Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ne hikmetse yabancı bazı federasyonlar oturup kendi gönüllerine göre dünya futbolunda bir sıralama yapıyorlar. Değer biçme ölçülerinin ise ne olduğunu bilmiyoruz. Esasında böyle bir değer sıralamasını biz de yapabiliriz.
Zaten onların sıralamasına bakınca bizim aklımızdan geçen isimler birbiri ardına geliyor. O zaman biz niye bu haberleri manşet yapıyoruz. Son günlerde böyle bir sıralamayı Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu yapmış. Bu sıralamada Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın önünde. Bugünün ölçülerine göre Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar fanatik olmasalar bile ‘yok yahu’ diye ayağa kalkmazlar mı?
Nedense bizler hep yabancı ölçülere ve değerlere kendimizi kaptırırız. O değerler doğrudur. Halbuki kendi içimizde samimi ve ölçülü bir değerlendirme yapma yeteneğimiz yok mu? Açalım istatistikleri, alalım son maçlara ait değerleri, seçelim futbol otoritelerimizi ve bakalım onlar ne diyecekler. Yabancılarla bizim değerlerimizi bir karşılaştıralım. Ne dersiniz olmaz mı? Nerede durduğumuz böylece anlaşılamaz mı?