Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni kale komutanı Livakovic!

Fenerbahçe'nin yeni kale komutanı Livakovic!

13.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hırvatistan Milli Takımı'nda iyi işler yapan ve kalesini gole kapatan Dominik Livakovic, Antalya maçıyla birlikte Fenerbahçe'deki mesaisine başlayacak.

Fenerbahçenin yeni kale komutanı Livakovic

 

Fenerbahçe’de beklenen gün geliyor. Sarı-lacivertlilerde Dominik Livakovic, hafta sonu oynanacak Antalyaspor karşılaşmasıyla birlikte görevi İrfan Can Eğribayat'tan devralacak.

Uzun uğraşlar sonucu Fenerbahçe'ye kazandırılan Livakovic, 25 Ağustos'ta Dinamo Zagrep'ten İstanbul'a gelmişti. Bu kısa zaman diliminde takıma adapte olmak için uğraş veren Hırvat file bekçisi, İrfan Can Eğribayat'ın kaledeki iyi performansı nedeniyle takıma katılmakta acele etmedi.
Hırvat Milli Takımı'nın Dünya Kupası elemelerinde de kalede yer alan Livakovic, başarılı futbolunu burada da devam ettirdi ve gol yemeden iki maçı geçti. İlk olarak Letonya, sonrasında da Ermenistan karşılaşmalarında başarılı kurtarışlarla kendini kabul ettiren sarı-lacivertli kaleci, artık Fenerbahçe ile sahaya çıkmak için gün sayıyor. Kendi seyircisi önünde ilk kez sarı-lacivertli formayı giyecek olan futbolcunun performansı merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Mondo Gazetesi'ne takıma uyumu hakkında bir demeç veren Dominik Livakovic, "Takımda Balkan oyuncular olunca alışmak daha kolay oluyor. Dzeko hemen bir WhatsApp grubu kurdu. Ben, Dzeko, Tadic ve Sloven Miha Zajc'tan oluşuyor" diye konuştu.

Fred yerinde kalıyor
İsmail Yüksek'in cezası nedeniyle, savunmanın önünde kimin oynayacağı konusunda karar vermekte zorlanan Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, Crespo'yu sahaya sürmenin planlarını yaptı.

Fenerbahçe’de Antalyaspor ile oynanacak olan maçın hazırlıklarına devam ederken, 6 numarada kimin oynayacağı konusundaki soru cevap buldu.
İsmail Yüksek son oynanan Ankaragücü maçında kırmızı kart gördüğü için cezalı duruma düşmüştü. Bu nedenle ön libero için arayış söz konusu olurken, Fred’in bu bölgeye kaydırılması gündeme gelmişti. Ancak teknik heyet, Brezilyalı oyuncunun pozisyonunu değiştirmeyi düşünmüyor. Bu yüzden Teknik Direktör Kartal, İsmail’in yokluğunda 6 numarada Crespo’yu oynatmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Teknik heyetin verdiği raporda eski performansından uzak olduğu ifade edilen Crespo'ya transfer görüşmeleri yapmak için izin verilmişti. Yaptığı görüşmelerden sonuç alamayan Portekizli futbolcu takıma geri döndü. 6 numara transferinin hala neticelenmemesi nedeniyle Crespo’nun da takımda kalma ihtimali doğdu.
Livakovic ve Crespo'nun ilk 11'e girmesiyle yerli kontenjanında düzenleme içerisine gidecek olan İsmail Kartal'ın, Ferdi, Serdar Aziz ile birlikte İrfan Can Kahveci veya Cengiz Ünder'e şans vermeyi planladığı öğrenildi.

'Birlikte varız'
Fenerbahçe, yeni sezon sponsorlarıyla bir araya geldi. Kuruçeşme Divan’da düzenlenen organizasyona Başkan Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ile yönetici ve profesyoneller katıldı. "Birlikte Varız" konseptiyle düzenlenen gecede açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, "Bir yerde, spora dair bir rekor haberi varsa, herkes biliyor ki o sporcunun arkasında Fenerbahçe var. Fenerbahçe’nin de yanında sizler varsınız" diyerek sponsorları onore etti.