Fransa Ligue 1 Fransa'dan Cengiz Ünder'e övgüler: Ülkesi için yas tutarken Marsilya'yı öne taşıdı!

Fransa'dan Cengiz Ünder'e övgüler: Ülkesi için yas tutarken Marsilya'yı öne taşıdı!

20.02.2023 - 12:37 | Son Güncellenme:

Fransa Ligue 1'in 24. haftasında Marsilya deplasmanda Toulouse'u 3-2 mağlup ederek Paris Saint Germain'i takibini sürdürdü. Marsilya'da milli futbolcu Cengiz Ünder galibiyette tek golle belirleyici rol oynarken maçın adamı seçildi. Fransız basını Cengiz Üner'e övgüler yağdırdı.

Fransadan Cengiz Ündere övgüler: Ülkesi için yas tutarken Marsilyayı öne taşıdı

Fransa Ligue 1'de Marsilya deplasmanda Toulouse'u Mbemba, Cengiz Ünder ve Tavares'in golleriyle 3-2 mağlup ederek Paris Saint Germain'i takibini sürdürdü. Paris Saint Germain ligde 57 puanla liderlik koltuğunda otururken Marsilya 52 puana sahip ikinci sırada yer alıyor. 

Haberin Devamı

Marsilya'nın Toulouse'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği karşılaşmaya milli yıldız Cengiz Ünder damga vurdu. Milli futbolcu 1 gol atarken belirleyici rol oynadı. Marsilya'da maçın adamı seçilen Cengiz Ünder'e Fransız basını da övgüler yağdırdı. İşte ayrıntılar...

Fransadan Cengiz Ündere övgüler: Ülkesi için yas tutarken Marsilyayı öne taşıdı

CENGİZ ÜNDER SAHNE ALDI MARSİLYA KAZANDI

Milli futbolcu Cengiz Ünder'in takımı Marsilya, Fransa Lig 1'in 24. haftasında Toulouse ile karşı karşıya geldi. Stadium de Toulouse'de oynanan maçı konuk ekip Marsilya 3-2'lik skorla kazandı.

Toulouse'nin golleri Thijs Dallinga ve Ado Onaiwu'dan gelirken Marsilya'nın golleri ise Chancel Mbemba Mangulu, Cengiz Ünder ve Nuno Tavares'ten geldi.

Milli futbolcu Cengiz Ünder, 72. dakikada yerini Guendouzi'ye bıraktı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Marsilya hanesine 3 puan yazdırarak 52 puana ulaştı. Toulouse ise 32 puanda kaldı.

Fransadan Cengiz Ündere övgüler: Ülkesi için yas tutarken Marsilyayı öne taşıdı

MAÇIN ADAMI SEÇİLDİ

Marsilya'nın deplasmanda Toulouse'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından milli futbolcu Cengiz Ünder maçın adamı seçildi. Marsilya'nın twitter hesabından Cengiz Ünder için "Bravo Cengo. 7 denemeden 6'sı başarılı dripling, iki mücadelelerin %60'ı kazanıldı, 4 top kazandı ve Marsilya'nın öne geçmesini sağlayan çok güzel bir gol! Cengiz Ünder, ParionsSport verilerine göre maçın adamı seçildi." paylaşımına yer verildi.

Fransadan Cengiz Ündere övgüler: Ülkesi için yas tutarken Marsilyayı öne taşıdı

FRANSIZ BASININDAN CENGİZ ÜNDER'E ÖVGÜLER

Fransız basını Marsilya'nın deplasmanda Toulouse'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Cengiz Ünder'e övgüler yağdırdı. Cengiz Ünder için "Türkiye'nin yas tuttuğu günlerde Marsilya'yı öne taşıdı." ifadelerine yer verildi.

FOOT MERCATO: ZORAKİ OYNADIĞI MAÇTA İKİNCİ YARIDA AÇILDI

Foot Mercato, Cengiz Ünder'in Türkiye'de yaşanan deprem felaketleri ile futbol arasında karmaşık duygular içinde sahaya çıktığını ve ikinci yarıdaki performansıyla fark yarattığını okuyucularına aktardı. Haberde "Zoraki oynadığı maçta sağduyulu bir oyun ile ikinci yarıda performansıyla fark yarattı. İkinci yarıda sağlam bir uyanış. Stéphanie Frappart tarafından verilen bazı kararlardan rahatsız oldu. Türk, açıkça bir maçta iki maça (aklı depremde bedeni sahada) sahipti ama kesin olan bir şey var: kararlıydı." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Fransadan Cengiz Ündere övgüler: Ülkesi için yas tutarken Marsilyayı öne taşıdı

MAXIFOOT: İLK YARIDA KÖTÜ İKİNCİ YARIDA İYİ

Maxifoot, Cengiz Ünder'in ilk yarıda oldukça kötü performansının ardından ikinci yarıda üstün bir performans segilediğine dikkat çekti. Haberin detayında "İlk yarıda birçok başarısız ortası ve kötü performansı sonrası ikinci yarıda çalar saat gibiydi. İlk golde çok mantıklı bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. 72. dakikada yerini Guendouzi'ye bıraktı." denildi.

LE PARISIEN: MAÇIN OYUNCUSU CENGİZ ÜNDER

Le Parisien, Toulouse-Marsilya maçının oyuncusu olarak Cengiz Ünder'i seçti. Cengiz Ünder için "Ülkesinde yaşanan deprem için yas tutarken Marsilya'yı öne taşıyan isim oldu. Ünder, hızı ve top sürmesiyle başlangıçta rakip kaleye doğru ilerleyen birkaç Marsilya oyuncusundan biriydi. Mbemba'nın beraberlik golünün ardından mükemmel bir vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti." ifadeleri kullanıldı.

Fransadan Cengiz Ündere övgüler: Ülkesi için yas tutarken Marsilyayı öne taşıdı