Fenerbahçe Fenerbahçe'ye 1.88'lik golcü! Jesus’un olmazsa olmazı

Fenerbahçe'ye 1.88'lik golcü! Jesus’un olmazsa olmazı

09.12.2022 - 08:53 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası arasına Süper Lig'de lider olarak giren ve Avrupa Ligi'nde son 16 turunu garantileyen Fenerbahçe transfer çalışmalarını sürdürüyor. Listenin en başına Aboubkar'ı alan sarı-lacivertli takımda diğer 2 golcü adayı belli oldu.

Fenerbahçeye 1.88lik golcü Jesus’un olmazsa olmazı

Fenerbahçe , hücum hattına takviye yapmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Vincent Aboubakar için girişimlerde bulunan Sarı-Lacivertlilerin listesine iki yeni isim daha eklendi. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek bu iki ismin durumunun yakından takip edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SERDAR DURSUN ALKIŞ ALDI
Valencia ve Batshuayi’nin Dünya Kupası’na gitmeleri, Pedro’nun da şanssız sakatlığı sonrası hazırlık maçlarının hepsinde ilk 11’de yer alan tecrübeli forvet 3 gol attı. Üç karşılaşmada 3 kez ağları sarsan bir kez de penaltı kaçıran Serdar, teknik direktör Jorge Jesus’tan da alkışı aldı. Dünya Kupası arasında Antalya’da kamp yapan Fenerbahçe’de antrenmanlar devam ediyor. Jorge Jesus yönetimindeki antrenman ilk olarak salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarıyla başladı. Daha sonra futbolcular sahaya indi. Alanyaspor karşılaşmasına ilk 11’de çıkan isimler yenilenme çalışması yaptı. Diğer isimler de antrenman programını uyguladı.

EĞRİBAYAT SINIFI GEÇTİ
İrfan Can Eğribayat, Villarreal maçında Sarı-Lacivertli formayı ilk kez giymişti. Başarılı file bekçisi, Alanyaspor mücadelesinde ise ilk kez 11’de görev yaptı. İrfan Can, 62 dakika boyunca kaleyi korudu ve sergilediği performansla sınıfı geçmeyi başardı. 24 yaşındaki kaleci, mücadele sonrası yaptığı açıklamada, “Kamp çok keyifli geçiyor. Kaleciler arasındaki rekabet de güzel. Altay ile U17 Milli Takımı’ndan beri arkadaşız. Benim hedefim onunla rekabete girerek ikimizin de performansını artırmak. Takımdaki herkes bu formanın ağırlığını biliyor” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye 1.88lik golcü Jesus’un olmazsa olmazı

SAMATTA VE BERISHA İÇİN İNDİRİM
Sarı-Lacivertliler, sezon başında kadroda düşünülmeyen oyuncuları kiralık olarak göndermişti. Mergim Berisha, ülkesinde Augsburg’a imza atarken, Mbwanna Samatta ise eski takımı Genk’in yolunu tutmuştu. Anlaşma çerçevesinde Berisha’nın satın alma opsiyonu 4 milyon Euro, Samatta’nınki ise 3 milyon Euro olarak belirlenmişti. Yönetim, ara transfer döneminde kaynak yaratma adına harekete geçti. Fenerbahçe’nin, Augsburg ve Genk’e oyuncuların bonservislerini ocak ayında almaları halinde indirim yapılacağı mesajı göndereceği öne sürüldü. Alman ekibi, 10 lig maçında 3 gol, 4 asistlik performans sergileyen ve adı Milli Takım ile anılan Berisha’nın performansından son derece memnun.

Samatta ise sezonun ilk bölümünde beklenen performansı veremedi. 29 yaşındaki forvet, 13 resmi maçta sadece 251 dakika sahada kaldı ve 1 gol attı. Buna rağmen Genk’in, 3 milyon Euro’luk opsiyondan çok daha az bir rakama transferi düşünebileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

ZAJC YOLCU
Miha Zajc, 2018-19 sezonunun devre arasında Empoli’den 3.5 milyon Euro ve Salih Uçan’ın bonservisi karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. 2020-21 sezonunu Genoa’da kiralık olarak geçiren Sloven futbolcu, geçen sene ise 9 gol, 2 asistlik performansıyla Sarı- Lacivertliler’in en iyileri arasında yer almıştı. Ancak 28 yaşındaki futbolcu bu sezon Jesus’un gözüne giremedi. Zajc, sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatmaya da yanaşmayınca, yönetim tarafından satış listesine koyuldu. İtalyan ekipleri Torino, Lecce, Bologna ve Monza, Sloven futbolcuyla yakından ilgileniyor.

Fenerbahçeye 1.88lik golcü Jesus’un olmazsa olmazı

A PLANI ABOUBKAR, B PLANI OLAYINKA
Ara transfer döneminde hücum hattını güçlendirmeye odaklanan Fenerbahçe’nin 1 numaralı hedefi Vincent Aboubakar. Sarı-Lacivertliler, Kamerunlu yıldızı kadrosuna katmak için tüm şartları zorluyor. Yönetim, bu transferde olumsuz bir gelişme yaşanma ihtimalini düşünerek alternatif isimleri de belirledi.

Haberin Devamı

Daha önce de gündeme gelen Peter Olayinka’nın Slavia Prag ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek. 27 yaşındaki oyuncu, yeni kontrat imzalamaya sıcak bakmıyor. Bu nedenle Çekya temsilcisi, Nijeryalı yıldızıyla ocak ayında yollarını ayırabilir. Olayinka, forvet ve kanatlarda oynayabilmesi, Jesus’un olmazsa olmazı hücum pres konusundaki başarısıyla ön plana çıkıyor.

Fenerbahçeye 1.88lik golcü Jesus’un olmazsa olmazı

SEMENYO LİSTEDE
Sarı-Lacivertliler’in gündemindeki bir diğer isim ise İngiltere Championship’te Bristol City formasını giyen Antoine Semenyo. Fenerbahçe, 2020-21 sezonunun devre arasında yine bu ligde forma giyen Bright Osayi-Samuel’i, sözleşmesi biteceği için sadece 500 bin Euro ödeyerek kadrosuna katmıştı. Yönetim aynı operasyonu Semenyo için de yapmayı planlıyor. 22 yaşındaki oyuncu İngiltere doğumlu olmasına rağmen Gana Milli Takımı’nı seçmiş ve Dünya Kupası’nda da 2 maçta görev yapmıştı.

Semenyo’nun sözleşmesinde 1 yıl uzatma opsiyonu bulunuyor. Ancak oyuncunun büyük bir takıma gitmek için ayrılmak istediği belirtildi. Yönetim, Osayi- Samuel gibi genç yıldızı da uygun bir bedelle kadroya katmanın planlarını yapıyor.

Haberin Devamı