Galatasaray Fırat Aydınus, hakem Erkan Özdamar'a sert çıktı! 'Tünele girmiş'

Fırat Aydınus, hakem Erkan Özdamar'a sert çıktı! 'Tünele girmiş'

30.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Sivasspor ile kozlarını paylaştı. Oynanan müsabakaya hakem hataları damga vurdu. Eski hakem Fırat Aydınus, Sivasspor'un iptal edilen golü değerlendirdi.

Fırat Aydınus, hakem Erkan Özdamara sert çıktı Tünele girmiş

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, Sivasspor'a konuk oldu. Kritik maçı sarı-kırmızılı ekip 2-1 kazandı. Müsabakada Sivasspor'un iptal edilen golünü Eski hakem Fırat Aydınus yorumladı ve maçın hakemi Erkan Özdamar'a sert çıktı.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU

Demir Grup Sivasspor, serbest vuruş sonrasında Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambolün ardından Fredrik Ulvestad topu ağlara gönderdi. Fernando Muslera ve sarı-kırmızılı futbolcular pozisyona itiraz etti.

Orta hakem Erkan Özdamar, VAR hakemi Özgüç Türkalp ile görüştükten sonra monitöre giderek pozisyonu izledi. İlk olarak Erkan Özdamar'ın, Victor Nelsson'a faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal ettiği konuşuldu. Maçın ardından bu golün ofsayt gerekçesiyle iptal edildiği öne sürüldü ama konuyla ilgili net bir bilgiye ulaşılamadı.

Haberin Devamı

OKAN BURUK: BANA OFSAYT OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk maçın ardından Sivasspor’un iptal edilen golüne ilişkin soruya, “İki takım da mutsuz bu konudan, net olarak o pozisyonu göremedim. Kendi teknik ekibimden birileri söyledi bana ofsayt olduğunu” dedi.

Haberin Devamı

Fırat Aydınus, hakem Erkan Özdamara sert çıktı Tünele girmiş

RIZA ÇALIMBAY: AÇIKLASIN

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Ben bizim golün neden iptal edildiğini çözemiyorum. Rica ediyorum bunu biri bize açıklasın. Neden iptal olduğunu biz anlamadık, çözemedik” diye konuştu.

İşte eski hakem Fırat Aydunus'un açıklamaları...

TV8.5'ta konuşan Fırat Aydınus, "Son ana kadar ne vereceğini bilmeyen Erkan Özdamar gördük. Bu gibi pozisyonlarda hakeme tünele girdi denilir. Hakemlik yapmış kişiler vücut dilini gördüğü an direkt anlayabilir zaten. Erkan Özdamar'ın vücut dilinin yansıması direkt bu şekildeydi." dedi.

Aydınus, "VAR'da zaten uzun süre izledi. Oradan baktı, buradan baktı. Hala emin değil." ifadelerini kullandı.

Fırat Aydınus, hakem Erkan Özdamara sert çıktı Tünele girmiş

Yazarlar