Fenerbahçe Fenerbahçe'den sezonun ilk transferi! Resmen açıklandı

Fenerbahçe'den sezonun ilk transferi! Resmen açıklandı

12.06.2023 - 13:57 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe sezonun ilk transferini de gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli ekip daha önceden anlaşmaya vardığı Ryan Kent'i resmen açıkladı.

Son olarak Türkiye Kupasını müzesine götüren ve Fenerbahçe sezonun ilk transfer bombasını patlattı. Sarı-lacivertli ekip son olarak Rangers forması giyen ve sözleşmesi sona erdikten sonra serbest kalan Ryan Kent'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Haberin Devamı

İLK SÖZLERİ

İngiliz futbolcu transfer için duygularını açıklarken Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçına değindi: "Tüm Fenerbahçe taraftarına merhabalar. Ben Ryan Kent. Öncelikle Türkiye Kupası'nın kazanılmasında payı olan tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Fenerbahçe'ye transfer olduğum için büyük onur duyuyorum. Yeni sezonla ilgili konuşmak gerekirse Fenerbahçe'nin hedeflerine ulaşabilmesi konusunda takımımızın başarılı olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım. İlk hedefimiz önümüzdeki ay oynayacağımız Süper Kupayı kazanmak olacak. Takım arkadaşlarımla birlikte, yeni sezon çalışmalarına başlamak için çok heyecanlıyım. Kendinize iyi bakın."

Fenerbahçeden sezonun ilk transferi Resmen açıklandı

4 YILLIK ANLAŞMA

Haberin Devamı

Fenerbahçe,  sezon başı kampı için ülkemize geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından Ryan Kent ile sözleşme imzalanacağını belirtirken, futbolcu ile 4 yıllığına anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kulübümüz, Glasgow Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent ile 4 yıllığına anlaşmaya varmıştır. Resmi sözleşme oyuncumuzun sezon başı kampı için ülkemize geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından imzalanacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

RYAN KENT'İN PERFORMANSI

Futbola Liverpool altyapısında başlayan Ryan Kent, Coventry City, Barnsley, Freiburg ve Bristol City gibi kulüplerde kiralık olarak forma giydikten sonra son olarak Rangers'a kiralandı.

İngiliz futbolcu 2019 yazında Liverpool'dan Rangers'a 7.2 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Rangers formasıyla 4 sezon boyunca 175 resmi karşılaşmada görev yapan Ryan Kent söz konusu maçlarda 27 gol atarken 36 asist yapma başarısı gösterdi.

Transfermarkt verilerine göre Ryan Kent'in güncel piyasa değeri 11 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.

Yazarlar