Motor Sporlari Formula 1'de Çin Grand Prix'si iptal edildi! Türkiye'ye fırsat doğar mı?

Formula 1'de Çin Grand Prix'si iptal edildi! Türkiye'ye fırsat doğar mı?

02.12.2022 - 15:28 | Son Güncellenme:

Formula 1'de sezonun sona ermesinin ardından 2023 yılı için sürpriz bir gelişme yaşandı. 16 Nisan 2023'te yapılması planlanan Çin Grand Prix'si iptal edildi. Gelişmenin ardından Türkiye Grand Prix'sinin yarış takvimine girme olasılığı gündeme geldi.

Formula 1de Çin Grand Prixsi iptal edildi Türkiyeye fırsat doğar mı

Formula'de sezonun bitmesinin ardından 2023 yılı için yarış takviminde flaş bir gelişme meydana geldi. Formula 1 yönetimi, Covid-19 pandemisinin getirdiği zorlukları nedeniyle Çin Grand Prix'sinin yapılmayacağını resmen açıkladı.

Haberin Devamı

FORMULA 1'DEN AÇIKLAMA

Formula 1 yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Formula 1, organizatör ve ilgili yetkililerle görüşmelerin ardından COVID-19 durumunun devam eden zorlukları nedeniyle 2023 Çin Grand Prix'sinin yapılmayacağını duyurur. Formula 1, 2023 takvimindeki boşluğu değiştirmek için alternatif seçenekleri değerlendiriyor ve zamanı geldiğinde bu konuda açıklama yapılacak."

TÜRKİYE'YE FIRSAT DOĞAR MI?

Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye Grand Prix'sinin yarış takvimine girme olasılığı da gündeme geldi. Şu an için konu hakkında bir gelişme bulunmuyor ancak 24 yarışlık takvimi korumak isteyen Formula 1 yönetimi, alternatif seçenekleri değerlendirdiğini de açıklamasında belirtti.

Haberin Devamı

2020'DE HAMİLTON TARİHE GEÇTİ

2005-2011 yılları arasında Formula 1'e ev sahipliği yapan İstanbul Park, 2020 yılında Covid-19 pandemisi nedeniyle yarış takviminin sekteye uğramasının ardından yeniden kapılarını açmıştı. Pistin asfaltının yenilenmesi nedeniyle yol tutuşunun az olması unutulmaz bir yarışı beraberinde getirmiş ve damalı bayrağı ilk sırada geçen Lewis Hamilton, yedinci dünya şampiyonluğunu ilan ederek Michael Schumacher'in rekorunu egale etmeyi başarmıştı.

2021'de de Türkiye, Formula 1'deki yerini alırken nefesleri kesen yarışta Valtteri Bottas zafere ulaşmıştı.

Yazarlar