Voleybol Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde!

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde!

30.08.2023 - 17:32 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya ile karşılaştı. Filenin Sultanları, Polonya'yı 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonasında yarı finalde

Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek final maçında Polonya’yı 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Avrupa Şampiyonası’nda yoluna namağlup devam eden Filenin Sultanları, yarı finalde 1 Eylül Cuma günü İtalya ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan mücadeleyi, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A.Nihan Karaçam Salkaya, TVF Genel Sekreteri Av. Nihal İşçi, TVF Uluslararası İlişkiler ve Organizasyon Direktörü Nilüfer Shimonsky, TVF Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Sezgin Eren, TVF Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç ve TVF Eğitim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Selda Bereket Yücel de izledi.

Belçika’da yaşayan ve çevre ülkelerden gelen Türk vatandaşlar da milli takıma büyük destek verdi.

SALON: Palais 12

HAKEMLER: Stefano Cesare (İtalya), Vladimir Simonovic (İsviçre)

TÜRKİYE: Cansu, Ebrar, Zehra, Vargas, Hande, Eda, Gizem (L) (Ayça, Elif)

Haberin Devamı

POLONYA: Juryzck, Wolosz, Rozanski, Korneluk, Stysiak, Lukasik, Stenzel (L) (Galkowsa, Szczglowska, Wenerska)

SETLER: 25-23, 25-22, 25-18

SÜRE: 84 dakika (30',30',24')

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonasında yarı finalde

ÜST ÜSTE 5. KEZ YARI FİNALE YÜKSELDİK

Dünya 1 numarası Türkiye, Avrupa Şampiyonası yarı finalde dünya 2 numarası İtalya ile karşılaşacak. Filenin Sultanları, Avruğa Şampiyonası'nda üst üste 5. kez yarı finale yükseldi.

A Milli Kadın Voley Takımımızda Melissa Vargas 24 sayıyla sahanın yıldızı oldu. Melissa Vargas'a 14 sayıyla Ebrar Karakut ve 9 sayıyla Hande Baladın destek verdi.

FİLENİN SULTANLARI LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Filenin Sultanları, Polonya galibiyeti sonrası dünya sıralamasında liderliğini sürdürdü. A Milli Kadın Voleybol Takımımız bugünkü galibiyetten +6.4 puan kazandı.

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonasında yarı finalde

POLONYA'NIN KABUSU OLDUK

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Polonya'yı üst üste 4. kez elemeyi başardı. Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda Polonya'yı 2017'de play-off, 2019'da yarı final, 2021 ve 2023'te ise çeyrek finalde eleme başarısı gösterdi.

ZEHRA GÜNEŞ: ALTIN MADALYA İLE GENÇLERE ÖRNEK OLABİLİRİZ

Filenin Sultanları'nda yıldız oyuncu Zehra Güneş, Polonya galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu. Zehra Güneş, "Biz Türk kadınları olarak Atatürk'ün ışık gösterdiği yolda gelecek nesillere rol model olmak istiyoruz. Umarım burada da altın madalya alarak gelecek nesillere örnek olabiliriz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli ise "Motivasyon altın madalya, altın madalyayı istiyorum." sözlerini kullandı.

HANDE BALADIN: İSTEDİĞİMİZ KUPAYI ALIP DÖNECEĞİZ

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Hande Baladın, Polonya'ya karşı alınan galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

Çok mutlu olduğunu belirten Hande Baladın, "Harika bir takım oyunu oynadığımızı düşünüyorum. Bugün burada inanılmaz bir atmosfer vardı. Harika bir maçtı. Mental olarak çok zor bir maçtı ama takımın her bir bireyi gerçekten mental olarak ne kadar sağlam olduğunu gösterdi. Çok mutlu ve gururluyum. Umarım istediğimiz kupayı alıp döneceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

GİZEM ÖRGE: MUAZZAM BİR TAKIM OYUNU VARDI

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Gizem Örge, Polonya karşısında alınan galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

En zorlu rakiplerden biriyle karşılaştıklarını söyleyen Gizem Örge, "Çok mutluyum. Çok önemli bir adımdı. En zorlu rakiplerimizden biriydi. Final yolunda geçmemiz gereken bir adımdı. 30 Ağustos'ta bizden zafer bekleyen halkımıza armağan olsun. Yolumuz uzun. Kupayı almadan dönmek istemiyoruz. Muazzam bir takım oyunu vardı. Bunu son güne kadar devam ettirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı