Fenerbahçe Fenerbahçeli futbolcu için olay sözler: 'Sezon bitse de gitsem' diye uzatmaları oynuyor!

Fenerbahçeli futbolcu için olay sözler: 'Sezon bitse de gitsem' diye uzatmaları oynuyor!

06.02.2022 - 08:34 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe Kadıköy'de Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu, taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmaya devam etti. Maçtan sonra taraftarlar, yönetim ve bazı futbolculara tepki gösterdi. 90 dakikanın ardından spor yazarlarının görüşleri ise şöyle...

Fenerbahçeli futbolcu için olay sözler: Sezon bitse de gitsem diye uzatmaları oynuyor

SEYİRCİ MÜSLÜM BABA'CI OLDU - ŞANSAL BÜYÜKA (MİLLİYET)

Haberin Devamı

"Fenerbahçe Başkanı Ali Koç transferleri yanlış yaptı; Kabul... Fenerbahçe’ye son üç yılda gelen teknik direktörler bu işi bilmiyorlar; hadi bu da kabul... Peki futbolcular ne iş yapıyor? F.Bahçe bunları “mahalleden toplayıp” almadı ki... Tamam ciddi karavanalar attı da önemli kariyerlere de yatırım yaptı. Alın size Sosa... Bu adam Bayern Münih’te oynadı. Beşiktaş’ta, Trabzonspor’da harikalar yarattı. Beşiktaş’ta frikik için topun başına geçtiğine, daha vurmadan karşısına “gol” yazılırdı. Fenerbahçe’ye geldi, sıradan bir orta bile yapamıyor.

Fenerbahçeli futbolcu için olay sözler: Sezon bitse de gitsem diye uzatmaları oynuyor


Min Jae Kim ve Szalai için çok iyi stoperler diyoruz. Allah için iyiler de... Peki her hava topuna niye rakip vuruyor? İrfan Can kağıt üstünde Türkiye’nin en iyisi... Çimin üstünde ortada yok. Mesut’u saymıyorum bile... “Görünen köy kılavuz istemez” misali, zaten alınması çok büyük hataydı. Pelkas “sezon bitse de gitsem” diye uzatmaları oynuyor.

Haberin Devamı

'SAHADA OT BİLE BİTMİYOR'

Bunları niye yazıyorum? Kulübün başında başkan, takımın başında hoca olmasa, çıkıp “çift kale” niyetine oynasanız bile bundan çok daha iyi olmanız lazım... Ama Fenerbahçe’de o kadar kötü, o kadar kurak bir futbol iklimi var ki; sahada ot bile bitmiyor.
O kadar kötüsünüz, o kadar kötü maçlar oynuyor, o kadar acı çektiriyorsunuz ki, Fenerbahçe taraftarı neredeyse; rahmetli Müslüm Baba’nın konserlerinde kahırdan göğüslerine jilet atan hayranlarının psikolojisini yaşamaya başladı.
Fenerbahçe taraftarının bu katıksız sevgisinin, desteğinin, ilgisinin karşılığı bu olamaz. Üstelik bu mesleği hatırına yapmıyorsunuz, hatırlı bir para alarak yapıyorsunuz.

Fenerbahçeli futbolcu için olay sözler: Sezon bitse de gitsem diye uzatmaları oynuyor


Başakşehir’in özellikle son yarım saate kadar çok iyi oynadığı maçlardan biri değildi. Ancak son yarım saatte önce oyun, sonra skor üstünlüğünü yakaladı. Zaten, Fenerbahçe’yi yenmek için fazla mesaiye gerek yok, biraz kımıldarsan, yetiyor da, artıyor bile... Fenerbahçe o kadar kırılgan bir takım...

'UĞURCAN BU GOLÜ ASLA YEMEZDİ'

Emre Belözoğlu’nun gelişinden sonra Başakşehir’in en iyisi olan, bu maçta da ciddi biçimde öne çıkan Berkay’ın golüne lütfen dikkatinizi çekerim. Bu maçtan iki saat önce izlediğimiz Trabzon kalecisi Uğurcan’ı aklınıza getirin. Bu golü yer miydi? Sıfır, asla yemezdi.

Haberin Devamı

'BÜYÜK TAKIMSAN BÜYÜK GOLCÜN OLACAK'

Dilimizde tüy bitti, yaza-söyleye öyle kızıyorlar ki, neredeyse dilimizi kopartacaklar. Büyük takımsan büyük kalecin olacak, büyük takımsan büyük golcün olacak. Berisha, Valencia, Serdar Dursun üç santrfor oynatıyorsun, topluyorsun, çarpıyorsun, ikiye katlıyorsun, bir santrfor yapmıyor. Fenerbahçe seyircisi maça Emre Belözoğlu alkışları ve sevgisiyle başladı, “Yönetim istifa... Ali Koç istifa...” diye bitirdi. Yeni bir kahır mektubu yazdı. Bu kafayla şampiyon olacak kadroyu kuramaz, şampiyon olamazsınız. Seyirciyi; kahrından, ızdırabından, üzüntüsünden Müslüm Baba’cı yaptınız."

