Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Spor literatüründe öyle kelimeler vardır ki, bunlar bugün modern spor fizyolojisinde adeta unutulur gibi oldular. Mesela kondisyon gibi. Son yıllarda takımlar sanki içlerindeki şöhretlerle bir değer kazanır haldeler. Takımların bütününün kondisyonundan, moralinden bahsedilmiyor.
Fatih Terim birkaç gün evvel ‘yeni bir takım yaratacağız’ diyordu. O da artık şöhretlerin yalnız başına bir takımı kurtaramadığını kabul ediyor. Bakmayın siz Ronaldo’nun maçlarda gol attığında formasını çıkarıp gövde gösterisi yapmasına. Bizce Real Madrid onsuz da her maçı kazanabilir. Mesela Şampiyonlar Ligi maçında iki İspanyol takımının karşılaşmasında kondisyonu olan kazandı. Zira Atletico Madrid’in kondisyonu maçın sonuna doğru sıfıra inmişti.
Nedense maçtan sonra kimse kondisyondan bahsetmemişti. İyi oynamışlardı o kadar. Bu yüzden Fatih Terim futbolda tek tek kişilerin önemi yerine takımda fizyoloji ve psikolojinin bütünlüğüne işaret etmekte haklı. Zira bugünkü futbol karşılaşmalarında takımlar, teknikten daha önemli olan kondisyonlarıyla başarıya ulaşabiliyorlar. Takımlarda şöhretlerin biri gelir, biri gider. Hoş bir seda gibidirler. Spor sayfalarını süslendirirler. Ama takımlar kalıcıdır. Maçları onlar kazanır.