Trabzonspor Fırtına gençlik

Fırtına gençlik

24.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Süper Lig’de yakaladığı gençlik rüzgarını çok sevdi. Bordo-mavililer, 2019-20 sezonu öncesinde gelenler ve gidenlerle beraber takımın yaş ortalamasını 24’e kadar çekti.

Fırtına gençlik

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de 2018-19 sezonunda genç kadrosuyla beğeni toplayan ve ilk 4’e girip Avrupa Ligi bileti alan Trabzonspor, planlı çalışmasını devam ettiriyor. Karadeniz ekibi, altyapıdan yetişen gençleriyle başarılı olmuştu.

Bordo-mavililer 2019-2020 sezonu başında da aynı çalışmayı sürdürüyor. Şu anda sözleşmesi bitip ayrılanlar ve yeni gelen transferlerle, 25.2 olan kadronun yaş ortalaması 24 seviyesine kadar indi.

Trabzonspor’da 32 yaşındaki Olcay Şahan, 33 yaşındaki Hugo Rodallega ve 30 yaşındaki Luis Ibanez’in sözleşmelerinin bitmesiyle vedalaşmaları yaş ortalamasını iyice düşürdü. Ancak tam aksi şekilde kadroya yapılan ilk transferler hep gençler oldu.

Marsilya’dan 20 yaşındaki sağ açık Yusuf Sarı, Eskişehirspor’dan 20 yaşındaki sağ bek Fıratcan Üzüm, Altınordu’dan 18 yaşındaki defans Atakan Gündüz, Altınordu’dan 17 yaşındaki forvet Salih Kavrazlı gibi genç ve gelecek vaat eden isimler kadroya katıldı.

Haberin Devamı

Bordo-mavililerin şu anki mevcut kadrosunda 30 yaş üstü sadece 4 futbolcu; Joao Pereira (35), Jose Sosa (34), Nwakaeme (30) ve Vahid Amiri (31) kaldı. Teknik direktör Ünal Karaman’ın da gençlerle olan uyumu ile gelecek sezon başarıya olan inanç da arttı.

Yazıcı ve Ömür
Trabzonspor’da genç yıldızlar için iki önemli örnek duruyor. Altyapıdan yetişerek hem ilk 11’in değişilmezi olan hem de A Milli Takım’a giden Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür emsal teşkil ediyor. Diğer gençler de Yusuf ile Abdülkadir’in başarısını örnek alarak, bordo-mavili takımda forma konusunda umutlanıyor. Genç transferlerde de bu durum Trabzonspor’un elini güçlendiriyor.