Motor Sporlari Formula 1'de sezon başlıyor! İlk durak Bahreyn

Formula 1'de sezon başlıyor! İlk durak Bahreyn

18.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Red Bull pilotu Max Verstappen’in son şampiyon olarak mücadele edeceği Formula 1’in 2022 sezonu, Bahreyn’de bugün antrenman turlarıyla başlayacak ilk yarışla start alıyor.

Formula 1de sezon başlıyor İlk durak Bahreyn

Formula 1’de 2022 sezonu bugün resmen stat alıyor. Sezonun ilk grand prix’si olan Bahreyn’de heyecan antrenman turlarıyla başlayacak pazar günkü ana yarışla birlikte üç günlük mücadele ile pilotlar ve takımlar sezona iyi bir başlangıç yapmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Verstappen’in sürpriz şampiyonluğuyla sona eren geçen yılın ardından bu sezonda 22 Grand Prix heyecanı yaşanacak. Bu, aynı zamanda yarış tarihinin en uzun sezonu olacak. Beşinci yarış olan Miami Grand Prix’si ile Formula 1, 62 yıllık aranın ardından ABD’nin bu kentine dönmüş olacak. 20 Kasım’da koşulacak Abu Dhabi Grand Prix’si ile sezon tamamlanacak.

Her sezon en çok merak edilen arabalardaki teknik değişiklikler, bu sezona da damga vurmaya hazırlanıyor. Araçlardaki sürati artıracak aerodinamik çalışma prensiplerinde değişiklikler meydana geldi.

Arkadan takip eden otomobilin üstüne binen türbülanslı havanın etkisi daha azalmış olacak. Lastiklerin ise 13 inçten 18 inçe çıkarılmasıyla saniyelik zaman kaybı yaşanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Getirilen yeniliklerin rekabeti körükleyeceği düşünülürken, geçen sezon şampiyonluğu son anda kaybeden Lewis Hamilton’un ne yapacağı da merakla bekleniyor. Mercedes pilotu yeni aracıyla testlerde çok iyi bir görüntü çizmezken, Ferrari ve Red Bull araçları ise performanslarıyla dikkat çekti.

Vettel olmayacak

Aston Martin pilotu Sebastian Vettel’in COVID-19 testi pozitif çıktı. Alman sürücü, bu hafta sonu yapılacak Bahreyn Grand Prix’sinde direksiyon sallayamayacak.

Vettel’in çekilmesinin ardından sezonun ilk yarışında koltuğa, takımın yedek pilotu Nico Hulkenberg geçecek.

Lionel Messi, Xavi'nin La Liga Rekorunu Kırdı

Yazarlar