Voleybol Filenin Sultanları Sırbistan'a direnemedi

Filenin Sultanları Sırbistan'a direnemedi

09.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek finali garantileyen milliler, Sırbistan’dan set alamadan 2. grubu yenilgiyle noktaladı. Ay-yıldızlılarda Derya 13, Saliha 12 sayıyla çift hanelere çıkarken, rakip takımda Boskovic (23) en skorer isim oldu.

Filenin Sultanları Sırbistana direnemedi

A Milli Kadın Voleybol Takımımız FIVB Dünya Şampiyonası son 16 turu F Grubu’nu 3-0’lık Sırbistan mağlubiyetiyle noktaladı. Rakibimiz bu sonuçla 9’da 9 yapmayı başardı.Maçta Filenin Sultanları kazanmak için önce Tijana Boskovic’i durdurması gerekiyordu. Ancak bu olmadı ve 13-8’de rakibin 7 sayısı yıldız voleybolcudan geldi. Guidetti’nin molasından sonra Derya ile sayılar bulsak da Sırbistan çok yüksek yüzdeyle hücum etti. 21-14’te Ebrar’ın servis turunda bir seri yakasalak da bu yetmedi, seti rakibimiz 25-20 aldı.İkinci set milliler adına kâbus gibi başladı, Sırbistan bir anda skoru 6-0 yaptı. Guidetti mola alsa da sonuç değişmedi, rakibimiz 9-1’e 8 farkı yakaladı. Türkiye ise sadece Saliha ve Derya ile rakibine cevap vermeye çalıştı. Zorlu mücadelede sadece Boskovic değildi tutmamız gereken isim Mihajlovic de yüksek yüzdeyle sahadaydı. Sultanlar müthiş bir atakla farkı 2’ye indirdi. Ancak moladan hızlı dönen Sırbistan seti 25-21 galip tamamladı.Üçüncü sete Derya’nın sayılarıyla başlayan milliler, Saliha’nın da katkısıyla skoru 8-4’e getirdi, Sırbistan’ın molası geldi. Maçın devamında biz kaçtık, Sırbistan 14-14’te bizi yakaladı, 20-16’da dört farkla öne geçti. Sultanlar son enerjisiyle skoru 21-21’e getirse de sonu gelmedi, Sırplar seti 25-23, maçı da 3-0 kazandı.

Haberin Devamı

Öte yandan grubun son maçlarında Polonya, Almanya karşısında iki set kaybedince çeyrek finaldeki rakibimiz ABD oldu. Zorlu mücadele salı günü oynanacak.

‘ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM’

Sırbistan karşısında en etkili ismimiz olan Derya Cebecioğlu, “Çok şans bulmuyorum. Şans bulduğumda elimden gelenin fazlasını yapmak istiyorum. Keşke Sırbistan’ı yenebilseydik de benim iyi oynamam bir işe yarasaydı” dedi. Ay-yılddızlı voleybolcu şöyle devam etti: “Rakibimiz çok güçlü bunu biliyoruz. Ama biz de tam kadro sahada değildik, sakat olan isimlerimiz vardı. İkinci set dışında kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Diğer iki set başa baş bitti. Biz de o setleri kazanabilirdik. O zaman sonuç farklı olurdu. Turnuvadan önce maç maç düşüneceğiz demiştik, öyle yapıyoruz. ABD ve Sırbistan’a kaybetsek de çeyrek finali garantilemiştik. Sonuna kadar gidip bu kez şampiyonluğa ulaşmak tek hedefimiz.”

Haberin Devamı

Yazarlar