Dünyadan Futbol Fountas, Fatih Terim'e garanti verdi: Bakasetas'ın çok katkısı olacak

Fountas, Fatih Terim'e garanti verdi: Bakasetas'ın çok katkısı olacak

24.01.2024 - 16:44 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'dan ayrılan takım arkadaşı Bakasetas için Fatih Terim'in takımına güvence veren Fountas "Onun neler yapabileceğini biliyorum. Panathinaikos'a çok katkısı olacak" dedi.

Fountas, Fatih Terime garanti verdi: Bakasetasın çok katkısı olacak

Trabzonsporlu Taxiarchis Fountas, takımdan ayrılan arkadaşı Anastasios Bakasetas ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yunan basınından Sdna'ya konuşan 28 yaşındaki futbolcu, Karadeniz ekibinin önceki sezon elde ettiği şampiyonlukta önemli pay sahibi olan vatandaşının yeni macerasını yorumladı.

Haberin Devamı

'Yunan oyuncuların varlığı etkili oldu'

'Bakasetas'ın gidişinden sonra Trabzonspor'daki tek Yunan sen kaldın. Sorumluluğun arttı mı?' sorusuna Fountas şu yanıtı verdi: "Buraya gelme kararı almamda Trabzonspor'un büyük bir takım olmasının yanı sıra Yunan oyuncuların kulüpteki varlığının da önemli bir etkisi oldu. Siopis de buradaydı. Yabancı bir takımda dört Yunan vardı. Hiçbir zaman yurt dışında Yunan oyuncularla oynayacak kadar şanslı olmadım ve bu her zaman istediğim bir şeydi."

'Her gün en iyisi için çabalıyorum'

Bordo-mavililere ABD ekibi D.C United ile yollarını ayırdıktan sonra bu sezon başında gelen Taxiarchis Fountas şöyle devam etti: "Bu durum işin psikolojik kısmında rol oynuyor. Neredeyse 8 yıldır Yunanistan dışında oynuyorum ve Yunan futbolcularla, özellikle de milli takımdan tanıdığımız oyuncularla bir arada olmam gerekiyordu. Benim felsefemde, hangi kulüpte oynarsam oynayayım, başarılı olmak istiyorum, her gün en iyisi için çabalıyorum".

Haberin Devamı

Fountas, Fatih Terime garanti verdi: Bakasetasın çok katkısı olacak

'Trabzon'da çok sevildi, bir kahramandı'

Fountas, 'Trabzon'daki Bakasetas sevgisini nasıl anlatırsın?' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: "Trabzon'da Tasos herkes için bir kahramandı ve öyle kalacak. Çok sevildi ve sonsuza kadar hatırlanacağına inanıyorum. Çok güzel anlar yaşadı, umarım ben de takımla birlikte böyle mutluluklar yaşayabilirim."

'Kendi gözünüzle görmezseniz, anlayamazsınız'

Yunan futbolcu şunları söyledi: "Türkiye'de insanlar sıcakkanlı, taraftarlar oyunculara çok destek oluyor. Özellikle en küçüğünden en büyüğüne kadar Bakasetas'a da aynı şekilde... Eğer kendi gözünüzle görmezseniz, hangi seviyedeki hayranlıktan bahsettiğimi anlayamazsınız."

'Bana sarıldı, kendimi iyi hissettirdi'

Fountas Karadeniz ekibine ilk geldiğinde arkadaşıyla ilişkisini şöyle anlattı: "Bakasetas'ı uzun yıllardır tanıyorum, Panionios'ta takım arkadaşıydık ama milli takımda da birlikte devam ediyoruz. Takımla sözleşme imzalamadan önce ilk aradığım kişi oydu. Gelir gelmez bana sarıldı ve kendimi iyi hissetmemi sağladı. Sadece Tasos değil, Kourbelis de öyle. İlişkimiz mükemmel ve takımdaki günlük hayatımızı özleyeceğim."

Haberin Devamı

'Bakasetas kariyerinin zirvesinde'

Bakasetas'ın tenik direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Panathinaikos'ta da benzer bir başarı yakalayacağını düşünen Trabzonsporlu futbolcu, "Panathinaikos'a çok katkısı olacak diye düşünüyorum. Onun neler yapabileceğini biliyorum. O kaliteli bir oyuncu ve kariyerinin zirvesinde" dedi.