Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Toplumun yaygın spor anlayışı ile sahadaki spor anlayışının birbirine uygunluğu şarttır. Centilmen spordan bahsederken toplum ile sahanın ve saha derken sporu yöneten yöneticilerin davranışları arasında harmoni yoksa gerginliğin ve acı olayların ortaya çıkması doğaldır.
İngilizlerin ortaya attığı bu centilmen spor anlayışında yara alan spor moralidir. Esasında yalnız profesyonel sporda değil, amatör sporda da müsabakalar bir gizli çatışma havası taşırlar. Bundan kaçınılamaz. Ama kültürel yapı İngilizler’in dediği centilmen spor, eğitim ve öğretimle belli bir düzeye ulaşmışsa korkulacak bir durum ortaya çıkmaz. Bizde de bütün spor akademileri sempozyumlarla saldırganlık ve kırıp dökme oluşumlarının sebeplerini açık açık halka anlatmalıdırlar.
Maalesef son yıllarda centilmen spor anlayışını kaybetmiş bulunmaktayız. Sporda kazanmak da var kaybetmek de sözcüğü unutulmuş durumda. Hele hele büyük kulüp taraftarları sadece şampiyonluk özlemi içindedirler. Sporu spor yapan güzel hareketler sokak kavgaları ile katledilmektedir. Buna dur demenin zamanı geldi de geçiyor. Bugün için sinek ufak gibi gözüküyorsa da ileride daha fazla mide bulandırabilir.