Fransa Ligue 1 Fransa Ligi'nde tarihe geçen geri dönüş! İki yıldızdan toplam 8 gol

Fransa Ligi'nde tarihe geçen geri dönüş! İki yıldızdan toplam 8 gol

08.05.2023 - 08:26 | Son Güncellenme:

Fransa Ligue 1'in 34. haftasında Lyon ile Montpellier karşılaştı. Toplam 9 golün atıldığı müthiş düelloda iki futbolcu yıldızlaştı. 4'er kez ağları havalandıran iki yıldız, uzun süre hafızalardan silinmeyecek solo performansa imza attı.

Fransa Liginde tarihe geçen geri dönüş İki yıldızdan toplam 8 gol

Fransa'da uzun yıllar unutulmayacak düello... Ligue 1'in 34. haftası tarihi bir maça sahne oldu, Lyon kendi sahasında Montpellier'le karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Mücadele karşılıklı ataklarla başlarken Alexandre Lacazette 31. dakikada dengeyi bozdu, Lyon'u 1-0 öne geçirdi. 40'ta Sepe Elye Wahi önce beraberliği getirdiği, 1 dakika sonra attığı golle de soyunma odasına Montpellier'i 2-1 önde götürdü.

WAHI COŞTU BİR KERE

İkinci yarıda da yıldızlaşan Wahi yine art arda gollerle dikkat çekti. 53 ve 55'te sahneye çıkan 20 yaşındaki Fransız bir anda skoru 4-1'e getirdi. Lyon şoku üstünden atmak isterken, Lacazette 59'da duble yaptı: 2-4. 70'te bir dönem Liverpool'da forma giyen Hırvat savunmacı Dejan Lovren farkı 1'e indirdi: 3-4. 82'de Lacazette bir kez daha kaleci Lecomte'yi avladı, kendisinin ve takımının üçüncü golünü kaydetti: 4-4.

Fransa Liginde tarihe geçen geri dönüş İki yıldızdan toplam 8 gol

90+10'DA PENALTI İLE GELEN ZAFER

Haberin Devamı

Maçın böyle biteceği sanılırken, 90+10'da kazanılan penaltı atışında topun başına yine Lacazette geçti ve Lyon'a tarihi maçta 5-4'lük üstünlüğü getirdi. 4-1'den müthiş bir geri dönüşe imza atan ev sahibi ekip, puanını 56'ya yükseltti ve Avrupa potasındaki iddiasını sürdürdü. Wahi'nin 4 golünün yetmediği Montpellier ise 43 puanda kaldı.

Fransa Liginde tarihe geçen geri dönüş İki yıldızdan toplam 8 gol

PİYASA DEĞERİ 25 MİLYON EURO

Bu sezon Ligue 1'de 13 gol, 5 asistle oynayan 20 yaşındaki futbolcunun Transfermark'a göre piyasa değeri 25 milyon euro. Lacazette-Wahi gol düellosunda kazanan çıkmadı. İki futbolcu 4'er golle maçı tamamlayıp uzun yıllar unutulmayacak bir performansa imza attılar.