Skorer Formula 1'de Max Verstappen dünya şampiyonu oldu!

Formula 1'de Max Verstappen dünya şampiyonu oldu!

12.12.2021 - 18:13 | Son Güncellenme:

Formula 1'de şampiyonluk yarışı nefes kesti. Abu Dhabi Grand Prix'ine 2. sırada başlayan Hamilton ilk turda Verstappen'i geçti. Yarışın son turunda Hamilton'ı geride bırakan Vertsappen yarışı lider tamamladı ve ilk şampiyonluğunu kazandı. Hollandalı pilotun ilk sözleri; "Tüm yarış mücadele ettim ve son turda kazandım. Çılgıncaydı. Sergio'ya çok teşekkür ederim... Checo Perez'e teşekkür ediyorum. Hamilton'a karşı çok sert bir savunma yaptı. Umarım birlikte 10-15 sene daha bunu yaparız." dedi.

Formula 1de Max Verstappen dünya şampiyonu oldu

Formula 1'de şampiyonluk yarışı nefes kesti. Abu Dhabi Grand Prix'ine 2. sırada başlayan Hamilton ilk turda Verstappen'i geçti. Yarışın son turunda Hamilton'ı geride bırakan Verstappen yarışı lider tamamladı ve ilk şampiyonluğunu elde etti.

Haberin Devamı

SON 5 TUR KALA KAZA OLDU, GÜVENLİK ARACI GİRDİ
Latifi bariyerlerde ve güvenlik aracı çıktı. Abu Dabi'de son 5 tura girilirken güvenlik aracı piste girdi. Max Verstappen pite girdi ve yumuşak lastiği taktı. Son turda Max Verstappen, Lewis Hamilton'ı geride bıraktı ve kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etti.

Formula 1de Max Verstappen dünya şampiyonu oldu

VERSTAPPEN: ÇILGINCAYDI
Şampiyonluk sonrası Max Verstappen şu ifadeleri kullandı: "Tüm yarış mücadele ettim ve son turda kazandım. Çılgıncaydı. Sergio'ya çok teşekkür ederim... Checo Perez'e teşekkür ediyorum. Hamilton'a karşı çok sert bir savunma yaptı. Umarım birlikte 10-15 sene daha bunu yaparız. Çılgınca her şey. Çok mutluyum." dedi.

Lewis Hamilton ise "Max'ı tebrik ediyorum. Takımım çok iyi iş çıkardı bu sezon. En zor sezonlardan birisiydi. Bu yolculuğun parçası olmak iyiydi. Her şeyimizi ortaya koyduk. Hiç pes etmedik." dedi.

Haberin Devamı

Formula 1de Max Verstappen dünya şampiyonu oldu

İŞTE YARIŞTA YAŞANANLAR...

LİDERLİĞİ HAMILTON ALDI
Yarışın başlangıcında Hamilton liderliği ele geçirdi. Daha sonrasında Max Verstappen geç frenle Lewis Hamilton'un önüne geçti. Ancak Hamilton pist dışından önde kaldı.

PEREZ HAMILTON'A ZAMAN KAYBETTİRDİ
Yapılan pitlerin ardından Lewis Hamilton, Max Verstappen'in 6 saniye önünde piste döndü. Yarışın geçici liderliği Sergio Perez'de. Perez Hamilton ile inanılmaz bir mücadeleye girişti. Hamilton Meksikalı pilotu geçmesine rağmen oldukça zaman kaybetti.

HAMILTON PİTE GİRMEDİ
Max Verstappen sanal güvenlik aracının girmesiyle pit stop yaptı. Mercedes takımı pite girmemeyi tercih etti. Hamilton: "Beni pistte bırakmanız risk değil miydi?" dedi.

SON 5 TUR KALA KAZA OLDU, GÜVENLİK ARACI GİRDİ
Latifi bariyerlerde ve güvenlik aracı çıktı. Abu Dabi'de son 5 tura girilirken güvenlik aracı piste girdi. Max Verstappen pite girdi ve yumuşak lastiği taktı.

Formula 1de Max Verstappen dünya şampiyonu oldu

İNCELEME YAPILMADI
Verstappen ile Hamilton temas etti ve Hamilton pist dışına taştı. FIA, incelemesinde Verstappen'in Hamilton'ı pistin dışına doğru ittiği için ekstra incelemeye ihtiyaç duyulmadığına karar verdi

RAIKONEN SON YARIŞINI TAMAMLAYAMADI
Alfa Romeo pilotu Kimi Raikkonen, kariyerinin son yarışını tamamlayamadı. Finlandiyalı pilot, Ferrari'nin son şampiyonu olarak pistlere veda etti.

Haberin Devamı

Formula 1de Max Verstappen dünya şampiyonu oldu

Formula 1de Max Verstappen dünya şampiyonu oldu

VERSTAPPEN: İNANILMAZ BİR ŞEY

Son turda Lewis Hamilton'ı geçerek şampiyonluğa ulaşan Max Verstappen, yarışın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu inanılmaz bir şey. Yarış için savaştım ve son turda fırsat geldi. Çılgınca bir şey bu. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Takımım bunu hak etti. Onları çok seviyorum ve onlarla çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Perez'e de teşekkür etmem lazım, inanılmaz bir çalışma yaptık. Umarım 10-15 sene daha bunu yapabiliriz. Çok mutlıuyum."

HAMILTON: MAX'I TEBRİK EDERİM

Son turda şampiyonluğu kaybeden Lewis Hamilton ise "Max'ı tebrik ederim. İnanılmaz bir iş yaptık bu sene. Takım olarak çok çalıştık bu yıl. Gerçekten en zor sezonlardan birisiydi. Bu takımın parçası olmaktan mutluyum. Her şeyimizi ortaya koyduk ve hiç pes etmedik" dedi.
TAKIMLARDA ŞAMPİYON BİR KEZ DAHA MERCEDES
Pilotlar klasmanında Max Verstappen'in şampiyon olduğu 2021 sezonunda, takımlar klasmanında ise şampiyon değişmedi. Mercedes, 2021 sezonunda elde ettiği 613,5 puanla; 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020'nin ardından 2021'de de şampiyon oldu ve hem üst üste hem de toplamda 8'inci kez zafere ulaştı. İkinci sırada yer alan Red Bull ise 585,5 puan elde etti.

Haberin Devamı

2021 SEZONU PİLOTLAR SIRALAMASI

1- Max Verstappen (Red Bull) / 395.5 Puan
2- Lewis Hamilton (Mercedes) / 387.5 Puan
3- Valtteri Bottas (Mercedes) / 226 Puan
4- Sergio Perez (Red Bull) / 190 Puan
5- Carlos Sainz (Ferrari) / 164.5 Puan
6- Lando Norris (McLaren) / 160 Puan
7- Charles Leclerc (Ferrari) / 159 Puan
8- Daniel Ricciardo (McLaren) / 115 Puan
9- Pierre Gasly (AlphaTauri) / 110 Puan
10- Fernando Alonso (Alpine) / 81 Puan
11- Esteban Ocon (Alpine) / 74 Puan
12- Sebastian Vettel (Aston Martin) / 43 Puan
13- Lance Stroll (Aston Martin) / 34 Puan
14- Yuki Tsunoda (AlphaTauri) / 32 Puan
15- George Russell (Williams) / 16 Puan
16- Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) / 10 Puan
17- Nicholas Latifi (Williams) / 7 Puan
18- Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) / 3 Puan
19- Mick Schumacher (Haas) / 0 Puan
20- Robert Kubica (Alfa Romeo - Yedek Pilot) / 0 Puan
21- Nikita Mazepin (Haas) / 0 Puan

Haberin Devamı

2021 SEZONU TAKIMLAR SIRALAMASI

1- Mercedes / 613.5 Puan
2- Red Bull / 585.5 Puan
3- Ferrari / 323.5 Puan
4- McLaren / 275 Puan
5- Alpine / 155 Puan
6- AlphaTauri / 142 Puan
7- Aston Martin / 77 Puan
8- Williams / 23 Puan
9- Alfa Romeo / 13 Puan
10- Haas / 0 Puan

Yazarlar