Fenerbahçe Fenerbahçe'ye Arda Güler için İtalya'dan izin yazısı! İlk resmi adım

Fenerbahçe'ye Arda Güler için İtalya'dan izin yazısı! İlk resmi adım

24.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun geleceği olarak görülen Arda Güler'in takımda kalıp kalmayacağı henüz netlik kazanmadı. İtalyan temsilcisi, sarı-lacivertli takıma genç yıldızla görüşmek için izin yazısı gönderdiği öğrenildi.

Fenerbahçeye Arda Güler için İtalyadan izin yazısı İlk resmi adım

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki yıldızı Arda Güler'in geleceği merak konusu oldu. Geride bıraktığımız sezonda gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşine takan genç yıldıza İtalya'dan talip çıktı. Bunun yanında İtalya temsilcisi, sarı-lacivertli takıma Arda Güler ile görüşmek ve teklif yapmak için izin kağıdı gönderdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

GALLER'E ATTIĞI GOLLE HAYRAN BIRAKTI

A Milli Futbol Takımımız’ın 2-0’lık Galler galibiyetine damgasını vuran Arda Güler, attığı golle dikkat çekti. 18 yaşındaki yetenek, milli takım kariyerinin ilk golü Avrupa’da büyük yankı uyandırdı.

Fenerbahçeye Arda Güler için İtalyadan izin yazısı İlk resmi adım

'İNŞALLAH BÖYLE GOLLER ATMAYA DEVAM EDERİM'

Karşılaşma sonunda Arda, "Milli Takım'daki ilk golüm. Kaleye baktım vurdum, çok şükür güzel bir gol oldu. İnşallah ben de Alex, Hagi ve kaptanımız Hakan Çalhanoğlu ağabey gibi böyle güzel goller atmaya devam ederim" yorumunu yaptı.

DEVLER SIRAYA GİRDİ

Fenerbahçe'yle olan sözleşmesi 17 milyon 500 bin euroluk serbest kalma maddesi bulunan Arda Güler için Avrupa'dan dev takımlar sıraya girdi. Premier Lig'den Manchester City ile Newcastle United'ın yanı sıra, Serie A'dan Napoli ile Milan Eredivisie'dan Ajax ve Bundesliga'dan Borussia Dortmund'un 18 yaşındaki yıldızla ilgilendiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye Arda Güler için İtalyadan izin yazısı İlk resmi adım

GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMİŞTİ

Geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla adını Avrupa'nın dev kulüplerinin listesine yazdıran Arda Güler ile Ali Koç görüşmesi gerçekleşmişti. Birçok kulüp, Arda Güler'i kadrosuna katmak isterken, sarı-lacivertliler de genç yıldızın en az bir sezon daha kulüpte kalmasını istiyor.

MILAN'DAN İLK RESMİ ADIM

Fenerbahçe'nin kadroda tutmak için yoğun uğraş verdiği Arda Güler için Milan, resmi adımı attı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Milan, Arda Güler ile resmi görüşmelerde bulunmak için Fenerbahçe’ye izin yazısı yolladı.

 

F.BAHÇE'YE BEDELSİZ GELDİ

Fenerbahçe'nin 2018-2019 sezonu devre arasında Gençlerbirliği'nden bedelsiz olarak transfer ettiği Arda Güler, altyapıda gösterdiği performansla kısa süre içerisinde parladı. 18 yaşındaki oyuncu, 2021-2022 sezonuyla birlikte sarı-lacivertlilerde A takım forması giymeye başladı.

Arda Güler, 2021-2022 sezonunda Fenerbahçe formasını 16 maçta terletti. Genç oyuncu bu müsabakalarda 3 gol ile 5 asist üretti.

Fenerbahçeye Arda Güler için İtalyadan izin yazısı İlk resmi adım

SÖZLEŞMESİ 2025'TE BİTECEK

Arda Güler'in Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Sarı-lacivertlilerin genç yeteneğinin güncel piyasa değeri 15 milyon euro. A Milli Futbol Takımı'nda 4 maçta şans bulan Arda Güler, 1 gol atma şansı yakaladı.

Haberin Devamı