Galatasaray Fiorentina, Amrabat'ın bonservis bedelini belirledi! Galatasaray iddiası

Fiorentina, Amrabat'ın bonservis bedelini belirledi! Galatasaray iddiası

28.08.2023 - 18:07 | Son Güncellenme:

Fiorentina, takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Sofyan Amrabat'ın bonservisini belirledi. Galatasaray'ın da Faslı yıldızla ilgilendiği öne sürülmüştü.

Fiorentina, Amrabatın bonservis bedelini belirledi Galatasaray iddiası

Fiorentina'da Sofyan Amrabat belirsizliği sürüyor. Mor Menekşeler'in Faslı yıldızı bu yaz takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirdi. Ayrılık talebi doğrultusunda Fiorentina ile son karşılaşmalarda kadroya alınmayan Amrabat için Fiorentina'nın belirlediği bonservis bedeli ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FIORENTINA 25 MİLYON EURO İSTİYOR

La Nazione'de yer alan habere göre Fiorentina, Sofyan Amrabat için 25 milyon euro bonservis bedeli talep ediyor. Amrabat ile Manchester United'ın yanı sıra Napoli de yakından ilgileniyor. 25 milyon euroluk bonservis bedelinin herhangi bir kulüp tarafından karşılanamaması durumunda ise kulüp oyuncunun sözleşmesinde bulunan 1 yıllık sözleşme uzatma opsiyonunu devreye sokarak satın alma opsiyonlu kiralama tekliflerini değerlendirmeye alacak.

Fiorentina, Amrabatın bonservis bedelini belirledi Galatasaray iddiası

GALATASARAY İDDİALARI

Molde ile yarın RAMS Park'ta karşılaşacak Galatasaray, Norveç temsilcisini elemesi halinde orta sahaya en az 2 takviye yapmayı planlıyor. İddialara göre Galatasaray da Sofyan Amrabat ile ilgilenen takımlar arasında yer alıyor. Sarı-kırmızılıların Avrupa'da transfer döneminin biteceği 31 Ağustos'a kadar Amrabat'ın başka bir takıma imza atmaması bekleyecek. Amrabat, United veya Napoli'ye imza atmazsa Galatasaray 1-4 Eylül tarihleri arasında Amrabat için girişimlerini hızlandıracak.

Haberin Devamı

UNITED İNDİRİM BEKLİYOR

Manchester United'ın 25 milyon euroluk bonservis bedelini karşılamak istememesi oyuncunun Kırmızı Şeytanlar'a transferinin önündeki en büyük engel olarak görünüyor. İtalyan basınında yer alan habere göre Napoli'nin de yakından ilgilendiği Amrabat'ın bu yaz Fiorentina'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Calciomercato'nun La Nazione'de derlediği haberde şu ifadelere yer verildi:

"Sofyan Amrabat'ın geleceğiyle ilgili sorular havada kalmaya devam ediyor. Faslı oyuncu, Fiorentina'ya istediği 25 milyon euroyu verebilecek bir takım arıyor ancak şu ana kadar hiçbir kulüp bu işe girişmek istemiyor gibi görünüyor. La Nazione'nin belirttiğine göre Manchester United indirim için piyasanın son günlerine kadar bekleyecek, İtalya'da ise Napoli eski Verona'lı oyuncu konusunda ciddi görünüyor. Dolayısıyla böyle bir senaryo karşısında Fiorentina, Amrabat'a transfer dışında bir formülle veda etmeyi düşünebilir. Haziran 2024'te uygulanmak üzere zorunlu satın alma opsiyonlu kiralama..."

Fiorentina, Amrabatın bonservis bedelini belirledi Galatasaray iddiası

AMRABAT, GALATASARAY'IN İLGİSİNİ DOĞRULADI

Haberin Devamı

İtalya'daki geleceği belirsizliğini koruyan fakat Fiorentina'dan ayrılmak isteyen Sofyan Amrabat için kardeşi Nordin Amrabat, İspanyol basınına açıklamalarda bulundu. Eski Galatasaraylı Nordin Amrabat, sarı-kırmızılıların kardeşi Sofyan Amrabat ile ilgilendiğini doğruladı. Nordin Amrabat, "Galatasaray ile temaslar oldu. Umarım o formayı giyebilir." açıklamasında bulundu.

AMRABAT'IN İSTATİSTİKLERİ

Geçtiğimiz sezon Fiorentian formasıyla İtalya Serie A, İtalya Kupası, Şampiyonlar Ligi elemeleri ve Konferans Ligi maçları olmak üzere toplamda 49 karşılaşmada görev yapan Sofyan Amrabat, 1 asistle takımına katkı sağladı. Faslı yıldız ülkesinin milli takımıyla Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda yarı finale kadar yükselen takımın en önemli isimleri arasında yer aldı. Transfermarkt verilerine göre Sofyan Amrabat'ın güncel piyasa değeri 30 milyon euro...

Fiorentina, Amrabatın bonservis bedelini belirledi Galatasaray iddiası

SOFYAN AMRABAT KİMDİR?

ACF Fiorentina takımında Orta Saha mevkinde forma giyen Sofyan Amrabat, 21 Ağustos 1996 tarihinde dünyaya gelmiştir. 185 cm boyunda ve 70 kilo olan Sofyan Amrabat, Sağ ayağını kullanmaktadır. Falsı futbolcu kariyerine HSV Zuidvogels'in alt yapısında başlamıştır. Amrabat sırasıyla Utrecht, Feyenoord, Club Brugge, Hellas Verona ve Fiorentina kulüplerinde forma giymiştir.

Yazarlar