Fenerbahçe Fenerbahçe'den iki transfer daha! Altay Bayındır'ın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

Fenerbahçe'den iki transfer daha! Altay Bayındır'ın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

16.01.2023 - 14:35 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Gaziantep FK'yı deplasmanda 2-1 mağlup eden ve zirve yarışında hata yapmayan Fenerbahçe'de transferde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Ok, Fenerbahçe'nin peşinde olduğu iki ismi de duyurdu. Altay Bayındır'ın Fenerbahçe'den istediği rakam da ortaya çıktı.

Fenerbahçeden iki transfer daha Altay Bayındırın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

Süper Lig'de bir önceki hafta derbi mücadelesinde Galatasaray'a 3-0 mağlup olan Fenerbahçe, 19. hafta maçında Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup ederek zirve yarışında hata yapmadı. Fenerbahçe'de Enner Valencia performansıyla yine ön plana çıkan isim oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig'de yoluna emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe'de transferde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Samet Akaydin'in renklerine bağlayan Fenerbahçe'de transferler devam edecek. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri Skorer TV'de değerlendirdi. Senad Ok, Samet Akaydin'in ardından Fenerbahçe'nin peşinden koştuğu iki ismi açıkladı.

Fenerbahçeden iki transfer daha Altay Bayındırın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde;

"JESUS, ANTEP'TE ÇARESİZ KALDI"

"Hayatta bazı iniş ve çıkışlar var. Fenerbahçe iniş periyodunda. Bu galibiyetle bu periyodun sonuna geldi. Galatasaray şu anda çok formda ve yükselişte ama Galatasaray'ın da iniş yaşayacağı bir süreç olacaktır. Olağanüstü bir durum olmazsa Beşiktaş'ın da bu yarışa katılacağını düşünüyorum. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir ve Adana Demirspor ligi sonuna kadar götürecek. Galatasaray kazanırken "Galatasaray bir şey oynamıyor" diyen Fenerbahçeliler şimdi aynısını kendi takımları için söylüyorlar. Hocanın çaresiz kaldığını düşünüyorum. Arda Güler ve Serdar Dursun'u hiç düşünmeyen Jorge Jesus, Gaziantep'te çaresiz kaldığı için bu iki oyuncuyu oyuna soktu. Serdar ile kaos futbolu oluyor. Arda'yı alması ise çaresiz kaldığı için. Bu iki oyuncuyu oyuna alması kendi planının da tutmamasını gösterdi. Galatasaray maçında hiçbir şey oynamadı Antep'te de bir şey oynamadı. Böyle zamanlar olacaktır. Her şey değişiyor. Rakipler seni çözyüro hiçbir şey durağan değil. Kötü gidişatın olumlu anlamda değişeceğini düşünüyorum. Bu nedenle başta taraftarlar olmak üzere şunun anlaşılması gerekiyor kötü oynarken de kazanmak gerekiyor. Bu tip düşüşlere hazırlıklı olmak lazım. Jesus'un sisteminin rakipler tarafından çözüldüğü için farklı arayışlara yönelmesi gerekiyor. Fenerbahçeli arkadaşlarım kötü oynuyoruz diyorlar ama iki ay önce Galatasaray için aynı şeyi söylüyorlardı."

Haberin Devamı

Fenerbahçeden iki transfer daha Altay Bayındırın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

"FENERBAHÇE'NİN BİTİRİCİ FORVET SIKINTISI VAR"

"Valencia'nın ilk golün sevincinde bir sitem yoktu. Antepli futbolcu bir hata yaptı basit bir golü atmanın neyini abrtacaktı. İkinci golden sonra sevinmedi mi? İlk golde bir şey yapmadı takipçilik dışında. O gole bence bu yüzden sevinmedi. Valencia sezon sonu gidebilir. İsteyen kulüpler de ama ama profesyonel bir oyuncu. Takımın en iyisi şu anda. Tebrik ediyoruz Valencia'yı. Eğer olmasaydı Jesus ne olurdu ? Başka biri olurdu o bölgede. Ben Fenerbahçe'de bitirici golcü sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Icardi olsa 2-1 veya 3-1 yapıp maçı bitirir. Golcü vuruşu başka bir şey. Fenerbahçe 44 Galatasaray 36 gol attı. Ligin en çok gol atan takımı atmasına rağmen Fenerbahçe'de bitirici forvet eksikliği olduğunu düşünüyorum. Gomis veya Icardi girdikleri ilk pozisyonları değerlendiriyor ama Fenerbahçe'de durum böyle değil. İnsanlar Valencia kaleci ile karşı karşıya kaldığı zaman kesin gol gözüyle bakamıyor ama Icardi için öyle düşünmüyorlar. Fenerbahçe'nin çok etkili bir takım oyunu var ama Ferdi dışında A sınıf bir oyuncusu yok. Galatasaray kalite olarak her alanda üstündü ama Fenerbahçe'nin takım oyunu iyiydi. Fenerbahçe'nin kalecisi ve bitiricisi Galatasaray kadar iyi değil. Fenerbahçe oyunuyla ön plana çıkıyordu ama Galatasaray da artık oyunuyla fark yaratıyor."

