Trabzonspor Fenerbahçeli futbolculara ceza gelecek mi? Fatih Şaşıoğlu: Meşru müdafaa ön planda olur

Fenerbahçeli futbolculara ceza gelecek mi? Fatih Şaşıoğlu: Meşru müdafaa ön planda olur

19.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Spor hukukundaki çalışmalarıyla dikkat çeken Avukat Fatih Şaşıoğlu, olayların içinde yer alan Fenerbahçeli futbolculara alt sınırdan bir ceza gelebileceğini ifade etti, bu konuda meşru müdafaanın önem kazanacağını dile getirdi.

Fenerbahçeli futbolculara ceza gelecek mi Fatih Şaşıoğlu: Meşru müdafaa ön planda olur

Josef de Souza örneğini veren Şaşıoğlu, “O zaman futbolcu kırmızı kart gördüğü için zaten bir maç otomatikman oynamayacaktı. PFDK ayrıca bir ceza verme gereği duymadı. Burada da meşru müdafaanın bir adım öne çıkacağını düşünüyorum. Vicdani kanaatim de ceza almamaları yönünde” dedi. Taraftarlara saldıran sarı-lacivertli oyuncuların da eylemi ağır olsa bile alt sınırdan cezalandırılacağına inanan Fatih Şaşıoğlu, “Burada yaşamlarını etkileyecek bir olay olabilirdi. Mesela bir bıçaklı saldırı sonucunda futbol hayatı bitebilirdi” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

"OLAYLAR KABUL EDİLEMEZ"

FIFA Başkanı Gianni Infantino da Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylara sessiz kalmadı. ‘Trabzon’da meydana gelen şok edici olayların faillerinin yaptıklarından hesap sorulması için sesleniyorum’ diyen Infantino şu ifadeleri kullandı: “Maçın ardından karşılaşılan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bunun sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Oyuncular, bu kadar insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende olmalıdır.”

"KALBİMİN DURDUĞU YER"

Bir taraftarın korner
bayrağının sivri ucuyla üstüne gelmesiyle büyük korku yaşayan Mert Müldür’ün sevgilisi Koprena Andjela da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Taraftarların sahaya girdiği andan bir fotoğraf paylaşan Andjela, “Söyleyecek sözüm kalmadı” diye yazdı. Müldür’ün de yer aldığı bir kareyi daha paylaşan Andjela, “Kalbimin bir dakikalığına durduğu yer” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Müsabaka sonunda sahaya atlayıp korner bayrağını alarak Mert Müldür’e doğru koşan E.T.’nin yapılan incelemelerde başka bir kişinin passoligi ile tribüne girdiği ortaya çıktı.

Yazarlar