Fenerbahçe Fenerbahçe'nin reçetesini açıkladı! ‘Makas öyle bir açılır ki’

Fenerbahçe'nin reçetesini açıkladı! ‘Makas öyle bir açılır ki’

31.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 36'ncı haftasında Fenerbahçe ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler sahadan 2-0 galibiyet ile ayrıldı. Kritik maçın ardından Milliyet Gazetesi yazarlarından Ercan Güven, dikkat çeken sözler kullandı.

Fenerbahçenin reçetesini açıkladı ‘Makas öyle bir açılır ki’

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 36'ncı haftasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti. Şampiyonluğu kaybeden sarı-lacivertliler için Milliyet Gazetesi yazarlarından Ercan Güven, Fenerbahçe'yi ayağa kaldıracak 3 maddelik reçeteyi yazdı.

Haberin Devamı

İşte heyecan dolu karşılaşmanın ardından yapılan değerlendirme...

AYAĞA KALK FENERBAHÇE!.. / ERCAN GÜVEN

Kimse kusura bakmasın!.. Fenerbahçe’nin düşme hattına teğet duran Antalyaspor’u “futbolun doğal akışına uygun şekilde” 2-0 mağlup etmesi elbette önemliydi ama “özlenen bir sezon bitişine” zerre kadar katkı vermezdi.
Veremedi de zaten! İstediği kadar İstanbulspor ve Giresunspor maçlarındaki gibi bir “anomali” yaşanmadan “cüsse ve kalitenin” gereği yerine getirmiş, Kadıköy’e kazanarak veda etmiş olsun, bir sonraki maçı Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk’ün başkentinde şampiyonluk apoleti takmış Galatasaray’la oynayacak çünkü Fenerbahçe.

Fenerbahçenin reçetesini açıkladı ‘Makas öyle bir açılır ki’


Dün, hemen her takım tek ayak üstündeydi aslına bakarsanız…Hani fizikte “Quantum dolanıklığı” diye “ürpertici ve anlaşılmaz” bir olgu var ya; “benzer parçacıklar aralarında mesafe tanımaksızın eş zamanlı olarak etkileşim içindedirler” şeklinde… Aynen öyleydi. Süper Ligin parçalarından her biri, aldığı skorla diğerlerini iliklerine kadar etkiledi.
Zaten sahadaki futbolcular bile “ayakları işte, kulakları uzakta” futbol oynamaktaydı. Kazanmak, olmazsa olmazdı ama Fenerbahçe Galatasaray’a, Antalyaspor hatta Galatasaray’ın rakibi Ankaragücü Trabzon’la oynayan Giresunspor’a bakıyordu bir yandan. “Düşmez kalkmaz” gözüken bir tek Galatasaray’dı sezon sonu itibarıyla.
Ki, onun başı da Ankaragücü ile dertteydi en başta! Fenerbahçe’nin Valencia’ya “Alex’in rekorunu kırdıran Aykut Kocaman’ın rekorunu egale ettiren” golüyle iki dakika dolmadan attığı golün beş dakika sonrası Galatasaray’ın gol haberi geldi önce. 9. Dakikada Fenerbahçe ofsayttan bir gol yedi, sayılmadı, Galatasaray’ın Ankaragücü’nden yediği eş zamanlı beraberlik golü tartışmasızdı ve Fenerbahçe tribünlerinde canı gönülden kutlandı. Bu son sevinciydi tribünlerin.

Çünkü iç içe geçmişti maçlar.
Ardından rölantiye aldı Fenerbahçe. Önde basmayı savsakladı. Sanki Galatasaray’ın Ankara’da mağlubiyet golünü yemesini bekliyordu sahadakiler.
Ta ki, Arda yeni bir süper pas atıp sık sık deplase olan Valencia ile birlikte sol kanadı çalıştıran iyi günündeki İrfan Can ile buluşturana kadar. İrfan’ın asistini Batshuayi kaçırdı, daha doğrusu Leite güçlükle önledi.
Fenerbahçe’nin maçı yeniden domine etmesine rağmen Kadıköy’de skor değişmemişti ama Galatasaray’ı şampiyonluk kürsüne ayak bastıran galibiyet golü haberi Ankara’dan gelmişti o sıralar. Giresunspor, Trabzonspor’a 2-0 mağlup durumda diye motivasyonunu yitirmişti Ankaragücü acaba?
Soyunma odasına Fenerbahçe hüzünlü, Galatasaray şampiyon gitti.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin reçetesini açıkladı ‘Makas öyle bir açılır ki’

Haberin Devamı


İkinci yarı tempo düşürdü Fenerbahçe, ikinci topları alamamaya başladı. Arda’nın müthiş ortaları olmasa pozisyon bulamaz hale geldi. Jesus maçın bitmesine yarım saat kala santraforları değiştirdi, sakatlık geçiren Valencia ile rakip stoperler kucağındaki Batshuayi’yi çıkarıp sanki daha iyilermiş gibi Pedro ile King’i soktu. İş olsun işte. Fenerbahçe’nin ikinci golünü sahanın en iyisi Zajc attı uzatmalarda.
Lakin Ankara’dan Şampiyonluk haberi gelmişti bile. Galatasaray 3-1 öndeydi. Ardından skoru 4-1 yaptı Şampiyon ve Kadıköy’de tribünler çileden çıktı. Islıklar, istifa sloganları, maçı terk eden Fenerbahçeliler. Arda hariç herkes hedefteydi.
Artık yapacakları sınırlı olsa da hem art arda yaşadığı hüzünlü sezonları biraz olsun telafi ederek geleceğe yeni umutları biriktirmek açısından, hem de milyonlarca patlamak üzere Fenerbahçeliye teselli olması için çok kritik birkaç hamlesi kaldı Fenerbahçe’nin.
Nasıl mı?

