı.

Fenerbahçe’den 3 transfer daha İşte yeni file bekçisi

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefliyor. Takıma katılan yıldız oyuncular ile dikkat çeken sarı-lacivertli ekibin 3 transfer daha yapacağı öğrenildi. Bunun yanında yeni kaleci ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

Haberin Devamı

‘MAÇA İYİ HAZIRLANDIK’

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Zimbru’yu rövanşta da yenmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Antrenman öncesi statta basın toplantısı düzenleyen Kartal, “İlk maçı güzel bir oyun ve skorla kapattık. Ancak futbolda hiçbir sonucun garantisi yoktur. Rövanşa da iyi hazırlandık ve yine kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe’ye yakışan bir oyunla, ülke puanına katkı yaparak buradan ayrılmayı hedefliyoruz. Djiku’nun ufak bir sakatlığı var, riske etmedik. Bazı oyuncuları dinlendirmek için rotasyonda farklı oyunculara şans vereceğim” dedi.

‘KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ’

Üç kulvarda yarışacaklarının altını çizen İsmail Kartal, “Birinci önceliğimiz şampiyon olmak ve Allah’ın izniyle olacağız. Avrupa’da kupa hayalimizi de gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Kendi aramızda konuşuyoruz, neden olmasın diyoruz. İnşallah bu konuda da başarılı oluruz” dedi. Deneyimli hoca transfer listelerindeki Cengiz Ünder ve Livakovic’in durumlarıyla ilgili soruya ise “Cengiz ve Livakovic’le ilgili konuşmam doğru olmaz. İşin ekonomik boyutu var. Başkanımız görüşüyor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’den 3 transfer daha İşte yeni file bekçisi

‘KULÜP VE BENİM İÇİN DEĞERLİ’

İsmail Yüksek rövanşı da kazanarak UEFA Konferans Ligi’nde yola devam etmek istediklerini söyledi. İlk maçta büyük bir avantaj elde ettiklerini hatırlatan İsmail, “Futbol rakibe ve oyuna saygısızlığı asla kaldırmaz. Rövanşı da kazanmak ve ülke puanına katkı yapmak istiyoruz. Ben çalışmayı seven ve pes etmeyen bir oyuncuyum. Bu sezon çok önemli oyuncular takıma katıldı. Hem saha dışında hem de saha dışında bize önemli katkıları oluyor. Bu sezonu hem takımımız hem de kendim için çok değerli görüyorum. Hepimiz aynı hedefe odaklanırsak kupayı müzemize götürürürüz” dedi.

KADRODA ROTASYON

Özel uçakla Romanya’ya giderek kampa giren Fenerbahçe, Zimbru maçının son çalışmasını dün akşam statta yaptı. Sarı-lacivertli futbolcular, Teknik Direktör İsmail Kartal yönetimindeki antrenmanda, ısınma programından sonra taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirdi. Teknik patron İsmail Kartal ilk maçtan 5-0 galip ayrılmaları nedeniyle rövanş karşılaşmasının kadrosunda rotasyon yapacak. Dzeko, Tadic, Ferdi ve Szymanski’yi kulübeye çekecek Kartal’ın Oosterwolde, Luan Peres, İrfan Can Kahveci ve Batshuayi’ye ilk 11’de görev vermesi bekleniyor. Bu arada Djiku ve Emre Mor sakatlıkları yüzünden Romanya’ya götürülmedi.

Haberin Devamı

ROMANYA’DA TUR ÇOK YAKIN

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu rövanşında bugün Zimbru’ya konuk olacak. Kadıköy’de geçen hafta oynanan ilk maçtan 5-0’lık skorla galip ayrılarak tur kapısını ardına kadar açan sarı-lacivertli temsilcimiz, Rumen rakibini elemesi halinde 3. turda Lüksemburg temsilcisi FC Differdange ile Slovenya ekibi Maribor eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarındaki 256. sınavına çıkacak. Geride kalan 255 maçta 96 galibiyet, 55 beraberlik, 104 yenilgi alan Fenerbahçe rakip ağları 331 kez sallarken kalesinde 367 gol gördü.

ZAJC VE MERT TAMAM

Fenerbahçe, Miha Zajc’la yeniden anlaşırken, Sassuolo’da forma giyen milli futbolcu Mert Müldür’ü de kadrosuna kattı. Kulüpten yapılan açıklamada 4,5 sezondur sarı-lacivertli formayı giyen Zajc’la 3 senelik yeni sözleşme için anlaşma sağlandığı duyuruldu. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın kadrosunda görmek istediği Sloven futbolcu geride kalan süreçte 102 maça çıkarken 18 gol, 7 asistlik performans ortaya koymuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’den 3 transfer daha İşte yeni file bekçisi

2,5 MİLYON EURO BONSERVİS

Sarı-lacivertli kulüp, sağ bek ve stoper pozisyonlarında görev yapan Mert Müldür için Sassuolo ile uzun süredir devam eden pazarlıkları anlaşmayla sonuçlandırdı. Yapılan açıklamada 24 yaşındaki Mert için İtalyan kulübüyle anlaşmaya varıldığı aktarıldı. Sarı-lacivertli kulübün, Sassuolo’ya 2,5 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği bildirildi. Mert Müldür’ün ise 4 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı ifade edildi.

İSTANBUL’A GELDİLER

Fenerbahçe’nin transferi için açıklama yaptığı Mert Müldür ile tekrar anlaşma sağlanan Miha Zajc dün gece geç saatlerde İstanbul’a geldiler. İki futbolcu bugün resmi sözleşmeye imza atacaklar.

Haberin Devamı

ÜÇ TRANSFER DAHA PLANLANIYOR

Fenerbahçe Yönetimi transfer çalışmalarında sona yaklaştı. Sarı-lacivertli takımda, Mert Müldür ve Miha Zajc’ın ardından Cengiz Ünder ile Dominik Livakovic transferlerinin açıklanması bekleniyor. Son olarak ise yabancı 6 numara ile transfer kapanmış olacak. Sarı-lacivertli yönetim yapılan planlama doğrultusunda takımın omurgasını kısa sürede oluşturdu.

İskeletin tamamlanması Teknik Direktör İsmail Kartal’ın işini kolaylaştırıyor. Önceki sezonlarda transferler genelde geç gerçekleşmiş ve bunun sıkıntısı sezonun ilk bölümlerinde ciddi biçimde hissedilmişti.

Fenerbahçe’de transferi büyük merakla beklenen isimlerin başında Hırvat kaleci Livakovic geliyor. Başarılı file bekçisi ile daha önce maddi konularda anlaşma sağlanmıştı. Livakovic’in Dinamo Zagreb’le yollarını ayırmak için görüşmelere devam ettiği aktarıldı. Deneyimli kaleci bu sorunları çözdükten sonra Fenerbahçe kadrosuna dahil olacak.

Fenerbahçe’den 3 transfer daha İşte yeni file bekçisi