Motor Sporları Formula 1'de 'rögar kapağı' skandalı!

Formula 1'de 'rögar kapağı' skandalı!

18.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Formula 1’e 40 yıl aranın ardından ev sahipliği yapan ve sezonun 22. yarışının gerçekleşeceği ABD’nin Las Vegas kentinde organizasyon rögar kapağı nedeniyle kaosa sürüklendi.

Formula 1de rögar kapağı skandalı

Las Vegas Grand Prix’sinin ilk antrenman seansında Ferrari pilotu Carlos Sainz, Alpine pilotu Esteban Ocon ve Alfa Romeo pilotu Zhou Guanyu’nun aracı pist üstündeki bir rögar kapağının üzerinden geçerken hasar gördü. En ağır hasarı Sainz örürken, Ocon’un aracında da hasar olduğu ve şasi değiştirmesi gerektiği duyuruldu.

Haberin Devamı

Zhou ise hafif hasarla kazadan kurtuldu. Rögar kapağının kırılması sonucu meydana gelen hasarların ardından antrenman 8. dakikada durdu. İkinci antrenman seansı ertelenirken, yarışı izlemek için 180 bin dolara kadar para ödeyen izleyicileri mağdur etmemek için çalışıldığı açıklandı.

Ferrari takım patronu Fredrik Vasseur, “Motor ve güç ünitesi çok büyük bir hasar aldı. Bu durum kabul edilemez. Bizim için bir servete mal oldu” dedi. Sainz, kaza sonrası değiştirmek zorunda kaldığı güç ünitesi parçaları sebebiyle gridde 10 sıra geriye düşme cezası aldı.

Yazarlar