Fenerbahçeli futbolcu için olay sözler: Sezon bitse de gitsem diye uzatmaları oynuyor

ÇOK ETKİSİZ - MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

"Fenerbahçe İrfan, Ferdi, Pelkas üçlüsüyle sürekli sol kanadı kullanmak istedi. Belli ki İsmail Kartal bu üçgenle hızlı oyun kurup sağ kanattan Osayi ve Nazım’ı ekstra oyuncu olarak terse atılacak toplarda kullanmak istedi. Bu olmadı. Merkezde Sosa, oyun kurucuydu. Topu aldığında sıklıkla Berisha orta sahaya gelip pas opsiyonuna eklendi. Ama sağa neredeyse hiç dönemeyince Başakşehir açısından kontrol edilmesi gereken alan daraldı. Oyun da büyük oranda orta sahada tıkandı. Kartal sonrası Fenerbahçe’deki en önemli değişiklik pozisyon ve rollerin çok daha belirgin ve anlaşılır olması. Ancak topun akışkanlığında belirgin bir ilerleme yok. İkinci yarıda İrfan’ın yerine Ozan girince topla oynama becerisi ve hızı ön tarafta dibe vurdu.

Haberin Devamı

'DOĞAL SONUCU OLARAK...'

İrfan-Ferdi bağlantısı şu anda eldeki tek etkin hücum ortaklığı gibi duruyor. Buna Valencia’yı eklediğinizde etki daha da artıyor. Hatta bir de pivota Serdar Dursun eklendiğinde iş iyice değişiyor. Ancak bu ekip birlikte sahada olmayınca, özellikle de İrfan’ın basit çözümlerinden mahrum kalınca önde plansız bireysel çabalar dışında bir şey kalmadı. Bunun doğal sonucu da Başakşehir’in oyunu ele alması oldu. Gol sonrası Serdar Gürler rakibin kontratak, Valencia ve Serdar Dursun ise ceza sahası dominasyonu hedefledi ama nafile. Pozisyona giremeden maçı tamamladılar. Etkisizlikte yeni bir boyuta ulaşıldı."

Haberin Devamı

KOÇ GİBİ FATURA - FAİK ÇETİNER (FANATİK)

"Bir takım düşünün kendi evinde oynuyor, maçın ilk bölümünde tek korner atamıyor. Takımın solbeki yok, Ferdi gibi bir yeteneği o kanatta harcıyor. Sağ bek Nazım var, ileri gitmeye korkuyor. Bekler olmayınca stoperlerin (Kim ve Szalai) dengesi de bozuluyor. Orta alanda Sosa, Crespo, Pelkas maça ağırlık koyamıyor. Santrafor Berisha'nın yanına son bölümde Serdar Dursun da oyuna giriyor ama takımın kanatları çalışmıyor. Bütün ümit İrfan Can, Osayi ve Ferdi'nin becerilerine kalıyor. Kaleci Berke bile tribünlere oynuyor. Bile bile sarı kart gördü. İsmail Kartal hamlelerde gecikiyor. Yol yorgunu Ozan Tufan'ı oyuna alışıyla en azından kulübedekilere ayıp ediyor.

Fenerbahçeli futbolcu için olay sözler: Sezon bitse de gitsem diye uzatmaları oynuyor

'SÖYLESENE BAŞKAN...'

Emre Belezoğlu, rakibini eski hocasından daha iyi tanıdığından oyun planını ona göre yapıyor. Başakşehir oyunu geriden başlatıyor, rakibini üzerine çekiyor, pozisyonlar ve golü buluyor. İsmail hoca, maçtan sonra hala 3 kulvardan bahsedecek mi merak ediyorum. Benim bildiğim Fenerbahçe takımı sezonu çok erken kapatır. Bu takım bu görüntüsüyle Türkiye Kupası'nda da Avrupa'da da çabuk havlu atar. İsmail Kartal da kariyer zaafına uğrar. Maçtan önce Yüksek Divan Kurulu'nda Başkan Ali Koç'u dinledim. Anlattıklarına inanan Fenerbahçeli sayısı her geçen gün azalıyor. Zaten tribünler ona en güzel cevabı veriyor. "Söylesene başkan koskoca Fenerbahçe'yi ne hale getirdin?"