Motor Sporlari Formula 1'de Ferrari'nin yeni takım patronu Fred Vasseur oldu

Formula 1'de Ferrari'nin yeni takım patronu Fred Vasseur oldu

13.12.2022 - 11:47 | Son Güncellenme:

Formula 1 ekiplerinden Ferrari, Mattia Binotto'nun görevinden ayrılmasının ardından yeni takım patronu için kararını verdi. İtalyan ekibi yeni takım patronunu internet sitesinden duyurdu.

Formula 1de Ferrarinin yeni takım patronu Fred Vasseur oldu

Formula 1'de 2022 sezonunun sona ermesinin ardından şampiyonluğu Red Bull'a kaptıran Ferrari'de beklenen ayrılık resmiyet kazanmış ve takım patronu Mattia Binotto görevinden istifa etmişti. İtalyan ekibi Binotto'nun yerine göreve getirilen ismi resmen açıkladı.

Haberin Devamı

KARAR RESMEN AÇIKLANDI

Ferrari, en son Alfa Romeo'da takım patronu olan Fred Vasseur'ün göreve getirildiğini ve 9 Ocak'tan itibaren takıma katılacağını duyurdu.

54 yaşındaki Vasseur, 2017'den bu yana Sauber - Alfa Romeo'da takım patronluğu görevini yürütüyordu. Vasseur 2022'de takımının sezonu altıncı olarak tamamlamasına önderlik etmiş ve Alfa Romeo'nun son 10 yıldaki en iyi sonucunu almıştı.

İLK SÖZLERİ

Fred Vasseur resmi açıklamanın yapılmasının ardından şu sözlerle duygularını aktardı: "Takım Patronu olarak Scuderia Ferrari'nin liderliğini devraldığım için gerçekten çok mutlu ve onurluyum. Motor sporlarına her zaman ömür boyu tutku duyan biri olarak, Ferrari benim için her zaman yarış dünyasının zirvesini temsil etti. Scuderia'nın tarihini ve mirasını onurlandırmak ve dünyanın dört bir yanındaki Tifosi'ye hizmet etmek için Maranello'daki yetenekli ve gerçekten tutkulu ekiple çalışmayı dört gözle bekliyorum."

Haberin Devamı

Yazarlar