Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Bruma kararı Hollanda basınında! 'Acı verici'

Fenerbahçe'nin Bruma kararı Hollanda basınında! 'Acı verici'

11.09.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin PSV'den kiraladığı Bruma'yı kadronun dışında bırakması Hollanda'da yankı uyandırdı. Sarı-lacivertlilerin kararı oyuncu açısından 'acı verici' olarak değerlendirildi.

Fenerbahçenin Bruma kararı Hollanda basınında Acı verici

Fenerbahçe'de üç isim TFF tescil listesine dahil edilmedi. Bruma, Lemos ve Novak gibi isimler sarı-lacivertli formayla ligin ilk yarısında forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Bu isimlerin içerisinde PSV Eindhoven'dan kiralık olarak transfer edilen Bruma dikkat çekti. Kadıköy ekibi Portekizli futbolcuyu Hollanda ekibinden bir yıllığına kiralık olarak bu yaz transfer döneminde kadrosuna katmıştı.

'Acı verici bir karar'

27 yaşındaki futbolcu ile ilgili yeni geldiği takımında alınan karar Hollanda'da yankı uyandırdı. Voetbal International konuyla ilgili haberini 'Fenerbahçe Bruma için acı verici bir karar aldı' başlığıyla yayınladı. Haberin detayında oyuncunun sözleşmesinde zorunlu satın alma opsiyonu bulunduğu belirtildi, kendisiyle ilgili kararın aslen yabancı sınırıyla alakalı olduğu ifade edildi.

Fenerbahçenin Bruma kararı Hollanda basınında Acı verici

'Bir aksilik daha'

Voetbal Primeur da, Portekizli futbolcunun kadro dışı kalmasını sütunlarına taşıdı. Gelişmeyi duyuran bir haber sayfası hazırlanırken, başlıkta 'Bruma için bir aksilik daha' ifadesi kullanıldı. Türkiye'de yabancı oyuncu sınırlaması olduğu okuyuculara aktarılırken 'Bruma'ya ne olacak henüz belli değil' denildi.

Haberin Devamı

'Fener, Bruma'yı kullanmıyor'

Eindhovens Dagblad'da ise konuyla ilgili haber 'Fenerbahçe PSV'den kiraladığı Bruma'yı kullanmıyor' başlığıyla yayınlandı. Futbolcunun formda olmadığı, sakatlık sorunu da yaşadığı, liste dışı kalmasıyla bir talihsizliğin daha başına geldiği yorumu yapıldı. Bruma Slovacko, Dinamo Kiev ve Ümraniyespor maçlarında süre almıştı.