Dünya Kupası Fransa artık tercih edilmiyor! Katar'da 137 futbolcu başka ülkenin formasını giydi

Fransa artık tercih edilmiyor! Katar'da 137 futbolcu başka ülkenin formasını giydi

08.12.2022 - 19:53 | Son Güncellenme:

2022 Katar Dünya Kupası heyecanı sürerken gözler takımların oyuncularına döndü. Bu yıl 137 futbolcu kendi doğduğu ülke yerine başka bir ülkeyi temsil etmeyi tercih etti.

Fransa artık tercih edilmiyor Katarda 137 futbolcu başka ülkenin formasını giydi

Bu yıl Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda forma giyen oyuncular performansları kadar ekipleri ile de dikkat çekti. Turnuvada doğduğu ülke yerine başka bir milli takımı seçen 137 futbolcunun %27’sini Fransa doğumlu oyuncular oluşturdu.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası maçları devam ederken ekiplerin oyuncuları ve doğdukları ülkeler gündeme geldi. Turnuva genelinde forma giyen futbolcuların 137’si doğdukları ülkeden başka bir ülkeyi temsil etmeyi tercih etti.

EN AZ TERCİH EDİLEN ÜLKE FRANSA

Turnuva genelinde en az tercih edilen ülke ise Fransa oldu. Fransa’da dünyaya gelen 37 futbolcu 2022 Dünya Kupası için farklı ekipleri tercih etti. Böylece Fransa, Dünya Kupası için farklı takımları tercih eden futbolcuların %27’sini oluşturarak en çok tercih edilen ülkeler sıralamasında sonuncu oldu.

Fransa’da doğmuş olan futbolcuların ilk tercihi ise Tunus oldu. Tunus bu yıl turnuvada 10 Fransa doğumlu futbolcu ile kadrosunu tamamladı. Tunus böylece Fransa doğumlu olup Fransa’yı tercih etmeyen futbolcuların neredeyse 4’te birini renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Fransa doğumlu olup Tunus forması giyen futbolcular ise şu şekilde:

Mouez Hassen
Montassar Talbi
Nader Ghandri
Dylan Bronn
Wajdi Kechrida
Hannibal Mejbri
Aissa Laidouni
Ellyes Skhiri
Wahbi Khazri

SENEGAL VE KAMERUN, TUNUS'UN ARDINDA

Senegal ve Kamerun, 2022 Dünya Kupası kadrosunda 10 Fransa doğumlu oyuncuya yer veren Tunus’un hemen ardında. Senegal 9 oyuncu ile Tunus’un ardından turnuvadaki kadrosunda en çok Fransa doğumlu oyuncu bulunduran 2. takım olurken Kamerun ise 8 futbolcu ile Senegal’in ardından 3. sırada yer aldı.

Fransa doğumlu oyuncular turnuvada Tunus, Senegal ve Kamerun, başta olmak üzere Fas, Katar, Gana, Portekiz, Almanya ve İspanya’yı tercih etti.

Senegal ve Kamerun’da forma giyen Fransa doğumlu futbolcular ise şu şekilde:

Senegal kadrosundaki isimler

1. Edouard Mendy
2. Kalidou Koulibaly
3. Youssouf Sabaly
4. Abdou Diallo
5. Fode Ballo-Toure
6. Nampalys Mendy
7. Pape Gueye
8. Boulaye Dia
9. İliman Ndiaye

Kamerun kadrosundaki isimler

1. Devis Epassy
2. J-c Castelletto
3. Enzo Ebosse
4. Christopher Wooh
5. Olivier Ntcham
6. Karl Toko Ekambi
7. Bryan Mbeomu
8. Georges-Kevin Nkoudou

ALTYAPI LİDERİ İNGİLTERE

2022 Dünya Kupası’nda mücadele eden takımlar arasında altyapı lideri açık ara farkla İngiltere oldu. Turnuvada mücadele eden futbolcuların 73’ü İngiltere altyapısında yetişti. Bu 73 futbolcu ise 19 farklı takımı tercih etti. İngiltere’nin ardından turnuvaya altyapısından en çok oyuncu çıkaran 2. ülke ise 65 futbolcu ile Fransa oldu. Dünya Kupası’nda İngiltere’den sonra en çok kadroya altyapısından oyuncu çıkaran ikinci ülke ise 14 takımla Almanya oldu.

Haberin Devamı

Turnuva’da Tunus’un ardından bir ülkeden en çok futbolcuyu alan ekip Galler oldu. Galler kadrosunu 9 İngiltere doğumlu oyuncu ile oluşturdu.

Galler’de forma giyen İngiltere doğumlu oyuncular ise şu şekilde:

Ethan Ampadu
Chris Mepham
Jonny Williams
Joe Morrell
Matthew Smith
Sorba Thomas
Daniel James
Kieffer Moore
Brennan Johnson