Voleybol Filenin Sultanları'nda Gizem Örge: 'Buna içerlendim'

Filenin Sultanları'nda Gizem Örge: 'Buna içerlendim'

07.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın tecrübeli oyuncularından Gizem Örge, başarılı bir sezonu geride bırakmalarının ardından konuştu. Gizem Örge, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları hedefini açıkladı. Gizem Örge, milli takımdan uzak kaldığı dönemle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Filenin Sultanlarında Gizem Örge: Buna içerlendim

FIVB Voleybol Milletler Ligi ve CEV Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk tacını takan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota alan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldızlarından Gizem Örge suskunluğunu bozdu.

Haberin Devamı

Başarılı voleybolcu, Filenin Sultanları'nın başarısının perde arkasını anlattı. Gizem Örge, Daniele Santarelli'nin kendilerine verdiği güveninin yanı sıra olimpiyat hedefini açıkladı. Tecrübeli voleybolcu, milli takıma davet edilmediği dönemle ilgili konuştu.

Habertürk'e konuşan Gizem Örge, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "lkemiz açısından bu sevince bu gurura çok ihtiyacımız vardı. 20 senelik doğru yatırımın meyvesini topladığımız bir yaz. Edindiğimiz tecrübeleri zirveye çıkmak için basamak olarak kullandığımız bir yazdı. Bütün yaz 14 kişi kıtadan kıtaya dolaşırken ne kadar zorlukları olsa da voleybol olmanın keyifli yanı ülkeyi temsil etmek, milli forma ile bunu temsil etmenin gururu bambaşka."

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarında Gizem Örge: Buna içerlendim

Sporda kaybetmeden kazanmanın öğrenilmediğini belirten Gizem Örge, "Kupayı kaçırmıştık ama başarısızlık olarak görmüyorum. Sporda kaybetmeden kazanmayı öğrenemiyorsunuz. O maçları yapa yapa, final serisindeki stresle yüzyüze geldikçe o anları, o stresi yönetmeyi, daha doğru riskler almayı öğreniyorsunuz. Takım arkadaşlarım ve ben bu tecrübeleri edindik. Hepsi bir basamak aslında" dedi.

Federasyonun desteğiyle birlikte büyük bir emeği ortaya koyduklarını vurgulayan Gizem Örge, "Federasyonumuzun katkısı yadsınamaz. Voleybola vermiş olduğu emek, yatırımlar, sponsorların destekleri, doğru stratejiler, doğru hamleler. Bu tamamen ekip işi, büyük bir emek var ortada" diye konuştu.

Filenin Sultanlarında Gizem Örge: Buna içerlendim

A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan uzak kaldığı dönemle ilgili soruya Gizem Örge, "Bir süredir milli takımdan uzaktım. Babam gerçekten bütün milli maçları benden daha fazla takip etmiştir. Anneme, babama, abime bu konuda gerçekten çok teşekkür ediyorum. Oynamadığım zamanlarda bile gerçek bir destekçi oldular. Her aile çocuğu için iyi olanı ister ama bazen yol doğru değildir. Aileme minnettarım. Onlar bana her zaman destek oldu. Beni hep desteklediler" cevabını verdi.

Milli takımda forma giymediği dönemle ilgili konuşmaya devam eden Gizem Örge, "Bu ciddi bir ekip işi, ne mutlu ki ben döndüğüm yaz takıma katkı sağlamışsam, milli takımda olmadığım zaman benim tercihim lanse edilmişti, buna içerlendim" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğu en çok hak eden tarafın Filenin Sultanları olduğunu belirten Gizem Örge, "Avrupa Şampiyonası'nı en çok hak eden takım bizdik. Çok zorlu yollarla finale geldik. Sırbistan finale gelene kadar çok da iyi maç yapmadı. Bizim yolumuz zordu. Bence çok hak ettik bu başarıyı" dedi.

Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları hakkında gelen soruyu Gizem Örge, "Olimpiyatlar her sporcunun rüyası. Biz gerçekten artık tecrübeli bir takımız. Bu yazdan yaptıklarımızın çok daha fazla yapabilecek potansiyele sahip olduğumuza inanıyoruz. Olimpiyatlara o kürsüde olmak için gideceğiz. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu gururu yaşamanın tadına vardık. Umarım olimpiyatlarda bayram havasını yaşatırız Türkiye'ye" şeklinde cevapladı.

Daniele Santarelli'nin başarıdaki etkisinden bahseden Gizem Örge, "Gerçekten dünyanın 1 numarası olmayı çok hak ettik. Yeni stafımız bu durumu çok iyi idare etti. Başta antrenörümüz kendisi inandı. Kendisi 'rüya gibi bir yaz olabilir, ben buna inanıyorum' dedi. Ve haklı çıktı. 'Ben buraya kazanmak için geldim, size inanıyorum' demişti. Bizim yapabileceğimizi bize de inandırdı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar