Fenerbahçe Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu 'Puşkaş Ergun' vefat etti

Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu 'Puşkaş Ergun' vefat etti

24.05.2023 - 11:51 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi ‘Puşkaş Ergun’ lakabıyla tanınan Ergun Öztuna’yı hayatını kaybetti.

Fenerbahçenin efsane oyuncusu Puşkaş Ergun vefat etti

Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin unutulmaz oyuncularından 'Puşkaş' lakabıyla tanınan Ergun Öztuna vefat etti.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türk futbolunun ve Fenerbahçemizin unutulmaz ismi ‘Puşkaş Ergun’ lakabıyla tanınan eski futbolcumuz Ergun Öztuna’yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Türk futboluna damga vuran isimlerin başında gelen ve eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki ismiyle Süper Lig'de Fenerbahçemizin ilk golünü kaydeden, 1957’de İstanbul Ligi’ni kazanan Futbol Takımımıza şampiyonluğu getiren maçta 3. golü atan Ergun Öztuna, Fenerbahçe'nin 103 golle şampiyon olduğu 1988-1989 sezonunda teknik direktör Todor Veselinovic'in yardımcılığını da üstlendi.

3 ŞAMPİYONLUK YAŞADI

1956-63 ile 1964-65 sezonlarında iki farkı dönemde şanlı formamızı terleten Ergun Öztuna, 1958-59, 1960-61 ve 1964-65 sezonlarında sarı lacivertli renkler altında 3 kez de şampiyonluk yaşadı.

Haberin Devamı

Ay Yıldızlı formamızı da alt yaş gruplarından itibaren giyen Öztuna, A Takım formasını da terletti. Fenerbahçemizin ve Türk sporunun değerli ismi Ergun Öztuna’ya Allah'tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.

Cenaze Töreni Hakkında Bilgilendirme

Adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş efsanemiz Ergun Öztuna için (Puşkaş Ergun) yarın (25 Mayıs Perşembe) Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde saat 10.45’te bir tören düzenlenecektir. Merhumun cenazesi de öğle namazına müteakip Karacaahmet Şakirin Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek."