Dünya Kupası Fransa'da ırkçılık skandalı! Futbolculara ağır hakaretler ettiler

Fransa'da ırkçılık skandalı! Futbolculara ağır hakaretler ettiler

20.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin'e seri penaltı atışları sonrasında kaybeden Fransa'da büyük bir skandal patlak verdi. Fransız taraftarlar, dev final sonrası takımın siyahi futbolcularına ırkçı saldırılarda bulundu. Yıldız oyuncular, Instagram hesaplarını yoruma kapatmak zorunda kaldı.

Fransada ırkçılık skandalı Futbolculara ağır hakaretler ettiler

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'e seri penaltı atışlarında yenilerek kupaya veda eden Fransa'da şoke eden bir olay yaşandı. Fransız taraftarlar, takımın siyahi oyuncularına ırkçı saldırılarda bulundu.

Haberin Devamı

Dev finalin 120+1'inci dakikasında Emiliano Martinez'i geçemeyen Kolo Muani en fazla eleştirilen isim oldu. Genç yıldızın Instagram hesabına çok sayıda ırkçı mesaj geldi. Kolo Muani bu saldırılar sonrası Instagram hesabını yorumlara kapatma kararı aldı.

Real Madrid'in yıldızı Aurelien Tchouameni de ırkçı saldırılardan nasibini aldı. Fransız taraftarlar genç oyuncunun penaltı kaçırmasına çok sinirlendi ve ten rengine dair oldukça kötü mesajlar atmaya başladı. Tchouameni, Instagram hesabını yorumlara kapatan bir diğer isim oldu.

Fransada ırkçılık skandalı Futbolculara ağır hakaretler ettiler

LLORIS'E DE TEPKİ GÖSTERDİLER

Fransız taraftarların tepki gösterdiği bir diğer isim Hugo Lloris oldu. Arjantin'in kullandığı seri penaltı atışlarının hiçbirini kurtaramayan tecrübeli eldivene çok sayıda tepki mesajı geldi. Hugo Lloris'e sosyal medya üzerinden küfürler edildi.

Haberin Devamı

BAYERN, COMAN'A SAHİP ÇIKTI

Arjantin karşısında penaltı kaçıran Kingsley Coman'a da ırkçı mesajlar geldi. Bayern Münih, Kingsley Coman'a sahip çıktı ve destek verdi. Bundesliga devinden yapılan açıklamada, "Seninleyiz Kral. Irkçılığın sporda ve toplumumuzda yeri yoktur" denildi.

Fransada ırkçılık skandalı Futbolculara ağır hakaretler ettiler

MBAPPE'YE ARJANTİN'DEN SALDIRI

Fransa'da ırkçı olaylar daha önce 2021 Avrupa Şampiyonası'nda yaşanmıştı. Fransız taraftarlar, Kylian Mbappe'ye ırkçı saldırılarda bulunmuştu. Arjantin maçında muhteşem bir performans sergileyen Kylian Mbappe'ye ırkçı saldırılar bu kez Arjantin cephesinden geldi.

DEMBELE VE GRIEZMANN ALAY ETMİŞTİ

Fransa Milli Takımı oyuncusu Antoine Griezmann ve Ousmane Dembele'nin 2019 yılında kaldıkları otel odasında Asyalı çalışanlarla alay ettiği ortaya çıkmıştı. Dembele'nin çektiği videoda, kaldıkları odadaki televizyona futbol oyunu kurmaya çalışan Asyalı otel çalışanları ile önce alay ettiği, daha sonra çalışanlara yönelik ırkçı sözler kullandığı görülmüştü.

Videoda Dembele'nin Griezmann'a, "Bütün bu çirkin yüzler, sen oyun oynayabilesin diye" dediği duyulmuştu. Dembele daha sonra kamerayı Asyalı otel görevlilerinin yüzlerine yakınlaştırıp dilleriyle de alay etmişti. “Bu nasıl bir geri kalmış dildir?” diyen Dembele, “Ülkenizde teknolojik olarak gelişmiş misiniz, değil misiniz?” ifadelerini kullanmıştı. Otel görevlilerinin ise Fransızca konuşmalarını anlamadığı görülmüştü.

Haberin Devamı

Fransada ırkçılık skandalı Futbolculara ağır hakaretler ettiler

MARŞ BESTELEMİŞTİ, IRKÇILIK KRİZİ

Fransa Milli Takımı'nı 2021 Avrupa Şampiyonası'nda desteklemek amacıyla Kongo asıllı Fransız rap sanatçısı Youssoupha'nın marş bestelemesi tartışmalara neden olmuştu. Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) Başkan Yardımcısı Jordan Bardella, yaptığı açıklamada, Fransa Futbol Federasyonunun (FFF), "İsmimi maviyle yaz" isimli marşı bestelemesi için 42 yaşındaki rap sanatçısı Youssoupha'yı seçmesine tepki göstermişti. FFF'nin söz konusu marşı bestelemek ve EURO 2020'de Fransa'yı temsil etmek için ülkede ün kazanmış Youssoupha'yı seçmesinin kendisini şoke ettiğini dile getiren Bardella, "Youssopha'yı seçerek Fransa'nın serserilerinin bir kısmına boğun eğdiğimizi düşünüyorum" ifadesini kullanmıştı.