Motor Sporları Formula 1'de Ferrari'den Lewis Hamilton bombası!

Formula 1'de Ferrari'den Lewis Hamilton bombası!

01.02.2024 - 13:53 | Son Güncellenme:

Formula 1'de bu sezonun hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken İtalyan devi Ferrari'den Lewis Hamilton bombası geldi.

Formula 1de Ferrariden Lewis Hamilton bombası

2024 Formula 1 sezonu başlangıcı için takımlar çalışmalarını sürdürüyor. Ferrari'den Lewis Hamilton ile ilgili sıcak hamle geldi.

Haberin Devamı

HAMILTON OPSİYONU KULLANMAYABİLİR
Hamilton, Mercedes'le 1+1 yıllık anlaşma imzalamıştı. Hamilton, bu opsiyonunu kullanmaması halinde 2024 sonrası için boşa çıkacak. Ferrari yönetimi, İngiliz pilot ile anlaşmakta ve böylece Sebastian Vettel'in vedasının ardından ilk kez Şahlanan At'a dünya şampiyonu olmuş bir pilot getirebilir.

FERRARI İLE ANLAŞTI
Sky Sports F1'in iddiasına göre Lewis Hamilton, 2025 sezonunda Ferrari için yarışacak.

HAMİLTON VE VERSTAPPEN YILLIK ÜCRETTE ZİRVEDE YER ALDI
Formula 1'in en iyi pilotları arasında yer alan Lewis Hamilton ve Max Verstappen, yıllık ücret konusunda zirvede yer aldı. İki pilotta yeni sezonda SpeedCafe'nin yaptığı habere göre 55 milyon dolar kazanacak. Geçen sezon Racingnews365'in hazırladığı verilere göre Lewis Hamilton 35 milyon dolar elde etti. Hamilton'la yeni sözleşme imzalayan Mercedes, İngiliz pilotun maaşında iyileştirmeye gitti ve 38 yaşındaki yıldız pilotun maaşı 55 milyon dolara çıktı.

Haberin Devamı

Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc, takımı ile 2028 yılına kadar sözleşme imzaladı. 27 yaşındaki pilot, SpeedCafe'nin haberine göre yıllık 30 milyon dolar elde edecek. Geçen sezon 24 milyon dolar kazanan Leclerc, yeni sezonda daha tam 30 milyon dolar alacak.