Futbol FIFA kararı sonrası Türk kulüpleri için transfer fırsatı!

FIFA kararı sonrası Türk kulüpleri için transfer fırsatı!

08.03.2022 - 14:50 | Son Güncellenme:

FIFA’nın Ukrayna ile ilgili kararı sonrasında bu ülkedeki takımlardan futbolcular için transfer süreci başladı. Ülkenin liginden bazı futbolcuların isimleri bir süredir Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile anılıyordu.

FIFA kararı sonrası Türk kulüpleri için transfer fırsatı

Onur Dinçer - Skorer

Haberin Devamı

FIFA'ın Ukrayna ve Rusya’daki futbolcuların durumuyla ilgili aldığı karar, Türkiye’deki kulüplerin de gözünü bu bölgeye çevirmesine neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekat sonrasında bu ülkelerde görev yapan teknik direktör ve futbolcuların, kulüplerindeki sözleşmeleri 30 Haziran 2022'ye kadar askıya alındı.

Buna göre, Ukrayna'da görev yapan teknik direktör ve futbolcular, bu tarihe kadar Ukrayna ve Rusya dışındaki takımlar ile anlaşabilecek olmasıyla geçici transfer süreci başladı. 10 Mart tarihine kadar da Rusya'daki kulüplerin, 30 Haziran'a kadar ülke dışında görev yapmak isteyen teknik direktör ve futbolcularına onay vermeleri istendi.

Rusya’dan da ayrılıkların önü açıldı

Haberin Devamı

Rus kulüplerinin bunu kabul etmemesi halinde, Rusya'da görev yapan teknik direktör ve oyunculara tek taraflı fesih hakkı tanındı. Bu gelişmeler, ara transfer döneminin ardından yeni bir transfer dönemi daha açılmasını beraberinde getirecek. Türkiye’deki kulüpler için de bu transferleri yapmalarının önünde engel oluşmaması durumunda, Süper Lig’den ekipler de gözünü Ukrayna ve Rusya’dan ayrılacak futbolculara çevirecek.

Dovbyk dört büyüklerin gözdesi

Süper Lig ekiplerinin isimleri son dönemde futbol hayatlarını bu ülkelerde sürdüren bazı futbolcularla birlikte anılmıştı. Basında yer alan transfer iddialarında Dnipro takımından 24 yaşındaki forvet oyuncusu Artem Dovbyk, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un radarındaki isim olarak öne çıkmıştı.

Beşiktaş’a Thill, Fener’e Claesson

Beşiktaş’ın ayrıca Vorskla Poltava’da forma giyen 25 yaşındaki orta saha Olivier Thill ile de ilgilendiği belirtilirken Fenerbahçe’nin de Rusya’dan Viktor Claesson’e olan ilgisi haberlere yansımıştı. İsveçli sol kanat oyuncusu Krasnodar ile sözleşmesini önceki gün feshederek boşa çıktı. Öte yandan Shakhtar Donetsk’in Brezilyalı futbolcuları ile Dynamo Kiev’in kadrosundaki kaliteli isimler de, ayrılma hakkı kazanmalarının ardından tüm kulüplerin radarındaki kaliteli isimler olmaya aday hale geldiler.

Haberin Devamı

Shakhtar’ın Brezilyalıları:

Marlon - stoper
Vitao - stoper
Ismaily - sol bek
Dodo - sağ bek
Tobias - sağ bek
Antonio - orta saha
Maycon - orta saha
Patrick - orta saha
Neres -sağ kanat
Tete - sağ kanat
Pedrinho - sağ kanat
Fernando -santrfor

Dinamo Kiev’deki kaliteli isimler

Ilya Zabarnyi - stoper
Tomas Kedziora - sağ bek
Shaparenko - orta saha
Buyalskyi - on numara
Denys Garmash - on numara
Vitinho - sol kanat
Benjamin Verbic - sol kanat
Carlos de Pena - sol kanat
Tsygankov - sağ kanat