Fenerbahçe Fenerbahçeli gençlerden centilmenlik örneği

Fenerbahçeli gençlerden centilmenlik örneği

24.11.2012 - 16:18 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertliler, Elit Akademi Ligi’nde Bucaspor ile yaptıkları maçta rakibi kırmızı kart nedeniyle 10 kişi kalınca, eşit şartlarda mücadele etmek için bir oyuncusunu çıkararak karşılaşmaya devam etti.

Fenerbahçeli gençlerden centilmenlik örneği

Fenerbahçe 14 Yaş Altı Futbol Takımı, Elit Akademi Ligi’nde Bucaspor ile yaptığı maçta, centilmenlik örneği sergiledi.

Fenerbahçe ile Bucaspor’un 14 yaş altı futbol takımları, Elit Akademi Ligi’nin 16. hafta mücadelesinde Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde karşı karşıya geldi. Rakibi ilk yarıda kırmızı kart nedeniyle 10 kişi kalınca sarı-lacivertliler de eşit şartlarda mücadele etmek için bir oyuncusunu çıkararak maça devam etti.

Teknik direktör Erhan Şahin yönetimindeki sarı-lacivertliler, Bucaspor’dan bir oyuncunun 34. dakikada kırmızı kartla oyun alanının dışında kalmasıyla Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine, hakem ve rakip takım teknik heyetine, sahada 10’a 10 mücadele etmek istediklerini bildirdi. Bu istekleri kabul edilen sarı-lacivertliler, 36. dakikadan itibaren karşılaşmaya rakibi gibi 10 kişiyle devam etti.

Müsabakanın 36. dakikasında maçta 2-0’lık üstünlüğü bulunan Fenerbahçe, mücadelenin geri kalanında 2 gol daha bularak maçı 4-1 kazandı.

Sarı-lacivertli kulüp, internet sitesinde yaptığı açıklamada, genç takımının bu centilmence davranışı kutlayarak ”Fenerbahçe 14 Yaş Altı Takımı teknik heyetimiz ile futbolcularımızı bu anlamlı davranışlarından ötürü kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Bir centilmenlik örneği de Bucaspor U15 Takımı'ndan


U14 kategorisindeki maçtan sonra oynanan Fenerbahçe-Bucaspor U15 maçında da benzer bir centilmenlik örneği yaşandı.

70.dakikada Fenerbahçe U15 Takımı'nda, Sefa’nın sakatlanarak oyundan çıkması üzerine sarı lacivertliler sahada 10 kişi ile mücadele etti. Bu durum karşısında Bucaspor teknik heyeti 1 oyuncularını oyundan çıkarmak istediklerini ve sahada 10-10 mücadele etmeleri gerektiğini; TFF yetkililerine, daha sonra karşılaşmanın hakemine ve Fenerbahçe U15 takımının teknik heyetine bildirdi. Karşılaşmanın son 10 dakikalık bölümüne her iki takımda 10 kişiyle mücadele etti. Bu dakikaya kadar 2-0 devam eden maçta, Fenerbahçe bir gol daha bularak, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.