Fenerbahçe’ye “her şeye rağmen” ayağa kaldıracak reçete belli:

Haberin Devamı

Şampiyon Galatasaray’ı son maçta kendi sahasında mağlup ederek gelecek sezonun psikolojik üstünlüğünü tamamen yitirmeyecek… Türkiye Kupasını alacak… Ve Galatasaray’ı yeni sezona Süper Kupa’yı kaybeden “geçmiş şampiyon” olarak başlatma becerisini gösterecek…
“Aksi halde” değil!.. Bir tanesi bile eksik kalırsa, ezeli rakibi ile arasındaki makas öyle bir açılır ki, kapatmaya yeni teknik direktör de yeni transferler de yetmez, yeni yönetimler gerekir.
Kimse kusura bakmasın!

Fenerbahçenin reçetesini açıkladı ‘Makas öyle bir açılır ki’

ŞAMPİYON OLMAK BU KADAR MI ZOR? / UZAY GÖKERMAN

Haberin Devamı

Fenerbahçe kurulduğundan bu yana en uzun şampiyonluk hasretine her sezon bir yenisini ekleyerek rakiplerinin sevincini izlemeyi sürdürüyor.
Fenerbahçe’nin son şampiyonluğundan sonra ezeli rakibi Galatasaray 4 defa daha ipi göğüsledi ve beşinci yıldız için son 2 saymaya başladı.

“Şampiyon olmak bu kadar mı zor?”
Bu soruya öncelikle şöyle bir cevap verelim; son 3 yıl içinde Okan Buruk bir defa Başakşehir’le bir defa da Galatasaray’la şampiyon olmayı başardı.

Hangisi daha zor Başakşehir mi Galatasaray mı?
Buradan bakınca nasıl gözüküyor şampiyon olmak?
Çok mu zor?

Peki Fenerbahçe neden şampiyon olamıyor?
Nedir bu kadar güç olan?
Bu sorunun cevabını 10 seneyi aşkın bir zamandan bu yana takipçisi olduğunuz bu sayfalarda neredeyse tüm taraflarından konuya yaklaşım göstererek anlatmaya, yazmaya çalışıyorum.

Fenerbahçenin reçetesini açıkladı ‘Makas öyle bir açılır ki’

Atılmadık tek bir manşet kalmadı.
“Yönetilemeyen Büyüklük Fenerbahçe” isimli eser 2020 yılında öncelikle Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’a yazıldı ve baskıdan çıkar çıkmaz takdim edildi.
Okuyup okumadığını bilmiyorum; büyük bir ihtimalle ihtiyaç duymamıştır.
Kitapta ve bu sayfalar arasında yazanlar 3 Haziran 2018’deki Başkanlık yarışı öncesinde de çok güçlü şekillerde dile getiriliyordu; başta da Fenerbahçe TV ekranlarında.
Ancak o günlerde seçim atmosferine girmiş, Fenerbahçe Yönetimine talip olanlar ve onun etrafındakiler için Camia’nın neden başarısız olduğunun tek adresi vardı.

Dün bir ara tribünlerde ismi anılan Sayın Aziz Yıldırım.
Aziz Yıldırım’ın kuşkusuz hataları vardı ve bunun bedelini de Başkanlık yarışındaki sonuçla ödemiştir.
Hak etmiş midir?
Asla!
O günlerde Fenerbahçe’nin yaşadığı sorunları Aziz Yıldırım çerçevesinin içinde değerlendirenler için “zaman” son beş yılda çok acı ve öğretici dersler vermiştir.

Bu dersler öğrenilmiş, sindirilmiş midir?
Asla!
Çünkü bu ülke insanının ders almak gibi bir özelliği yoktur; o her koşulda ve durumda ders veren konumundadır!
Fenerbahçe de bu ülkenin çok güçlü ve önemli bir parçası olduğu için kendine düşen rolü bu anlamda çok iyi oynamayı sürdürmektedir.

Özeleştiri var mı?
Asla!
Pardon yanılmışız, şeklinde bir yaklaşım görebilir miyiz?
“Yanılmak mı? Ben? Yok canım!”
O zaman hayat nerede kaldıysa akışında oradan devam etmeyi sürdürsün!
Soruyu tekrar soralım; “Şampiyon olmak bu kadar mı zor?”

Cevabı mı?
Şampiyon olmak her geçen gün Fenerbahçe için çok daha zor hale gelmektedir!