Haberin Devamı

Fenerbahçeden iki transfer daha Altay Bayındırın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

Haberin Devamı

"VALENCIA'DAN ICARDI VEYA CENK BİTİRİCİLİĞİ BEKLEMEK İYİMSERLİK"

"Haji Wright'ı transfer etmeniz problem değil ama daha iyi olamaz mı? Galatasaray Icardi'yi alıyorsa Fenerbahçe neden bu tip bir oyuncuya talip olmuyor. Şampiyonluk bir doğrular bütünüdür. Sadece hocayı getirmekle bitmez. Batshuayi'nin karşı karşıya kaldığı bir pozisyon var dünkü maçta kalecinin tam göğsüne vurdu. Icardi veya Gomis olsa muhtemelen gol olacaktı. Haji Wright olur olmaz bilmiyorum ama öncelik Haji wright mı? Bence değil. Bence Fenerbahçe'nin önceliği iyi bir yabancı kaleci. Altay yeterli-yetersiz konusunda bağımsız söylüyorum. Altay'ın mukavelesini uzatamayabilirsin. Ciddi bir fark var zaten görüşmelerde ama bir insan bu kadar baskıyı kaldıramaz. O tecrübede bir oyuncu değil. Altay'nı biraz oturup dinlenmesi lazım. Altay 8 gol yese de oynayacak bunu biliyor. Böyle bir şey dünyanın hiçbir takımında yok. Muslera bugün iki maç kötü oynasa Okan hoca dinlendirir. Tehdit olmadan çözüm olmaz. İrfan Can Eğribayat, Altay'ı tehdit edemiyor. Kaleciyi çözdükten sonra Haji Wright'ı konuşmak lazım. Valencia'nın atamadığı birçok pozisyon var ama her hafta attıklarını konuşuyoruz. Valencia'dan Icardi performansını beklemek veya Cenk Tosun performansını beklemek iyimserlik olur."

Haberin Devamı

Fenerbahçeden iki transfer daha Altay Bayındırın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

"MUSLERA DAHA YAŞLI OLSA DA ALTAY'IN BİR AVANTAJI YOK"

"Galatasaray ve Fenerbahçe birbirine denk kulüpler. Muslera ile Altay kıyaslanır mı? Benim kıyaslamam lazım. Aynı seviyenin kalecisi olmadıklarını biliyorum ama o zaman Muslera'nın karşısına Muslera seviyesinde kaleci koyacaksın. Muslera, Altay'dan 10 yaş daha büyük ama Altay, Muslera'dan daha hızlı değil. Yaşının verdiği bir avantaj yok. Her maçı kolay kolay kaldıramaz. En ufak hatada yine sıkıntı yaşar. Valencia ve Batshuayi iyi bir ikili ama biticilik konusunda büyük beklentiler içinde olmak iyimserlik. Burası alt yapı değil. Burası üst seviye burada bitireceksin. Antep 10 kişi kalmasa belki maçı kaybetmeyeceklerdi. Kitsiou, "10 kişi kalmasak kazanırdık1 dedi çünkü oyuncu görüyor bunu sahada. Galatasaray girdiği pozisyonları iyi değerlendiriyor. Gomis veya Icardi hiç beklemediğiniz anda çıkıp atıyor golleri. Burada Fenerbahçe'nin oyunu iyi, çok üst düzey oyuncusu yok kabul ama artık bu oyunda bir düşüş olduğu için oyuncu kalitesini artırması gerekiyor. Avrupa kupaları başlayınca yine sıkıntı yaşayacaksın. Ali Koç'un olaya bakış açısı biraz daha avrupai... Ferdi oldu Altay tam olmadı. Kim Min Jae müthiş bir transfer. Osayi, Sacha Boey gibi değil. Bu ticareti yapmak istemek kulübün kasasını rahatlatmak önemli ama bunu insanlara anlatabilmen için önce bir şampiyon olman lazım. Güven kaybetti. Ali Koç ilk geldiği sene bugünkü Galatasaray'ın kadrosunu kurup şampiyon olsa bugün kimse Ali Koç'u tartışmayacaktı. En azından Jesus'ta doğruyu gördü Ali Koç... Ali Koç getiremiyorsa kim getirecek büyük hocayı."

Fenerbahçeden iki transfer daha Altay Bayındırın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

"HAJI WRIGHT VE BÜNYAMİN'İ TEYİT ETTİRDİM"

"Haji Wirght transferinde henüz biten bir şey yok ama iki başkan görüşme gerçekleştirdi. Fenerbahçe, Haji Wright ve Bünyamin Balcı ile ilgileniyor. Antalyaspor'un kapısını çalan birçok kulüp var. Haji Wright ve Bünyamin Balcı'yı teyit ettirdim. Bana gelen bilgiye göre 7.5 milyon Euro veya 10 milyon Euro gibi rakamlar doğru değil."

Fenerbahçeden iki transfer daha Altay Bayındırın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

İŞTE ALTAY BAYINDIR'IN FENERBAHÇE'DEN İSTEDİĞİ ÜCRET

"Altay Bayındır ile henüz anlaşma sağlanamadı. İlk başta Altay ve Zajc ile olumlu görüşmeler olduğu söylenmişti ama işin içine para girdi. Altay'a teklif edilen rakam 18 milyon TL yaklaşık 900 bin Euro... Altay ise 30 milyon TL yani 1.5 milyon Euro istiyor. Arada bir ücret farkı var. Altay'ın bunu istemesi normal. Altay'ın kafasında durumunun ne olacağı konusunda bir belirsizlik var. Altay'ın ne olursa olsun ona destek olacak tecrübeli bir kaleciye ihtiyaç var. Mevcut kaleci ile bir problem var. Eğer Altay'ın yanına bir tecrübeli kaleci gelirse Altay'ın performansı da artacak. Altay formanın zor olduğunu bilmeli. Tüm bu problemler varken Haji Wright'a yönelmek stratejik bir hata. Bu oyunu güçlendirecek 3 oyuncuya ihtiyaç var. Haji Wright şu an için en son transferi düşünülmesi gerekem bir isim. Burada Jesus'u da eleştiriyorum. Jesus, verdiği raporda Altay için "Bir cevher" ifadesini kullandı ama cevheri de işlemek lazım. Jesus'un şunu görmesi lazım Ali Koç'tan çok daha tecrübeli bir kaleci probleminin olduğunu başkana anlatmalı. Kaleci transferi gündeme girdi. Hemen devre arasında takıma katılması gerektiğini düşünüyorum."

Fenerbahçeden iki transfer daha Altay Bayındırın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

"ARTIK PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'DA"

"Hoca transfer yapmak için transfer yapmayacaklarını açıkladı. Galatasaray'ı bir kenara bıraktım. Trabzonspor ile kıyaslayalım Fenerbahçe'nin kadrosunu. O kadar önemli oyuncular var ki yerli olarak Abdülkadir, Naci, Uğurcan öte yandan Bakasetas, Bartra, Hamsik... Maxi Gomez de önemli bir oyuncu. Fenerbahçe'nin güçlü oyunuyla aldığı puanlar takdir edilmesi gereken bir durum. Artık senin ezeli rakibin oyun olarak sana yaklaştı. Psikolojik üstünlük de rakibine geçti. Bunu tersine çevirmek için iyi oyunculara ihtiyacın var."

Fenerbahçeden iki transfer daha Altay Bayındırın istediği rakamı canlı yayında açıkladı

AYRILACAK İSİMLER NETLİK KAZANMAYA BAŞLADI

"Gidecek isimler çok olacak. Yabancı kontenjanı sebebiyle Bruma ve Lemos gibi isimlerle yollar ayrılabilir. Gustavo Henrique'nin gideceğini zannetmiyorum. Jesus'un bir sol bek arayışı var. Alioski ile alakalı memnuniyetsizlik durumu söz konusu. Gideceklerden ziyade transferlere bakıyorum."