Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Havaların böyle ilkbahar mevsimini yaşattığı bir zamanda, hele hele futbol mevsiminin en civcivli devrinde Kış Olimpiyatları’ndan bahsetmenin ne anlamı var diyebilirsiniz. Şu anda spor tesislerine elli milyar dolar harcanmış bir kıyı şehri adeta iki mevsim birden yaşıyor.
Denize girenler var, tepede kurulmuş olimpiyat köyünde ise bütün dünya televizyonlarının yayınladığı kış spor karşılaşmaları yapılıyor. Diyebiliriz ki insanlar bulundukları yaşam sahalarının coğrafi ve iklim imkanlarına göre spor yapma meyilindeydiler. Bu artık değişti. Spor yapmayı bilimsel açıdan adeta şart kabul eden ülkelerin halkları spor dallarının her şekliyle ilgilenmeye başladılar ve başarılı da oldular.
Bu bakımdan bizim üç tarafımız deniz, her mevsim karlı dağlarımız var. Neden bu sahalarda çok fazla profesyoneller sporcu yetiştirmiyoruz diye bir üzüntümüz olmalı. Bilmeliyiz ki geniş anlamda ne kadar çok sporcu yetiştirirsek o kadar kolay dünya şampiyonlukları ve olimpiyat organizasyonları yapma şansı yakalarız. Çünkü yalnız tesisler yapmak bir ülkeye sportif puanlar kazandırmıyor. Bunu bilmemiz gerekir.