Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Jin Ho Jo'ya büyük övgü! 'Şampiyonluk kupasını getirebilir'

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Jin Ho Jo'ya büyük övgü! 'Şampiyonluk kupasını getirebilir'

19.05.2023 - 18:47 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de son dönemde Güney Koreli futbolcuların başarısı dikkat çekti. Sarı-lacivertlilerde Kim Min Jae'nin ardından transfer edilen Jin Ho Jo da performansıyla umut verdi. Fenerbahçe'nin Güney Kore'deki etkisini Asyalı gazeteci anlattı.

Fenerbahçenin yeni yıldızı Jin Ho Joya büyük övgü Şampiyonluk kupasını getirebilir

Güney Kore'de 'altın çocuk' olarak tanımlanan Jin Ho Jo, Fenerbahçe formasıyla gösterdiği performansla parmak ısırttı. Sarı-lacivertlilerin genç yeteneği performansıyla Kim Min Jae'ye benzetildi.

Haberin Devamı

Genç yıldızın performansı sonrası sarı-lacivertlilerin Güney Kore'deki etkisi gündem oldu. Güney Koreli gazeteci Jason (Hanshin) Lee, Jin Ho Jo'nun gelişimi ve ülkesindeki Fenerbahçe sevgisi hakkında konuştu.

Fenerbahçenin yeni yıldızı Jin Ho Joya büyük övgü Şampiyonluk kupasını getirebilir

Fanatik'e konuşan Güney Koreli gazeteci, Jin Ho Jo'nun özelliklerine dair şu ifadeleri kullandı:

"Jin Ho Jo çok sevdiğim genç bir oyuncu. Dinamik, çalışkan, korkusuz ve teknik olarak yetenekli bir futbolcu olduğu çok açık. Bence Jin Ho Jo'nun en dikkat çekici özelliği, tekniği ve sürekli top alıp oynama arzusu. Zenit'e karşı oynanan hazırlık maçında bile Jin-Ho Jo’nun her zaman topu almak ve rakip defans oyuncularına kafa tutmak istediğini görebilirsiniz. Defans oyuncusuyla bire bir kalmaktan korkmuyor, ama aynı zamanda takım arkadaşlarını bulma konusunda da iyi bir gözü var."

Haberin Devamı

"Türkiye'ye alışma süreci nasıl gidiyor" sorusuna Güney Koreli gazeteci, "Türkiye'ye alışma sürecinin çok iyi gittiğini düşünüyorum. İstanbul'da geçirdiği zamandan keyif alıyor gibi görünüyor (En azından dışardan böyle görünüyor) ve Fenerbahçe akademisinde de arkadaşları var" cevabını verdi.

Fenerbahçenin yeni yıldızı Jin Ho Joya büyük övgü Şampiyonluk kupasını getirebilir

Fenerbahçe'de başarılı olabileceğini belirten Güney Koreli gazeteci, "Elbette Fenerbahçe'de oynarken başarılı olabileceğini düşünüyorum. Ferdi Kadıoğlu'na benzer şekilde birden fazla pozisyonda (Orta saha ve bek) oynayabiliyor ve daha önce de söylediğim gibi teknik yeteneği yüksek bir oyuncu" diye konuştu.

Kiralık olarak başka takımlarda forma giymesinin kariyerini olumlu etkileyeceğini belirten Güney Koreli gazeteci, "Jin Ho Jo, kariyer basamaklarını çıkarken profesyonel seviyeye daha iyi bir şekilde ayak uydurmak için fiziksel yapısını geliştirmesi gerekiyor. Bu nedenle, Avrupa veya Türk takımlarından birisine kiralık olarak gitmesi çok iyi olur" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçenin yeni yıldızı Jin Ho Joya büyük övgü Şampiyonluk kupasını getirebilir

"Jin Ho Jo, Avrupa'nın dev takımlarında oynayabilecek mi" sorusuna Güney Koreli gazeteci şu cevabı verdi:

"Bence, bunu söylemek için çok erken. Gelişiminde her şey yolunda giderse, eminim ki Avrupa'nın en iyi takımlarında oynayabilir. Ama aynı zamanda, Fenerbahçe'nin Avrupa'daki büyük takımlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe gibi büyük bir takımda, düzenli olarak oynamaya başlarsa bence onun için gayet iyi bir kariyer fırsatı olabilir. Güney Kore Milli Takımı’na gelince, Jo Jin Ho'nun 2-3 yıl daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'deki gelişimi etkileyici olsa da Güney Kore'yi uluslararası alanda temsil etmek için fiziksel anlamda kendisini geliştirmesi ve daha iyi olgunlaşması gerekiyor."

Haberin Devamı

Güney Koreli futbolseverlerin Fenerbahçe'ye olan ilgisinden bahseden gazeteci son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Güney Koreli taraftarların Fenerbahçe hakkında çok olumlu düşünceleri var. Çok iyi bir imaja sahipler. Elbette, Kim Min Jae'nin Fenerbahçe’ye transfer olmasından sonra milyonlarca Koreli taraftarın desteğini aldığını biliyoruz. Bu sevgi ve destekle Kim Min Jae kendisini geliştirmeyi başardı ve ardından kariyerinin bir sonraki adımına geçerek Serie A ekiplerinden Napoli’nin yolunu tuttu. Ancak Güney Koreli taraftarlar, Kim Min Jae'den önce bile Fenerbahçe'yi gayet iyi tanıyorlardı, çünkü Kore'nin en iyi voleybolcularından birisi olan Kim Yeon Keong daha önce Fenerbahçe formasını giydi. Güney Kore ve Fenerbahçe arasındaki bu olumlu ilişkinin, gelecekte de devam etmesini umuyorum, çünkü Kore’de Fenerbahçe’nin başarılarına ortak olabilecek çok sayıda iyi oyuncular var. Böylece Fenerbahçe, çok istediği Şampiyonluk kupasını Kadıköy’e getirebilir diye düşünüyorum. İlerleyen süreçlerde, Güney Koreli gencin oynadığı futbolla Süper Lig’de başarılı olup olamayacağını göreceğiz. Ancak, sonuç ne olursa olsun Güney Koreliler onun çok iyi bir potansiyeli olduğunu aktarıyor ve Fenerbahçe’ye olan desteklerini sürdürüyor."

Haberin Devamı

Yazarlar